Decret 10/2017, de 10 de març, pel qual es creen i regulen els premis Centres Educatius vers el Desenvolupament Sostenible

SecciónI. Disposicions generals
EmisorCONSELL DE GOVERN
Rango de LeyDecret

L’article 30.46 de l’Estatut d’autonomia de les Illes Balears, després de la modificació duta a terme per la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer, de reforma de l’Estatut d’autonomia de les Illes Balears, reconeix la competència exclusiva de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears en la protecció del medi ambient, l’ecologia i els espais naturals protegits, sens perjudici de la legislació bàsica de l’Estat. D’acord amb l’article 58.2 d’aquest Estatut, el Govern de les Illes Balears exerceix la potestat reglamentària sobre les matèries de la seva competència.

L’article 86 de l’Estatut afirma que correspon al Govern de les Illes Balears, en les matèries de la seva competència, l’exercici de l’activitat de foment, sens perjudici de l’activitat que correspongui a l’Estat, mentre que l’article 19.15 de la Llei 4/2001, de 14 de març, del Govern de les Illes Balears, estableix la competència del Consell de Govern per concedir honors i distincions d’acord amb la normativa específica.

D’acord amb el Decret 24/2015, de 7 d’agost, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s’estableixen les competències i l’estructura orgànica bàsica de les conselleries de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca exerceix, entre d’altres, les competències en els àmbits materials dels plans i dels programes d’educació ambiental per a la societat civil mitjançant la Direcció General d’Educació Ambiental, Qualitat Ambiental i Residus.

Des del curs escolar 2004-2005 aquesta Conselleria impulsa la incorporació de l’educació ambiental en el programa curricular dels centres educatius de les Illes Balears i el suport als projectes d’ambientalització dels centres, amb activitats i programes d’educació ambiental diversos.

En aquest marc, es considera oportú crear els premis Centres Educatius vers el Desenvolupament Sostenible per reconèixer públicament les iniciatives exemplars d’educació ambiental per al desenvolupament sostenible dutes a terme pels centres educatius de les Illes Balears.

La finalitat última dels premis és atorgar el testimoni de reconeixement públic a la tasca exemplificativa dels centres educatius que hi participin.

Per tot això, a proposta del conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, d’acord amb el Consell Consultiu de les Illes Balears i havent-ho considerat el Consell de Govern en la sessió de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR