DECRET 73/1995, de 7 de març, pel qual es regula la declaració d'associacions i fundacions d'interès cultural.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Cultura
Rango de LeyDecret

L'article 11 de la Llei 2/1993, de 5 de març, de foment i protecció de la cultura popular i tradicional i de l'associacionisme cultural, preveu que les associacions que exerceixen principalment les seves funcions a Catalunya i que tenen com a finalitat primordial la realització d'activitats incloses dins l'àmbit de l'esmentada Llei o activitats culturals especialment rellevants poden ser declarades d'interès cultural. També poden ser declarades d'interès cultural les fundacions privades de caràcter cultural.

Atesa la necessitat de concretar els tipus d'activitats culturals que es consideren incloses dins l'àmbit de la Llei i de regular el procediment de declaració d'associacions i fundacions d'interès cultural;

D'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, a proposta del conseller de Cultura i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Entitats que poden ser declarades d'interès cultural 1.1 Poden ser declarades d'interès cultural les associacions i fundacions privades que reuneixin les condicions següents:

  1. Complir els requisits previstos a l'article 11 de la Llei 2/1993, de 5 de març, de foment i protecció de la cultura popular i tradicional i de l'associacionisme cultural.

  2. Tenir com a finalitat primordial desenvolupar activitats incloses dins l'àmbit de la cultura popular i tradicional. En tot cas tenen aquesta consideració les activitats següents: Les de protecció, difusió i recerca de les manifestacions de la cultura popular i tradicional catalana que reuneixen les característiques establertes a l'article 2 de la Llei 2/1993. Les de foment i difusió, amb caràcter no professional, d'expressions artístiques o de creació i, en general, les de dinamització sòcio-cultural.

  3. Haver-se distingit per la rellevància i la qualitat de les seves activitats. 1.2 També poden ser declarades d'interès cultural les associacions que realitzin activitats culturals especialment rellevants no incloses dins l'àmbit de la cultura popular i tradicional, sempre que compleixin els requisits previstos a l'article 11 de la Llei 2/1993.

Article 2

Entitats excloses Queden excloses de l'àmbit d'aplicació d'aquest Decret les entitats en les quals la realització d'activitats culturals té caràcter esporàdic o complementari de la seva activitat principal. En tot cas queden excloses les entitats següents: Les de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR