Sr. Joan Crespo Piedra, Cap de l'Agéncia Andorrana de Protecció de Dades Personals

Fem l'entrevista a Andorra el dia 22 de juliol de 2005, a la seu de l'Agència Andorrana de Protecció de Dades, al carrer Prat de la Creu, 59-65, Porta A, 3a; es tracta d'un edifici situat tot just davant de la seu del Govern Andorrà, indicatiu de la tasca que l'Agència de Protecció de Dades té assignada per llei, com a organisme públic i independent de les Administracions Públiques, però tutelador dels drets de les persones.

Coneixem al Director tot just arribar, que se'ns presenta amablement i també a la Sra. Anna Cadena Turiella i al Sr. Víctor Losada Romero, els dos inspectors de l'Agència; ells 3 són ara per ara, els que estan davant de la important tasca que suposa fer conèixer i respectar els drets que la llei Andorrana reconeix a les persones físiques en matèria de protecció de dades personals.

-On i quan va nàixer?

-Vaig nàixer a Escaldes, Andorra, el 2 de setembre de 1959.

-Esteu casat, teniu fills?

-Estic solter i tinc una filla.

-Quina ha estat la vostra activitat professional abans d'arribar a l'Agència Andorrana de Protecció de dades personals?

-Jo he estat sempre treballant a l'Administració Andorrana, vaig començar a l'any 1979 al departament de Secretaria general del Consell General fent tasques de suport administratiu, del 1982 fins al 2005 he estat al Ministeri d'Economia, al departament de Comerç fent feina de cap del servei d'inspecció de comerç, des d'aquí es va començar a moure tot el tema de la protecció de dades; de fet la llei diu a la seva disposició transitòria quarta que mentre l'Agència no estigui en funcionament, algunes potestats respecte als fitxers privats (art. 40, potestats de l'Agència Andorrana de protecció de dades, 41 potestat d'inspecció, 42 potestat de sancionar i 43, registre públic de fitxers de dades personals), les portarà a terme el Ministeri encarregat del Comerç.

-La llei 15/2003, de 18 de desembre, qualificada de protecció de dades personals inclou algunes novetats, com per exemple no demanar el consentiment per escrit per tractar dades de nivell alt, o bé la possibilitat d'informar a través de la norma de creació del fitxer públic; en quines normes s'ha inspirat la Llei?

-La llei està basada tant en la Directiva 95/46, de 24 d'octubre de 1995, relativa a la protecció de les persones físiques en allò que respecta al tractament de les dades personals, com en la llei espanyola (llei orgànica 15/1999, del 13 de desembre) i la francesa Lei 78/17, del 16 de gener del 1978, sobre informàtica i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR