ORDRE ECO/184/2011, de 22 de juliol, per la qual es creen l'Institut de Recerca Històrica i l'Institut de Recerca Educativa com a instituts universitaris de recerca propis de la Universitat de Girona.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'ECONOMIA I CONEIXEMENT
Rango de LeyOrdre

ORDRE

ECO/184/2011, de 22 de juliol, per la qual es creen l'Institut de Recerca Històrica i l'Institut de Recerca Educativa com a instituts universitaris de recerca propis de la Universitat de Girona.

L'Institut de Llengua i Cultura Catalanes Francesc Eiximenis i l'Institut d'Ecologia Aquàtica es van adscriure a la Universitat Autònoma de Barcelona mitjançant els decrets 405/1987 i 406/1987, de 22 de desembre, respectivament. El Decret 131/1992, de 22 de juny, va declarar la subrogació transitòria de la Universitat de Girona, en la posició de la Universitat Autònoma de Barcelona, quant a ambdues adscripcions. Des d'aquest moment, el Col·legi Universitari de Girona, titular dels dos instituts, es va integrar de fet a la Universitat de Girona, tant pel que fa als seus mitjans personals i materials, com respecte al seu funcionament.

Reconeixent que l'Institut de Llengua i Cultura Catalanes Francesc Eiximenis i l'Institut d'Ecologia Aquàtica gaudeixen de la condició d'instituts universitaris de recerca propis de la Universitat de Girona, aquesta universitat ha sol·licitat al Departament d'Economia i Coneixement la separació de les seccions Francesc Eiximenis i Vicenç Vives, pertanyents a l'Institut de Llengua i Cultura Catalanes Francesc Eiximenis. A partir de la nova secció Vicenç Vives, i amb la finalitat de desenvolupar activitats relacionades amb la recerca científica en l'àmbit de la història, es crea ara l'Institut de Recerca Històrica, com a institut universitari de recerca propi de la Universitat de Girona.

La Universitat de Girona ha sol·licitat, també, la creació de l'Institut de Recerca Educativa, amb la finalitat de desenvolupar activitats relacionades amb la recerca científica en l'àmbit de l'educació, com a institut universitari de recerca propi d'aquesta universitat.

D'acord amb el que estableixen la Llei 1/2003, de 19 de febrer, d'universitats de Catalunya; la Llei orgànica 6/2001, de 21 de desembre, d'universitats, modificada per la Llei orgànica 4/2007, de 12 d'abril, i els Estatuts de la Universitat de Girona, a proposta del Consell de Govern, amb l'informe favorable del Consell Social d'aquesta universitat, a proposta del director general d'Universitats,

Ordeno:

Article 1

Es crea l'Institut de Recerca Històrica com a institut universitari de recerca propi de la Universitat de Girona, l'objecte del qual és la recerca...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR