ORDRE TRI/220/2006, de 24 d'abril, de convocatòria per a la concessió dels Premis de la Generalitat de Catalunya a la Innovació per a l'any 2006.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

Centre d'Innovació i Desenvolupament Empresarial

ORDRE

TRI/220/2006, de 24 d'abril, de convocatòria per a la concessió dels Premis de la Generalitat de Catalunya a la Innovació per a l'any 2006.

La innovació és un dels pilars centrals per al creixement i la competitivitat de les empreses en un entorn cada vegada més globalitzat, de forma que el nivell d'innovació de les empreses d'un país determina, en bona part, les possibilitats d'èxit de les mateixes i del país en què se situen.

La innovació ha de permetre a les empreses conquerir nous mercats i ser més flexibles per respondre als canvis de la demanda.

La Generalitat de Catalunya, seguint les recomanacions de la Unió Europea en matèria de recerca i innovació, ha dissenyat els Premis a la Innovació per a l'any 2006, per tal de promoure les bones pràctiques en innovació, en totes les seves vessants, i per facilitar el desenvolupament d'un teixit empresarial català competitiu.

Aquests premis recullen el testimoni dels Premis a la Innovació Tecnològica i els Premis a la Qualitat, de més de 20 anys d'història.

Els Premis de la Generalitat de Catalunya a la Innovació per a l'any 2006 distingeixen les empreses i institucions catalanes que hagin destacat en els seus resultats gràcies a la seva aposta ferma per la innovació. Amb aquests premis es vol traslladar a la societat catalana en general, i al teixit empresarial en concret, com aconseguir uns resultats empresarials excel·lents mitjançant la gestió de la innovació. Per tot això, i d'acord amb els principis de publicitat, concurrència i objectivitat,

Ordeno:

Article 1

Convocatòria

Obrir la convocatòria per a la concessió dels Premis de la Generalitat de Catalunya a la Innovació per a l'any 2006.

El CIDEM serà el responsable de la coordinació de les diferents activitats per atorgar aquests premis.

Article 2

Objecte dels premis

Els premis van destinats a distingir les empreses i institucions catalanes de qualsevol sector i dimensió que hagin aconseguit resultats rellevants en la seva competitivitat gràcies a les seves polítiques d'innovació.

Categories dels premis

S'han definit cinc categories de premis:

Premi a la Innovació en Productes/Serveis: a aquella empresa i/o institució que destaqui per la introducció d'un producte o servei nou o significativament millorat respecte als seus usos o característiques. Això inclou millores significatives en les especificacions tècniques, components i/o materials, incorporació de programari, de millora de l'usabilitat o d'altres característiques funcionals.

Premi a la Innovació en Procés: a aquella empresa i/o institució que destaqui per la implementació d'un nou o significativament millorat mètode de producció o lliurament. Això inclou canvis significatius en tècniques, equipaments i/o programari específics.

Premi a la Innovació en Màrqueting: a aquella empresa i/o institució que destaqui per la implementació de noves polítiques de màrqueting relacionades amb canvis significatius en el disseny de productes o de l'envàs, la distribució, la promoció i la política de preus.

Premi a la Innovació Organitzativa: a aquella empresa i/o institució que destaqui per la implementació de noves maneres de treballar (nous mètodes organitzatius) enfocades a aconseguir un augment de la productivitat dels recursos disponibles. La innovació organitzativa està relacionada amb les persones i l'organització del treball, és a dir, amb la gestió del capital humà.

Premi a l'Excel·lència en Innovació: a aquella empresa i/o institució que destaqui en el conjunt de la seva gestió de la innovació.

Aquestes categories s'han establert tenint com a referència el marc d'actuació de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE), i segons el que apareix al Manual d'Oslo.

Article 3

Beneficiaris

3.1 Es poden presentar a aquests premis:

Les empreses i institucions de qualsevol sector i dimensió amb establiment operatiu a Catalunya.

3.2 Els beneficiaris de les accions hauran de complir els requisits següents:

  1. En el cas d'empreses públiques o privades amb 50 o més treballadors, complir amb l'obligació que estableix l'article 38.1 de la Llei 13/1982, de 7 d'abril, d'integració social dels minusvàlids, i la disposició transitòria del Decret del Govern de la Generalitat de Catalunya 238/1987, de 20 de juliol, de donar ocupació almenys a un 2% de treballadors amb disminució sobre el nombre total de treballadors de l'entitat, o bé aplicar les mesures alternatives d'acord amb el Reial decret 364/2005, de 8 d'abril (BOE núm. 94, de 20.4.2005); el Reial decret 290/2004, de 20 de febrer, pel qual es regulen els enclavaments laborals (BOE núm. 45, de 21.2.2004), i el Decret 246/2000, de 24 de juliol (DOGC núm. 3196, de 2.8.2000).

  2. No trobar-se en els supòsits de l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 276, de 18.11.2003).

  3. Trobar-se al corrent del compliment de les obligacions tributàries i davant de la Seguretat Social.

  4. Complir els requisits dels articles 32.1, 32.3 i 36.4 de la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística (DOGC núm. 2553, de 7.1.1998).

  5. Complir les obligacions tributàries davant la Generalitat.

  6. No haver estat sancionats, en resolució ferma, per la comissió d'infracció greu en matèria d'integració laboral de disminuïts o molt greu en matèria de relacions laborals o en matèria de seguretat i salut en el treball, de conformitat amb el Text refós de la Llei sobre infraccions i sancions de l'ordre social, aprovat pel Reial decret legislatiu 5/2000, de 4 d'agost.

Article 4

Criteris i sistema d'avaluació i puntuació

La innovació s'ha de gestionar mitjançant un procés estructurat d'organització i direcció, d'un equip humà i dels recursos necessaris per convertir els coneixements de l'empresa en nous productes i nous processos que aportin un element diferencial respecte dels competidors.

El procés d'innovació d'una empresa exigeix una interrelació simultània de diverses activitats, com són: la identificació de nous conceptes de productes i/o serveis (generació de nous conceptes); la transformació d'aquests conceptes en productes físics vendibles (desenvolupament de producte); la millora continuada dels processos de fabricació (redefinició dels processos productius); la modificació i l'adaptació de noves tècniques de comercialització (redefinició dels processos comercials), i el desenvolupament i la incorporació del coneixement i de la tecnologia necessaris per fer viable el conjunt del projecte (gestió del coneixement i la tecnologia).

Les característiques específiques d'aquest procés d'implantació de la innovació són determinades pel tipus de producte i/o servei, i pel segment de negoci en què competeix cada empresa o institució.

4.1 Criteris que s'avaluaran.

  1. Paràmetres del sistema d'innovació

    S'avaluarà com l'empresa gestiona el seu procés d'innovació en l'àmbit del producte, el procés, el màrqueting i l'organització.

  2. Paràmetres del sistema de gestió

    S'avaluarà com...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR