Resolució del conseller de Treball i Formació de 23 de març de 2010 per la qual s'aprova la convocatòria per concedir ajuts destinats a mantenir els llocs de treball de persones amb discapacitat en centres especials d'ocupació per mitjà del finançament parcial dels seus costs salarials

Sección3.- D'altres disposicions
EmisorConselleria de Treball i Formacio
Rango de LeyResolució

Resolució del conseller de Treball i Formació de 23 de març de 2010 per la qual s'aprova la convocatòria per concedir ajuts destinats a mantenir els llocs de treball de persones amb discapacitat en centres especials d'ocupació per mitjà del finançament parcial dels seus costs salarials El Reial decret Comunitat Autònoma de les Illes Balears corresponents als programes d'ajuts per a l'ocupació, incloent-hi la gestió dels ajuts i de les subvencions respecte de la integració laboral de les persones amb discapacitat. La Comunitat Autònoma de les Illes Balears va assumir aquests serveis i funcions per mitjà del Decret 32/1996, de 7 de març (BOIB núm. 35, de 19 de març).

La normativa estatal, per mitjà de l'Ordre del Ministeri de Treball i Afers Socials de públics destinats a fomentar la integració laboral de les persones discapacitades en centres especials d'ocupació amb l'objectiu de consolidar les polítiques actives adreçades a persones discapacitades per lluitar contra la seva exclusió del mercat laboral.

Un dels ajuts prevists en la normativa indicada es destina a subvencionar el manteniment de llocs de treball de persones amb discapacitat que presten serveis en centres especials d'ocupació, per mitjà del finançament parcial dels seus costs salarials.

Arran dels efectes de la crisi econòmica actual sobre l'economia espanyola en general i sobre el mercat de treball en particular, es va aprovar la Llei 27/2009, de bre). Entre les mesures adoptades, n'hi ha algunes adreçades a impulsar l'ocupabilitat de les persones amb discapacitat per consideració a la incidència que la crisi té sobre els centres especials d'ocupació, tant pel que fa a les perspectives de creació d'ocupació com al manteniment de l'ocupació de les treballadores o dels treballadores amb discapacitat.

En aquest sentit, l'article 8 de la Llei 27/2009 esmentada amplia de manera transitòria les subvencions per manteniment de l'ocupació en els centres especials d'ocupació destinades a subvencionar el cost salarial corresponent a llocs de treball ocupats per persones amb discapacitat. Aquest ajut passa a ser del 75 % del salari mínim interprofessional (amb la reducció proporcional a la jornada en casos de contractes a temps parcial) durant el període comprès entre el 10 de juliol de 2009 i el 31 de desembre de 2010, prorrogat fins al 31 de desembre de 2011 en els supòsits de treballadores o treballadors amb dificultats especials per a la seva inserció laboral; és a dir, persones amb paràlisi cerebral, persones amb malaltia mental o persones amb discapacitat intel·lectual, amb un grau de discapacitat reconegut igual o superior al 33 % i persones amb discapacitat física o sensorial amb un grau reconegut igual o superior al 65 %, segons disposa l'apartat 2 de l'article 8 esmentat.

L'Ordre ministerial de 16 d'octubre de 1998 esmentada es va adequar a la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, per mitjà de l'Ordre TAS/de 24 de març, pel qual es regula la concessió directa de determinades subvencions en els àmbits de l'ocupació i de la formació professional ocupacional (BOE núm. 83, de 7 d'abril), el qual, amb l'objectiu de no posar obstacles a la consecució de la integració de les persones amb discapacitat en el mercat laboral, exceptua del règim de concurrència competitiva els ajuts que potencien la integració laboral d'aquestes persones en centres especials d'ocupació i estableix un règim de concessió directa, en aplicació de l'article 22.2.c) de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 276, de 18 de novembre).

L'Ordre del conseller de Treball i Formació de 4 de maig de 2005 (BOIB núm. 73, de 12 de maig), modificada per l'Ordre de la consellera de Treball i Formació de 16 de juliol de 2008 (BOIB núm. 104, de 26 de juliol), estableix les bases reguladores de les subvencions en matèria de treball i formació.

L'article 1.2.25 d'aquesta Ordre preveu que pot ser objecte de subvenció el manteniment de llocs de treball de persones amb discapacitat en centres especials d'ocupació. Per la seva banda, l'article 3 de la mateixa Ordre disposa que la persona titular de la conselleria competent en matèria de treball i formació ha d'aprovar, per mitjà d'una resolució, les convocatòries corresponents, les quals s'han de publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Per altra banda, l'article 15 del Text refós de la Llei de subvencions, aprovat per mitjà del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre (BOIB núm. 196, de 31 de desembre), estableix el contingut mínim de la convocatòria d'ajuts, que ha de ser aprovada per l'òrgan competent i publicada en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Per tot això, d'acord amb el que disposen els preceptes abans esmentats i una vegada emès l'informe preceptiu de la Direcció General de Pressuposts, dict la següent RESOLUCIÓ Primer Objecte 1. Aquesta Resolució té per objecte aprovar la convocatòria per concedir ajuts destinats al manteniment de llocs de treball en centres especials d'ocupació per mitjà del finançament parcial dels costs salarials de les persones amb discapacitat que hi presten serveis.

  1. D'acord amb el que disposa l'article 1 del Reial decret 1414/2006, d'1 de desembre, pel qual es determina la consideració de persona amb discapacitat als efectes de la Llei 51/2003, de 2 de desembre, d'igualtat d'oportunitats, nodiscriminació i accessibilitat universal de les persones amb discapacitat (BOE núm. 300, de 16 de desembre), es consideren persones amb discapacitat les que tenen reconegut un grau de minusvalidesa igual o superior al 33 %, com també els i les pensionistes de la Seguretat Social que tinguin reconeguda una pensió d'incapacitat permanent en el grau de total, absoluta o gran invalidesa i els i les pensionistes de classes passives que tinguin reconeguda una pensió de jubilació o de retir per incapacitat permanent per al servei o inutilitat.

    Segon Bases reguladores Els...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR