Conveni entre el Consell Insular de Formentera i l’Associació de Majors del Pilar per a regular la cessió temporal d'espais del Centre Administratiu i Cultural Polivalent “Casa del Poble de la Mola” i l'atorgament de subvenció per procediment de concessió directa, per al manteniment del centre i dels serveis que hi presten, promoció i sosteniment d’activitats associatives i comunitàries, a Formentera per a l’any 2018

SecciónIII. Altres disposicions i actes administratius
EmisorCONSELL INSULAR DE FORMENTERA

De conformitat amb el que va aprovar la Comissió de Govern en data 16 de febrer de 2018 es fa públic el següent conveni:

"Conveni entre el Consell Insular de Formentera i l’Associació de Majors del Pilar per a regular la cessió temporal d'espais del Centre Administratiu i Cultural Polivalent “Casa del Poble de la Mola” i l'atorgament de subvenció per procediment de concessió directa, per al manteniment del centre i dels serveis que hi presten, promoció i sosteniment d’activitats associatives i comunitàries, a Formentera per a l’any 2018.

Formentera, 22 de febrer de 2018.

Parts

D’una banda, l’Hble. Sr. Jaume Ferrer Ribas, president del Consell Insular de Formentera, qui actua en nom i representació d’aquest, segons l’acte de Ple de data 13 de juny de 2015, amb CIF núm. P0702400C i amb domicili social a la plaça de la Constitució núm. 1, de Sant Francesc Xavier, Formentera, d’acord amb l’article 136 del Reglament Orgànic del Consell Insular de Formentera (ROC), i l’article 9 de la Llei 8/2000, de 27 d’octubre, de consells insulars. El President actua facultat per acord de la Comissió de Govern de data 16 de febrer del 2018, que va aprovar l'atorgament de la subvenció present i que es formalitza mitjançant el Conveni present.

D’altra banda, el Sr. Jaime Escandell Torres, major de edat, provist del Document Nacional d’Identitat núm. 41 ----------- i domicili a Casa ------------------, El Pilar de la Mola, 07872, Formentera (Illes Balears), en la seva condició de President de l’Associació de Majors del Pilar amb CIF: G 578 881 17, inscrita al Registre d’Associacions de les Illes Balears amb núm. 311000008854 i al Registre d’Associacions del Consell Insular de Formentera amb el número 87.

Ambdues parts es reconeixen mútuament la capacitat legal suficient i necessària per a formalitzar aquest conveni i lliurament.

Exposen

  1. Que la Constitució de 1978, al seu article 50 estableix, en relació a la tercera edat, que els poders públics promouran el seu benestar mitjançant un sistema de serveis socials que atendran els seus problemes específics de salut, habitatge, cultura i oci.

  2. Que la Llei orgànica 1/2002, de 22 de març, reguladora del dret d’associació, al seu article núm.1 esmenta que les administracions públiques, a l’àmbit de les respectives competències, promouran i facilitaran el desenvolupament de les associacions que persegueixin finalitats d’interès general, respectant sempre la llibertat i l’autonomia davant els poders públics, així com l’establiment d’ajudes i subvencions per dur a terme les seves activitats. Així mateix, les administracions públiques podran establir, amb les associacions que persegueixin objectius d’interès general, convenis de col·laboració en programes d’interès social.

  3. Que el Consell Insular de Formentera té, en virtut de l’art. 70.4 de l’Estatut, les competències pròpies en matèria de serveis socials i assistència social. Desenvolupament comunitari i integració. Així mateix, i d’acord amb l’article 29.2.b Llei 20/2006, municipal i de règim local de les Illes Balears, li correspon la regulació i desenvolupament de procediments, estructures organitzatives i polítiques de participació ciutadana en la vida local, així com elaboració de programes de foment de l’associacionisme. Això contempla la gestió de centres de participació ciutadana i la concessió i gestió de subvencions i ajudes amb finalitats assistencials a persones físiques i a centres o entitats per a beneficiaris residents a l’illa de Formentera.

  4. Que el Consell Insular de Formentera té en compte la importància d’incrementar l’atenció general a les persones de la tercera edat i la promoció del benestar social d’aquest col·lectiu, així com l’ increment de les associacions, cada vegada més present a la nostra societat, les quals duen a terme una activitat d’impuls dels desitjos de les persones majors i contribueixen al seu major benestar social.

  5. Que el Consell Insular de Formentera ha construït i posat en funcionament del Centre Administratiu i Cultural Polivalent “Casa del Poble de la Mola” que és un equipament sociocultural i administratiu de proximitat. Aquest centre té les següents finalitats:

    La prestació de serveis públics de caire cívic, administratiu, social, cultural, comunicatiu, informatiu i de lleure, a la ciutadania en general i a les entitats ciutadanes i, en particular, de les persones majors, jubilades i pensionistes.

    L’impuls als serveis públics esmentats, i de les dirigides a la millora del lleure i esbarjo de les persones i de les condicions culturals, socials, de convivència i de solidaritat.

    La promoció dels serveis i activitats propis de la tercera edat i de la vida associativa i de la participació de la ciutadania en els assumptes de la comunitat.

    Prestació d’un servei de bústies per a la comunitat.

    Serveis administratius bàsics del Consell Insular de Formentera.

    D’acord amb el seu Reglament de Funcionament, publicat al BOIB núm. 89 de l'1/07/2014, el Centre Administratiu i Cultural Polivalent “Casa del Poble de la Mola” té la consideració de bé demanial de servei públic. La titularitat d’aquest equipament és del Consell Insular de Formentera. El Centre consta dels següents espais o locals:

  6. Que l’Associació de Majors del Pilar és una associació sense afany de lucre, que té com a finalitat segons el que estableix l’art. 2 dels seus estatuts:

    “(...) 1. Defensar els drets i interessos del col·lectiu de gent gran i representar-los en qualsevol àmbit públic o privat.

  7. Crear un lloc de trobada i reunió per a la gent gran.

  8. Desenvolupar activitats socioculturals, ocupacionals i recreatives.

  9. Fomentar la participació del col·lectiu en la comunitat veïnal i l'intercanvi cultural entre els diferents sectors de la població (...)”

  10. Que l'Associació de Majors del Pilar, a més de les esmentades finalitats, ha estat realitzant tasques que han contribuït a la dinamització de les activitats socials i culturals organitzades al nucli de la Mola i que es preveu la seua realització a les instal·lacions de la «Casa del Poble de la Mola», en resposta a una demanda veïnal. La realització d’aquestes activitats més el manteniment del local on les realitzen els genera anualment una important despesa econòmica, la qual cosa fa necessari establir vies de col·laboració per tal de poder finançar aquestes activitats i així permetre a aquestes associacions complir eficaçment amb els seus objectius.

  11. Segons el seu Reglament, la direcció i la coordinació general del Centre Administratiu i Cultural Polivalent “Casa del Poble de la Mola” correspon al Consell Insular de Formentera, que el gestiona d’acord amb la normativa vigent i de forma participativa, a través de la Conselleria competent en la matèria. No obstant, es preveu que es pugui realitzar una cessió d’espais i recursos que tengui com a objectiu facilitar a les persones o entitats els espais i recursos bàsics necessaris per realitzar la seva tasca.

  12. Els espais i recursos de la «Casa...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR