IX Congreso Nacional de la Abogacía. Zaragoza 2007

Páginas17-21

Page 17

Del 26 al 28 de setembre tingué lloc a la ciutat de Zaragoza el IX Congreso Nacional de la Abogacía Española. Més de 1.100 advocats de tota Espanya arribaren a la ciutat aragonesa per tal d'acudir a aquesta cita quadriennal. Més de trenta companys formaven la delegació lleidatana.

L'acte inaugural tingué lloc a l'Auditori amb l'assistència del president del CGAE, Carlos Carnicer, el president del govern d'Aragó, Marcelino Iglesias i l'alcalde de la ciutat, Juan Alberto Belloch entre altres autoritats.

El Degà del Col·legi d'Advocats de Zaragoza, Javier Hernández Puértolas, va prendre la paraula per tal de donar la benvinguda als assistents. Destacà la massiva participació dels advocats i l'interès dels temes a tractar en aquest Congrés ja que no solament afecten als advocats sinó a la societat en general. El Degà destaca els actes paral·lels al Congrés, així com la Caravana dels Drets Humans i l'exposició Aragón: escenarios de la Justicia. Tanmateix aprofita per referir-se a la situació de les competències en matèria de justícia dins de la Comunitat d'Aragó fent una demanda expressa al president del govern d'Aragó: "ante la inminente transferencia de las competencias en materia de Justicia, nosotros los abogados, queremos que el Gobierno de Aragón escuche y entienda las peticiones de la Abogacía de forma generosa y con comprensión".

L'alcalde de la ciutat, Juan Alberto Belloch entre altres coses digué: "entre todos habeis hecho posible que Zaragoza sea elegida sede de este Congreso. Los Congresos no son sólo acontecimientos profesionales sino que tienen sentido político, en el mejor sentido de la palabra. La abogacía ha entendido siempre el carácter esencial de esta su labor pública y ha contribuido de manera indudable a construir una democracia solida; el papel de los abogados es indiscutible para la protección de los derechos individuales de los ciudadanos". També es va referir a la situació de paràlisis de la renovació del Consejo General del Poder Judicial i del Tribunal Constitucional i mostrà la seva admiració per l'advocacia en un moment, que qualificà, de gran tensió judicial. Belloch, aprofità per invitar a tots els assistents a visitar Zaragoza l'any 2008 amb motiu de l'Expo i assenyalà el gran canvi que està experimentant la ciutat per acollir aquest esdeveniment.

El president del CGAE, Carlos Carnicer, recalca que aquest Congrés no va adreçat solament als advocats sinó a tots els ciutadans. En el seu discurs va fer referència a l'actuació dels advocats d'ofici de l'11M, així com a les modificacions legislatives dutes a terme des del passat Congrés que tingué lloc a Salamanca, fent menció especial a l'avenç en el projecte tecnològic. Remarca en el seu discurs que la nostra professió, està present dins la Constitució donat que en ella es fa referència a la intervenció del lletrat en quatre articles per tal de defensar els drets dels ciutadans, significant que la professió d'advocat és l'única professió lliberal a la que fa referència la Constitució. També va fer un repàs dels anys transcorreguts des del Congrés de Salamanca fins ara, en què destacà que potser el que ens ha marcat més han estat els atemptats de l'11M, una tragèdia que va fer que la societat espanyola demanés justícia i recolzament envers les víctimes. Així la vista oral de l'11M va tenir una total transparència, on varen tenir especial importància els advocats d'ofici, essent la seva tasca brillant, segons Carnicer; destacant que els advocats abans del començament del judici oral es van preocupar de tenir tots els elements necessaris per tal de poder exercir amb totes les garanties el dret de defensa. El president del ConsejoPage 18 també destacà que durant aquests quatre anys s'han complert gran part del que es va acordar a Salamanca, destacant en especial el Projecte Tecnològic de l'Advocacia, gràcies al qual podem...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR