RESOLUCIÓ EMO/1206/2011, de 27 d'abril, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Schindler, SA, per als anys 2010-2013 per a tots els seus centres de treball de les províncies de Barcelona i Girona (codi de conveni núm. 7902891).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'EMPRESA I OCUPACIÓ
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ

EMO/1206/2011, de 27 d'abril, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Schindler, SA, per als anys 2010-2013 per a tots els seus centres de treball de les províncies de Barcelona i Girona (codi de conveni núm. 7902891).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Schindler, SA, per als anys 2010-2013 per a tots els seus centres de treball de les províncies de Barcelona i Girona, subscrit pels representants de l'empresa i pels seus treballadors el 18 de novembre de 2010 i el 4 de març de 2011, i d'acord amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el text refós de la llei de l'estatut dels treballadors; l'article 2.1) del Reial decret 713/2010, de 28 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis i acords col·lectius de treball; l'article 6 del Decret 52/2011, de 4 de gener, d'estructuració del Departament d'Empresa i Ocupació, i l'article 6 de la Llei 26/2010, de 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya,

Resolc:

—1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Schindler, SA, per als anys 2010-2013 per a tots els seus centres de treball de les províncies de Barcelona i Girona (codi de conveni núm. 7902891) al Registre de convenis de la Direcció General de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball.

—2 Disposar que el text esmentat es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya , amb el compliment previ dels tràmits pertinents.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió negociadora del Conveni.

Barcelona, 27 d'abril de 2011

Ramon Bonastre i Bertran

Director general de Relacions Laborals

i Qualitat en el Treball

CONVENI

col·lectiu de Schindler, SA, amb efecte des de l'1 de gener de 2010 fins al 31 de desembre de 2013 per a tots els seus centres de treball de les províncies de Barcelona i Girona

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Àmbit d'aplicació

Aquest Conveni col·lectiu afectarà tots els treballadors i empleats que treballin per compte de l'empresa Schindler, S. A. en qualsevol dels seus centres de treball, de les províncies de Barcelona i Girona, i substituirà qualsevol altre conveni o acord anterior que existís amb el personal al qual afecta.

S'exceptua únicament d'aquest àmbit d'aplicació al personal adscrit a la Delegació de l'empresa a Vilanova, tenint en compte tenen una representació legal dels treballadors pròpia i diferent de la signant d'aquest Conveni.

Article 2

Àmbit temporal

Aquest conveni començarà a regir a partir del dia 1 de gener de 2010, i el seu termini de vigència serà fins al 31 de desembre de 2013, a més, es prorrogarà d'any en any si abans no és denunciat per qualsevol de les parts interessades, amb tres mesos d'antelació a la data de finalització de la vigència o de les seves pròrrogues, si escau.

No obstant això, en cas de denúncia, aquest Conveni es continuarà aplicant de manera provisional en els seus termes, fins que se signés o entrés en vigor el nou conveni que el substituís.

Durant la seva vigència, no podrà modificar-se per acords o convenis col·lectius d'àmbit diferent.

Article 3

Obligatorietat

Se seguirà el que disposa l'Estatut dels Treballadors, en concret, l'art. 82. 3: "Els convenis col·lectius regulats per aquesta Llei obliguen tots els empresaris i treballadors inclosos dintre del seu àmbit d'aplicació, durant tot el temps de la seva vigència."

Article 4

Compensació i absorció

Les condicions pactades formen un tot orgànic i indivisible i, a l'efecte d'aplicació pràctica, seran considerades en còmput anual global i individualment, però sempre amb referència a cada treballador, en la seva respectiva categoria.

Les retribucions establertes en aquest Conveni compensen i absorbeixen les existents en el moment de la seva entrada en vigor, qualsevol que sigui la seva naturalesa i origen, i també aquelles que poguessin regir per disposicions legals, ordenances i reglamentacions de treball, conveni col·lectiu provincial o qualsevol altre conveni o acord individual o col·lectiu.

Les disposicions legals o convenis de rang superior futurs que impliquin variació econòmica en tots o en una part dels conceptes econòmics o de condicions de treball només tindran eficàcia pràctica si, globalment considerades en còmput anual i sumades a les vigents abans d'aquest acord, superen el seu nivell total. En cas contrari, es consideraran absorbides.

Article 5

Clàusula addicional

En allò que no estigui previst en aquest Conveni, se seguirà el que estableixin les disposicions legals i convenis col·lectius de rang superior i que siguin d'aplicació.

Article 6

Comitè d'empresa

Els membres del comitè d'empresa podran fer ús de les hores que s'indiquen posteriorment, si bé els seran computades per anys, i poden ser transferides a altres membres. Les hores utilitzades per part dels membres del comitè s'haurien de programar i informar als responsables de l'empresa, perquè puguin planificar les tasques tenim en compte aquesta incidència.

En compliment de l'article 64 de l'Estatut dels Treballadors, l'empresa es compromet a facilitar tota la informació al comitè d'empresa referent a les sucursals afectades en aquest conveni, i també les dades comptables, que es donaran a nivell general.

Les hores que la comissió negociadora de la part social utilitzi per desenvolupar la negociació del conveni seran a càrrec de l'empresa. La planificació es farà per quinzenes anticipades, llevat de les reunions extraordinàries. Els delegats de Girona i el delegat de la secció sindical tindran les hores transferibles i acumulables a les del comitè d'empresa. Per al càlcul dels incentius de les hores del comitè s'aplicarà la fórmula següent: l'activitat del mes anterior, i multiplicada pel nombre d'hores emprades pel comitè en aquest mes, tenint en compte tant les claus 31 com 52.

Les hores dels membres del comitè d'empresa seran de 35 al mes per persona i el nombre de membres, de nou, entre Barcelona centre i Barcelona província, més tres delegats a Girona, amb 15 hores al mes, i un delegat sindical, que tindrà les mateixes hores que els membres del comitè.

A les sucursals de Barcelona centre i Barcelona província, el repartiment dels membres del comitè serà proporcional al nombre de treballadors de cadascuna, i en les mateixes condicions dels paràgrafs anteriors.

Article 7

Personal de nou ingrés

En el cas de personal de nou ingrés, la Direcció de l'empresa, en ús del seu dret a la lliure elecció de personal, anunciarà aquests llocs en els taulers d'anuncis i altres mitjans que estimi oportuns del centre de treball que correspongui, i també al comitè d'empresa o delegats d'aquest centre, amb una antelació de trenta dies, per a coneixement general dels treballadors de l'empresa, perquè puguin concórrer a les proves de selecció els seus fills, conforme als requisits i condicions establertes per l'empresa. En queda exempta la contractació per a cobertura de baixes. La Direcció de l'empresa, amb la finalitat d'evitar falses expectatives en el personal amb contracte temporal, tant com sigui possible, tractarà de no estendre innecessàriament la durada dels contractes d'aquest tipus de treballadors, l'adaptació dels quals al seu lloc de treball, segons el parer de la Direcció, no sigui plenament satisfactòria.

Article 8

Qualitat total

La companyia té implantat un sistema de qualitat total en totes les seves àrees, no només com una condició bàsica i indispensable per a la seva adequació a les directrius del Mercat Comú Europeu i per a la seva adaptació a les creixents exigències del mercat en aquest sentit, sinó també com a mètode d'integració i participació de tots els treballadors en la consecució dels objectius de l'empresa.

Article 9

Sucursals, delegacions o agències

Quan hi hagi una vacant en una sucursal, delegació o agència, el lloc que calgui cobrir es designarà per part de l'empresa entre tots els sol·licitants que reuneixin les condicions per ocupar-lo.

En el cas que, a criteri de l'empresa, els interessats no en reuneixin els requisits mínims, l'empresa en decidirà lliurement el candidat.

Article 10

Comissió paritària

S'estableix una Comissió paritària per atendre totes les gestions que es derivin de l'aplicació d'aquest conveni, per raó de la seva interpretació, constituïda per quatre membres, dos dels quals seran designats per la Direcció de l'empresa i els altres dos pel comitè d'empresa.

Article 11

Contractació temporal

Per a la contractació de personal a la companyia es podran utilitzar totes les modalitats contractuals incloses tant a l'Estatut dels Treballadors com als reials decrets que en el seu moment puguin regular la contractació temporal en les seves diferents modalitats.

Article 12

Mobilitat de personal

Es denominarà "canvi de lloc" la mobilitat funcional de personal dintre dels límits del seu centre de treball, i conforme a l'art. 39 de l'Estatut dels Treballadors. El canvi de llocs es podrà fer amb caràcter provisional o permanent. S'entendrà que el canvi de lloc té caràcter provisional quan la seva durada no superi els tres mesos. S'anomena "trasllat de personal" la mobilitat geogràfica de treballadors que traspassi els límits del centre o de la zona de treball i que tingui caràcter permanent.

La regulació del trasllat de personal haurà de tenir en compte la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR