DECRET 87/1982, de 29 de març, pel qual es crea la Comissió Central d'Indústries i Activitats Classificades i de reordenació del tràmit d'intervenció de la Generalitat en la qualificació i informe de les activitats.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Governació i Relacions Institucionals
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les modificacions que estableixen els decrets 101/1988, 14/1992, 158/1994, 361/1994 i 97/1996.

La Generalitat té assumida una funció protectora i tuïtiva en el tràmit d'intervenció administrativa municipal de l'exercici d'activitats que comporten el risc potencial d'incidir negativament en l'entorn, afectant la tranqui·litat, la salubritat o la seguretat de les persones i dels béns.

L'objecte d'aquesta intervenció és el de garantir la innocuïtat d'aquestes activitats o, almenys, limitar la seva perniciositat fins a un grau tolerable, i es porta a terme, fonamentalment, mitjançant l'aplicació harmònica de dues regles complementàries: la regla de l'allunyament i la regla d'aplicació de mesures correctores.

Per poder fer una aplicació acurada, i amb criteris necessàriament uniformes en l'àmbit territorial de Catalunya, de les tècniques esmentades, conjuminant les iniciatives empresarials i, en definitiva, el desenvolupament econòmic i la protecció de l'entorn, cal crear una Comissió Central que, amb la representació de tots els Departaments afectats i amb la dotació de mitjans suficients, pugui desplegar amb eficàcia les comeses de gestió que la Generalitat ha assumit.

D'altra banda, la capacitat de gestió que han assolit molts Municipis de Catalunya els permet de fer una acurada aplicació del Reglament d'Activitats Molestes, Insalubres, Nocives i Perilloses de 30 de novembre de 1961, en determinades activitats, les quals, ni per raons econòmiques, socials i/o estratègiques, ni d'impacte ambiental, ultrapassen l'àmbit del Terme Municipal. Essent a la vegada oportú deslliurar la competència municipal de tota intervenció protectora innecessària, es pot eximir els Ajuntaments de trametre a les Comissions Territorials d'Indústries i Activitats Classificades els expedients d'aquelles determinades activitats, a l'efecte de qualificació i informe.

Finalment, cal assegurar el compliment del tràmit de comprovació imposat en el Reglament de 30 de novembre de 1961, per demostrar que les activitats s'exerceixen de conformitat amb la llicència concedida.

Per tot això, a proposta del Conseller de Governació i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Capítol I Comissió Central d'Indústries i Activitats Classificades

Art. 1.

- Es crea la Comissió Central d'Indústries i Activitats Classificades, dependent del Departament de Governació, amb la següent composició: President: El Conseller de Governació. Vice-president: El...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR