RESOLUCIÓ JUS/2078/2012, de 28 de setembre, per la qual, havent-ne comprovat prèviament l'adequació a la legalitat, s'inscriuen al Registre de Col·legis Professionals de la Generalitat de Catalunya els Estatuts del Col·legi de Publicitàries i Publicitaris i Relacions Públiques de Catalunya.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Justícia
Rango de LeyResolució

Vist l’expedient d’adaptació dels Estatuts del Col·legi de Publicitàries i Publicitaris i Relacions Públiques de Catalunya a la Llei 7/2006, de 31 de maig, de l’exercici de professions titulades i dels col·legis professionals, incoat arran de la sol·licitud de 3 de maig de 2012, del qual resulta que en data 2 d’agost de 2012 es va presentar el text dels Estatuts adaptat als preceptes de la Llei esmentada, aprovat en la Junta General Extraordinària del Col·legi de data 15 de març de 2012;

Atesos l’Estatut d’autonomia de Catalunya, aprovat per la Llei orgànica 6/2006, de 19 de juliol, de reforma de l’Estatut d’autonomia; la Llei 7/2006, de 31 de maig, de l’exercici de professions titulades i dels col·legis professionals; la Llei 26/2010, de 3 d’agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya; la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya; el Decret legislatiu 3/2010, de 5 d’octubre, per a l’adequació de normes amb rang de llei a la Directiva 2006/123/CE, del Parlament i del Consell, de 12 de desembre de 2006, relativa als serveis en el mercat interior; i els Estatuts col·legials vigents declarats adequats a la legalitat per la Resolució de 20 d’octubre de 2000 (DOGC núm. 3254, de 20.10.2000);

Vist que els Estatuts s’adeqüen a la legalitat;

Vist que el present expedient ha estat promogut per una persona legitimada, que s’han aportat els documents essencials i que s’han complert tots els tràmits establerts;

A proposta de la Direcció General de Dret i d’Entitats Jurídiques,

Resolc:

—1 Declarar l’adequació a la legalitat de l’adaptació dels Estatuts del Col·legi de Publicitàries i Publicitaris i Relacions Públiques de Catalunya a la Llei 7/2006, de 31 de maig, de l’exercici de professions titulades i dels col·legis professionals i disposar la seva inscripció al Registre de Col·legis Professionals de la Generalitat de Catalunya;

—2 Disposar que el text dels Estatuts adaptats a la Llei 7/2006, de 31 de maig es publiqui al DOGC, com a annex d’aquesta Resolució.

Barcelona, 28 de setembre de 2012

M. Pilar Fernández Bozal

Consellera de Justícia

Annex

Estatuts del Col·legi de Publicitàries i Publicitaris i Relacions Públiques de Catalunya

Títol 1

Del Col·legi

Capítol 1

Generalitats

Article 1

Caràcter i estructura

  1. El Col·legi de Publicitàries i Publicitaris i Relacions Públiques de Catalunya (en endavant el “Col·legi”) és una corporació de dret públic, de caràcter professional, reconeguda i emparada per la Constitució i l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, amb personalitat jurídica pròpia i amb plena capacitat d’obrar per al compliment dels seus fins, que es configura com una instància de gestió dels interessos públics vinculats a l’exercici de la professió de publicitari i de relacions públiques i com a vehicle de participació de les persones col·legiades en l’administració d’aquests interessos, sens perjudici que el Col·legi pugui exercir activitats i prestar serveis a les persones col·legiades en règim de dret privat.

  2. Aquest col·legi professional, creat mitjançant la Llei 12/1998, de 5 de novembre, de creació del Col·legi de Publicitàries i Publicitaris i Relacions Públiques de Catalunya (DOGC núm. 2769, de 19.11.1998), es regeix per la Llei 7/2006, de 31 de maig, de l’exercici de professions titulades i dels col·legis professionals, modificada pel Decret Legislatiu 3/2010, de 5 d’octubre, per a l’adequació de normes amb rang de llei a la Directiva 2006/123/CE, del Parlament i del Consell, de 12 de desembre de 2006, relativa als serveis en el mercat interior; per les disposicions que la despleguen, per la resta de disposicions legals que li siguin d’aplicació, per aquests Estatuts i, si s’escau, pels reglaments de règim intern que es puguin adoptar.

  3. El Col·legi té una estructura interna democràtica que és independent de l’Administració, de la qual no en forma part, sens perjudici de les relacions de dret públic que li corresponguin legalment amb ella.

Article 2

Membres del Col·legi

  1. El Col·legi està format per persones llicenciades, graduades i doctorades en publicitat i relacions públiques, també anomenades “publicitaris/àries” i “relacions públiques”, que, posseint els requisits exigits per aquests Estatuts, s’hi incorporen, com a persones col·legiades, amb plenitud de drets; així com per aquelles persones que tinguin un títol estranger equivalent degudament homologat.

  2. Tanmateix, el Col·legi també integra tots aquells professionals que hagin estat habilitats d’acord amb el que disposa la disposició transitòria quarta de la Llei 12/1998, de 5 de novembre, de creació del Col·legi; així com d’acord amb el que estableixin aquelles modificacions de la citada disposició transitòria que es poguessin aprovar.

  3. D’altra banda, podran integrar-se en el Col·legi en qualitat de “persones afiliades” aquelles persones jurídiques i aquelles persones físiques que tot i no haver obtingut la llicenciatura ni el grau en publicitat i relacions públiques ni haver estat habilitades per a integrar-s’hi, tinguin una vinculació professional amb el món de la publicitat i les relacions públiques.

    Les “persones afiliades” tindran tots els drets que aquests Estatuts atorguen a les persones col·legiades, excepte el dret de sufragi actiu i passiu, que es reserva únicament a les persones col·legiades. En aquest sentit, les “persones afiliades” podran gaudir dels serveis que específicament s’estableixin mitjançant el Reglament que regularà aquesta figura, així com el seu règim i funcionament.

  4. Les societats professionals no són membres del Col·legi però s’han d’inscriure preceptivament en el Registre de Societats Professionals del Col·legi de conformitat amb el que estableix la Llei 2/2007, de 15 de març, de societats professionals, modificada per la Llei 25/2009, de 22 de desembre.

Article 3

Àmbit territorial

  1. L’àmbit territorial d’actuació del Col·legi és Catalunya.

  2. El Col·legi té el seu domicili a la ciutat de Barcelona, al Carrer Provença, número 292, 4t 2a A.

  3. D’acord amb l’article 57.3 de la Llei 7/2006, de 31 de maig, de l’exercici de professions titulades i dels col·legis professionals, el Col·legi assumeix les funcions que la Llei 7/2006 atribueix als consells de col·legis de Catalunya.

Capítol 2

Fins, funcions i activitats del Col·legi

Article 4

Fins del Col·legi

Són fins essencials del Col·legi en el seu àmbit territorial:

  1. Ordenar i vetllar l’exercici de la professió de publicitari i relacions públiques en l’àmbit de les seves competències i d’acord amb el marc que estableix la legislació vigent.

  2. Assumir la representació dels interessos generals de la professió davant les administracions públiques, els organismes públics i privats i els particulars.

  3. La defensa dels interessos professionals, així com vetllar per la dignitat i el prestigi de tots o de qualsevol de les persones col·legiades en allò que faci referència a la seva activitat professional.

  4. La promoció, el foment i el desenvolupament de la professió de publicitari i relacions públiques, vetllant perquè l’activitat professional s’adeqüi als interessos dels ciutadans.

  5. La promoció de l’ús del català en l’àmbit professional.

Article 5

Funcions públiques del Col·legi

Són funcions pròpies del Col·legi per assolir els seus objectius, les següents:

  1. Facilitar als seus col·legiats i col·legiades l’exercici de la professió i garantir que l’exercici professional dels publicitaris i relacions públiques s’adeqüi a la normativa, a la deontologia i a les bones pràctiques de l’ètica i de la dignitat professional, que es respectin els drets i els interessos de les persones destinatàries de l’actuació professional, exigint, de les persones col·legiades i de les societats professionals, el compliment dels deures i de les obligacions legals i estatutàries, així com les normes i acords adoptats pels òrgans de govern en matèria de la seva competència, i el Codi d’Ètica Professional del Col·legi.

  2. Ordenar l’exercici de la professió, determinant les condicions mínimes que garanteixen la llibertat d’actuació en el camp dels seus coneixements i de la independència de criteri en la seva actuació.

  3. Proposar a l’Administració l’adopció de mesures en relació amb l’ordenació i la regulació de l’accés i l’exercici de la professió.

  4. Vetllar per garantir els drets i pel compliment dels deures i les obligacions de les persones col·legiades i de les societats professionals.

  5. ...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR