DECRET de l'Ajuntament de Sant Feliu de Buixalleu, de publicació de la normativa corresponent al text refós de les Normes subsidiàries.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

DECRET

de l'Ajuntament de Sant Feliu de Buixalleu, de publicaciÛ de la normativa corresponent al text refÛs de les Normes subsidi‡ries.

DECRET N⁄M. 159

PUBLICACI” DE LA NORMATIVA CORRESPONENT AL TEXT REF“S DE LES NORMES SUBSIDI¿RIES DE SANT FELIU DE BUIXALLEU.

1.- Vist que el text refÛs de la RevisiÛ de les Normes Subsidi‡ries de Sant Feliu de Buixalleu va Èsser aprovat definitivament per la ComissiÛ d'Urbanisme de Girona en la sessiÛ de data 31 d'octubre de 2001.

2.- AtËs que la DisposiciÛ TransitÚria Vuitena del Decret Legislatiu 1/2005, de 26 de juliol, pel qual s'aprova el Text refÛs de la Llei d'urbanisme, preveu en relaciÛ amb la publicaciÛ de les normes urbanÌstiques d'instruments de planejament aprovats entre l'entrada en vigor de la Llei 7/1985 i la de la Llei 2/2002, o d'instruments en tr‡mit que no han estat publicades, el que seguidament es transcriu:

"Vuitena

PublicaciÛ de les normes urbanÌstiques d'instruments de planejament aprovats entre l'entrada en vigor de la Llei 7/1985 i la de la Llei 2/2002 o d'instruments en tr‡mit que no han estat publicades

1.†Les normes urbanÌstiques de les figures de planejament aprovades definitivament per l'AdministraciÛ de la Generalitat entre l'entrada en vigor de la Llei 7/1985, del 2 d'abril, reguladora de les bases de rËgim local, i la de la Llei 2/2002 que no hagin estat publicades en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya o en el ButlletÌ Oficial de la provÌncia corresponent, han d'Èsser publicades amb motiu de llur modificaciÛ o de la tramitaciÛ d'instruments de planejament urbanÌstic derivat o de gestiÛ urbanÌstica. A aquest efecte, als expedients de modificaciÛ s'ha d'acompanyar el text refÛs complet de la normativa aplicable, que ha d'Èsser publicat en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, conjuntament amb l'acord d'aprovaciÛ definitiva de la modificaciÛ. Aquesta exigËncia Ès aplicable tambÈ als expedients de modificaciÛ en tr‡mit que encara no hagin estat aprovats definitivament.

2.†Abans d'acordar l'aprovaciÛ inicial dels instruments de planejament urbanÌstic derivat i de gestiÛ urbanÌstica formulats a partir de l'entrada en vigor de la Llei 10/2004, s'han de publicar les normes urbanÌstiques de l'instrument o els instruments de planejament que desenvolupin. L'ajuntament, sempre que les normes urbanÌstiques no hagin estat modificades posteriorment, les pot publicar en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, prenent com a base el document diligenciat d'aprovaciÛ definitiva. Altrament, l'ajuntament ha d'elaborar un text articulat que refongui aquestes modificacions i l'ha de trametre a l'AdministraciÛ de la Generalitat per tal que sigui verificat per l'Úrgan que va aprovar definitivament l'expedient, el qual n'ha d'ordenar la publicaciÛ en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

3.†Abans d'acordar l'aprovaciÛ definitiva dels instruments de planejament urbanÌstic derivat i de gestiÛ urbanÌstica que estiguin en tr‡mit en el moment de l'entrada en vigor d'aquesta Llei, s'han de publicar les normes urbanÌstiques de l'instrument o els instruments de planejament que desenvolupin si no han estat publicades abans.

4.†Els ajuntaments, sens perjudici del que estableixen els apartats 1, 2 i 3, poden publicar en tot moment en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya les normes urbanÌstiques d'instruments de planejament urbanÌstic aprovats definitivament durant el perÌode a quË fa referËncia l'apartat 1, sempre que no s'hagin de refondre com a conseq¸Ëncia de modificacions posteriors.

5.†Els edictes de publicaciÛ de les normes urbanÌstiques a quË fan referËncia els apartats de l'1 al 4 han d'identificar els acords d'aprovaciÛ definitiva d'aquestes normes i el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya en quË aquests acords han estat publicats.

6.†La publicaciÛ en un diari oficial, per l'AdministraciÛ de la Generalitat o per l'ajuntament competent, de les normes urbanÌstiques de les figures de planejament urbanÌstic aprovades definitivament per l'AdministraciÛ de la Generalitat abans de l'entrada en vigor de la Llei 2/2002 valida la tramitaciÛ i l'aprovaciÛ de les disposicions i els actes d'aplicaciÛ que s'hagin dictat a l'empara de llur aprovaciÛ definitiva, ja que la manca de publicaciÛ prËvia de les disposicions esmentades ˙nicament comporta, si escau, llur anul∑labilitat. Aquest mateix efecte de validaciÛ tÈ la publicaciÛ de normes urbanÌstiques en un diari oficial abans de l'entrada en vigor de la present Llei

7.†El cost de la publicaciÛ de la normativa dels plans aprovats definitivament per l'AdministraciÛ de la Generalitat que, en virtut de les determinacions d'aquesta disposiciÛ, efectuÔn els ajuntaments Ès a c‡rrec de l'AdministraciÛ de la Generalitat."

3.- AtËs que s'acompanya com a ANNEX N⁄M. 1 d'aquest decret la normativa corresponent a l'instrument de planejament que seguidament es transcriu:

. Text refÛs de la revisiÛ de les Normes Subsidi‡ries de Sant Feliu de Buixalleu., que no ha sofert modificacions des de la data de la seva aprovaciÛ definitiva.

4.- Atesa la proposta de resoluciÛ formulada pel TËcnic d'AdministraciÛ General en data 14.02.2006.

RESOLC:

Primer.- Ordenar la publicaciÛ en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya de les normes urbanÌstiques dels instruments de planejament que seguidament es transcriuen:

. Normativa corresponent al Text refÛs de la revisiÛ de les Normes Subsidi‡ries de Sant Feliu de Buixalleu, aprovada definitivament per la ComissiÛ d'Urbanisme de Girona en data 31 d'octubre de 2001, que s'acompanya com a ANNEX N⁄M. 1 d'aquest decret.

Segon.- Demanar a l'AdministraciÛ de la Generalitat de Catalunya que, en virtut del que disposa l'apartat setË de la DisposiciÛ TransitÚria Vuitena del Decret 1/2005, de 26 de juliol, pel qual s'aprova el Text refÛs de la Llei d'urbanisme, es faci c‡rrec del cost de la publicaciÛ de la normativa relacionada en l'apartat primer d'aquest decret.

Tercer.- Notificar aquest decret als Serveis Territorials de Girona de la DirecciÛ General d'Urbanisme, als efectes previstos en la DisposiciÛ TransitÚria Vuitena del Decret 1/2005, de 26 de juliol, pel qual s'aprova el Text refÛs de la Llei d'urbanisme.

El que se li notifica pel seu coneixement i efectes oportuns.

Sant Feliu de Buixalleu, 8 de marÁ de 2006

L'alcalde, signatura il∑legible

La secret‡ria, signatura il∑legible

TEXT REF”S DE LA REVISI” DE LES NORMES SUBSIDI¿RIES

El text refÛs de la revisiÛ de les Normes Subsidi‡ries de Sant Feliu de Buixalleu, aprovat definitivament per la ComissiÛ d'Urbanisme de Girona en la sessiÛ de data 31.10.2001., preveia les seg¸ents disposicions:

CAPÕTOL 1.- DISPOSICIONS DE CAR¿CTER GENERAL

1.1††- DEFINICI”, CONTINGUT I VIG»NCIA DE LES NORMES

Art. 1 - ConveniËncia i oportunitat de la revisiÛ de les Normes Subsidi‡ries

L'Ajuntament de Sant Feliu de Buixalleu, va endegar el planejament urbanÌstic del seu municipi l'any 1980 amb l'aprovaciÛ definitiva de les Normes Subsidi‡ries vigents el dia 29 de maig de 1980.

Fins aquelles dates el creixement i utilitzaciÛ del sÚl al terme municipal s'havia realitzat de forma espont‡nia i sense una coherËncia program‡tica establerta.

Durant els quasi 20 anys de vigËncia de les actuals NNSS s'ha realitzat part del planejament previst a les mateixes, seguint les previsions inicials, o bÈ amb l'execuciÛ de modificacions puntuals que es recullen a la present proposta, que segons la legislaciÛ vigent, dÛna acompliment aquest document.

El desenvolupament de les NNSS durant els anys de la seva vigËncia ha permËs controlar i endreÁar l'ocupaciÛ del seu territori i ha posat de manifest que els criteris i objectius inicials anaven en bona direcciÛ per tal d'aconseguir un creixement sostingut de tot el municipi.

A l'actualitat l'Ajuntament afronta amb aquesta RevisiÛ de les actuals NNSS l'actualitzaciÛ i adequaciÛ de les mateixes, a la nova realitat urbana motivada pels anys passats des de la seva aprovaciÛ.

Aquesta RevisiÛ, que es basa en els principis d'actualitzaciÛ a la realitat del municipi, i al planejament superior, es vol afrontar, i s'afronta, per part de l'Ajuntament, adequant el que sigui millorable, introduint els nous elements que calgui per tal que el creixement del municipi sigui sostingut, que alhora essent ˙til a la realitat i objectius actuals, fixi uns objectius de millora, per tal d'aconseguir un teixit urbanÌstic, compensat i profitÛs a tot el territori, i que b‡sicament no altera, sinÛ que recull les incorporacions que han aparegut durant aquests darrers anys al terme municipal de Sant Feliu de Buixalleu (La Selva- Girona).

…s per tot aixÚ, que l'Ajuntament de Sant Feliu de Buixalleu, va acordar la realitzaciÛ de la present RevisiÛ de les Normes Subsidi‡ries. La conveniËncia d'aquesta revisiÛ tambÈ ha estat recomanada per la ComissiÛ d'Urbanisme de Girona.

Des dels inicis dels processos de transformaciÛ de sÚl agrÌcola forestal en sÚl per a residËncia i implantaciÛ d'ind˙stries, que representen el trencament de la tradiciÛ de la utilitzaciÛ del sÚl pel seu rendiment primari i de la seva poblaciÛ d'acord amb aquest fi, amb una din‡mica molt lenta d'ocupaciÛ, el municipi ha estat conscient de la necessitat de posseir un instrument de planejament que regulÈs la nova situaciÛ, instrument que d'altra banda exigia, i exigeix, la legislaciÛ del sÚl per a tots els municipis de l'Estat.

AixÌ, el 1970 comenÁaren els treballs preparatoris per a la redacciÛ d'un Pla General, que no va arribar a terme, i que per circumst‡ncies de diversos ordres no ha cristal∑litzat fins a la present normativa.

La figura del planejament que es considera idÚnia per al municipi, vista l'estructura dispersa del seu poblament, la seva din‡mica, i la capacitat de gestiÛ del municipi, Ès la de la Norma Subsidi‡ria de Planejament d'‡mbit municipal, prevista pel vigent DL 1/1990 de 12 juliol i els...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR