DECRET 265/1992, de 26 d'octubre, pel qual s'atribueixen competències a la Junta de Sanejament en matèria d'abocaments terra a mar.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Medi Ambient
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les modificacions que estableix el Decret 158/1994.

La Llei 22/1988, de 28 de juliol, de costes, subjecta a intervenció administrativa els abocaments líquids i sòlids de terra a mar.

La Sentència del Tribunal Constitucional de 4 de juliol de 1991 declara inconstitucionals diversos preceptes de la Llei de costes i, en concret, els articles 57.2 i 110.h), ja que atribueix a l'Estat la competència per atorgar les autoritzacions d'abocament llevat dels industrials i contaminants.

El Reial Decret 112/1992, de 18 de setembre, modifica parcialment el Reglament general per al desenvolupament i l'execució de la Llei de costes per adaptar-lo a les prescripcions del Tribunal Constitucional.

El Decret 67/1991, de 8 d'abril, pel qual s'assignen competències i funcions al Departament de Medi Ambient, li atribueix la intervenció administrativa dels abocaments que puguin afectar les aigües superficials, subàlvies i marítimes.

Aquesta competència ha estat atribuïda a la Junta de Sanejament, com a organisme responsable del sanejament de les aigües residuals dins el territori de Catalunya, per la Llei 19/1991, de 7 de novembre.

De conformitat amb la distribució de competències que resulta del bloc de la constitucionalitat, cal precisar els òrgans de la Generalitat de Catalunya a què correspon exercir la potestat per autoritzar els abocaments des de terra al litoral de Catalunya i vetllar per la seva tutela en els termes que estableix la doctrina del Tribunal Constitucional.

Per tant, a proposta del conseller de Medi Ambient i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Tots els abocaments, independentment de la seva naturalesa i destinació, realitzats des de terra al litoral català, estan sotmesos a l'autorització de la Junta de Sanejament, llevat dels abocaments d'aigües pluvials de fronts urbans, que són autoritzats per la Direcció General de Ports i Costes. En el cas d'utilització conjunta d'instal·lacions d'evacuació i tractament d'aigües residuals, l'autorització serà necessària per a cadascun dels usuaris.

Article 2

Les sol·licituds d'autorització es presentaran a la Junta de Sanejament acompanyades de la documentació següent:

  1. Projecte tècnic de les obres i instal·lacions per al tractament, depuració i evacuació.

  2. Estudi detallat del volum, regulació i característiques de qualitat de l'abocament.

  3. ...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR