ORDRE GAP/463/2008, de 29 d'octubre, per la qual s'estableixen les bases generals per atorgar ajuts per a obres i inversions a entitats privades sense ànim de lucre i a ens locals de Catalunya per a equipaments destinats a fomentar i divulgar el civisme.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governacio i Administracions Publiques
Rango de LeyOrdre

ORDRE

GAP/463/2008, de 29 d'octubre, per la qual s'estableixen les bases generals per atorgar ajuts per a obres i inversions a entitats privades sense ànim de lucre i a ens locals de Catalunya per a equipaments destinats a fomentar i divulgar el civisme.

Amb la finalitat d'impulsar actuacions de sensibilització cívica i social, i de promoure actuacions destinades a enfortir el teixit associatiu i la participació ciutadana, cal establir la regulació dels ajuts per a obres i inversions adreçats als ens locals i entitats perquè puguin dur a terme les seves activitats amb total garantia.

Per això, a proposta de la Secretaria d'Acció Ciutadana,

Ordeno:

Article 1

Objecte

L'objecte d'aquesta Ordre és establir les bases generals per atorgar ajuts per al finançament de les despeses extraordinàries d'ajuts per a obres i inversions a entitats privades sense ànim de lucre i a ens locals de Catalunya per a equipaments destinats a fomentar i divulgar el civisme.

Les sol·licituds d'ajuts s'han de presentar d'acord amb el que estableix l'article 5, sense que sigui necessària l'aprovació de convocatòria prèvia.

Article 2

Beneficiaris

Poden ser beneficiaris dels ajuts les entitats privades sense ànim de lucre que duguin a terme activitats de caràcter cívic i els ens locals de Catalunya.

Article 3

Tipologia

Poden ser subvencionables les despeses d'inversió següents:

  1. Obres de construcció per donar resposta a la necessitat dels municipis de disposar d'equipaments cívics.

  2. Obres de reforma i adequació dels equipaments cívics existents de competència municipal per adaptar-los a les noves necessitats.

  3. Obres d'adequació i reforma de locals on les entitats privades sense ànim de lucre puguin desenvolupar les seves activitats destinades al foment del civisme amb total garantia.

  4. Adquisició de mobiliari i equipament informàtic per part d'equipaments cívics de competència municipal i/o per part d'entitats privades sense ànim de lucre, amb la finalitat de garantir l'òptim funcionament dels seus serveis.

  5. Redacció i direcció dels projectes d'obres esmentats en els apartats a), b) i c).

    No són subvencionables les despeses derivades de:

  6. Compra de béns immobles.

  7. Crèdits hipotecaris.

    En qualsevol cas, les actuacions subvencionables s'han d'ajustar a la legislació sectorial que estigui en vigor.

Article 4

Quantia de les subvencions

Les actuacions són subvencionables atenent al projecte objecte de la subvenció fins a un import màxim del 90% de l'import total de la inversió.

El percentatge de subvenció es calcularà, amb un informe tècnic previ dels serveis corresponents de la Secretaria d'Acció Ciutadana, tenint en compte els criteris establerts a l'article 6 i la disponibilitat pressupostària.

Article 5

Sol·licitud i documentació

5.1 Les entitats sol·licitants han de presentar la sol·licitud mitjançant el model normalitzat, que es pot obtenir a les dependències de la Secretaria d'Acció Ciutadana i a la pàgina web del Departament

http://www.gencat.cat/governacio-ap/serveis.

5.2 Les sol·licituds es poden presentar al registre del Departament de Governació i Administracions Públiques, o d'acord amb el que estableix l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

5.3 Juntament amb l'imprès de sol·licitud s'ha de presentar la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR