DECRET 103/1989, de 17 d'abril, sobre atorgament de subvencions a serveis públics regulars de transport de viatgers per carretera.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyDecret

La Generalitat de Catalunya ha promogut, des de l'any 1982, programes anuals de subvencions als serveis regulars de transport de viatgers per carretera amb la finalitat de donar suport econòmicament explotacions que atenen exigències ineludibles de servei públic, i contribuir a garantir el dret a la mobilitat, especialment en aquelles zones en les quals resulta indispensable el manteniment de les línies existents.

En el present exercici, les subvencions inclouen les dues modalitats que d'acord amb l'experiència observada en anys anteriors s'han mostrat més adequades a les finalitats que persegueix una actuació d'aquest caràcter. D'una banda, la que correspon als serveis instats per l'Administració per raons d'interès públic, i d'altra, la destinada a compensar el dèficit provocat pel manteniment de serveis en condicions de baixa ocupació. En relació amb aquestes dues modalitats es mantenen els criteris que preveu el Decret 77/1988, de 10 de març, pel que fa a les condicions d'accés, prioritats i acreditació de les quanties sol·licitades.

Per tot això, a proposta del Conseller de Política Territorial i Obres Públiques, i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

Amb càrrec a la partida 09.03.472.01 del Pressupost de la Generalitat per a l'any 1989, el Departament de Política Territorial i Obres Públiques estableix un programa de subvencions per als serveis públics regulars de transport de viatgers per carretera que operen al territori de Catalunya, al qual podran acollir-se, en la forma i les condicions que determina aquest Decret, les empreses que gestionen els serveis esmentats.

Article 2

Les subvencions que preveu aquest Decret adopten les modalitats següents:

  1. Subvenció per als serveis l'establiment dels quals ha estat instat per l'Administració de la Generalitat per raó d'interès públic, o per aquells que per la mateixa causa han d'experimentar ampliacions d'itinerari o de calendari o la intensificació de les expedicions.

  2. Subvencions per a les concessions que, considerades globalment, presenten dèficit en el seu compte d'explotació, sempre que aquest dèficit sigui provocat pel manteniment de serveis, parcials o no, amb baixa ocupació. Aquests ajuts no podran superar la quantitat que resultarà de multiplicar el 75% del quilometratge anual que s'ha de subvencionar pel cost mig unitari estimat (en

Pta/vehicle-km) referit...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR