ORDRE ARP/136/2006, de 23 de març, per la qual es regula el procediment de gestió dels ajuts del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca assignats als grups d'acció local participants en la iniciativa comunitària Leader Plus a Catalunya i es fixa la dotació pressupostària corresponent a l'any 2006.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

ARP/136/2006, de 23 de març, per la qual es regula el procediment de gestió dels ajuts del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca assignats als grups d'acció local participants en la iniciativa comunitària Leader Plus a Catalunya i es fixa la dotació pressupostària corresponent a l'any 2006.

La Comunicació de la Comissió als estats membres, de 14 d'abril de 2000, fixa les orientacions sobre la iniciativa comunitària de desenvolupament rural (Leader Plus) (DOCE núm. C/139, de 18.5.2000), d'acord amb el Reglament CE 1260/1999, del Consell, de 21 de juny, pel qual s'estableixen les disposicions generals sobre els fons estructurals (DOCE núm. L161/1, de 26.6.1999).

La Decisió de la Comissió Europea 2001/C/2128, de 27 d'agost, que aprova el programa de la iniciativa Leader Plus a Catalunya, estableix que la subvenció global al programa serà de cinquanta milions d'euros i la contribució del FEOGA-Orientació serà de vint-i-cinc milions d'euros. Aquesta decisió ha estat modificada per la Decisió C(2004) 3697, de 30 de setembre, que estableix que la subvenció global del programa serà de 50.884.271 euros, 25.442.136 euros a càrrec dels fons de FEOGA-Orientació i 25.442.135 euros a càrrec de les administracions nacionals.

La Decisió de la Comissió Europea 2001/C/1245, de 18 de maig, aprova el règim d'ajuts aplicable a la iniciativa Leader Plus a Espanya per al període 2000-2006, modificada per la Decisió C(2005) 305, de 2 de febrer.

El Reial decret 2/2002, d'11 de gener (BOE núm. 11, de 12.1.2002), estableix que l'organisme intermediari, encarregat de la gestió de la subvenció global, distribuirà entre els grups d'acció local les dotacions financeres que preveu el programa regional.

L'Ordre de 18 de setembre de 2001, per la qual es dicten les normes per a la presentació i la selecció de programes de desenvolupament rural i dels grups d'acció local per a l'aplicació a Catalunya de la iniciativa comunitària Leader Plus (DOGC núm. 3478, de 21.9.2001), estableix que els convenis entre l'organisme intermediari i el grup d'acció local determinaran l'import de les contribucions financeres nacionals i comunitàries.

La Resolució del conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, de 20 de desembre de 2001, selecciona dotze grups d'acció local i cal establir els mecanismes perquè puguin disposar de la contribució financera de la Generalitat de Catalunya per portar a terme els programes aprovats.

En conseqüència, d'acord amb l'article 92 del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, i en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Objecte

Aquesta Ordre té per objecte:

1.1 Establir el procediment per a la gestió de la contribució financera de la Generalitat de Catalunya per a l'execució dels programes comarcals dels grups d'acció local durant el període 2002-2006 de la iniciativa comunitària Leader Plus.

1.2 Establir les condicions de concessió dels ajuts públics que atorguen els grups d'acció local als promotors dels projectes, d'acord amb el punt 5 del règim d'ajuts aprovat per la Decisió de la Comissió Europea 2001/C/1245, de 18 de maig, modificada per la Decisió C(2005) 305, de 2 de febrer.

1.3 Establir el procediment de la sol·licitud d'aprovació anual de les despeses de gestió, funcionament administratiu i assistència tècnica (mesura 102) dels grups d'acció local.

1.4 Establir el procediment de sol·licitud de l'informe perceptiu de subvencionalitat dels grups d'acció local a l'oficina comarcal corresponent del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca.

1.5 Establir el procediment d'elaboració de l'informe anual d'execució que han de realitzar els grups d'acció local.

Capítol 1

Procediment per al finançament dels grups d'acció local

Article 2

Beneficiaris

Els beneficiaris d'aquestes subvencions seran els grups d'acció local que compleixin les condicions següents:

  1. Haver estat seleccionats d'acord amb el que estableix l'Ordre de 18 de setembre de 2001.

  2. Haver subscrit el corresponent conveni amb l'organisme intermediari, constituït per a la gestió de la subvenció global de la iniciativa comunitària Leader Plus a Catalunya.

  3. Haver fet pública la convocatòria i les condicions per a la concessió dels seus ajuts als beneficiaris finals, mitjançant exposició pública als consells comarcals i ajuntaments respectius, amb els procediments habituals de difusió, així com, si escau, a través dels diaris de divulgació comarcal.

Article 3

Condicions de finançament

3.1 L'aportació financera del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca a la iniciativa comunitària Leader Plus, com a complement financer a l'aportació de la Secció d'Orientació del Fons Europeu d'Orientació i Garantia Agrícola (FEOGA), que es podrà concedir als grups d'acció local serà per un import màxim de 8.694.940 euros i es determinarà en funció de les disponibilitats pressupostàries.

3.2 L'import màxim d'ajut a cada grup tindrà caràcter de subvenció addicional a la contribució financera comunitària, i assolirà com a màxim el 33,4% de l'import d'aquesta subvenció comunitària.

Article 4

Sol·licituds i tramitació de la bestreta del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca

4.1 Els grups d'acció local, que compleixin les condicions esmentades a l'article 2, podran sol·licitar una bestreta de l'ajut corresponent a la contribució del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca en el termini de vint dies naturals següents a la finalització de cada quadrimestre natural.

4.2 La presentació de les sol·licituds es farà a les oficines comarcals del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, acompanyades de la documentació certificada pel responsable administratiu i financer del grup, i amb el vistiplau del president, que s'especifica a continuació:

  1. Relació de les despeses de gestió, funcionament administratiu i assistència tècnica (mesura 102), pagades pel grup durant el quadrimestre anterior, amb indicació dels conceptes i els imports pagats.

  2. Relació de sol·licituds d'ajuts rebudes i registrades pel grup durant el quadrimestre anterior, amb informe favorable d'elegibilitat; i indicació dels imports d'inversió a generar i subvencions sol·licitades, amb especificació, en cada cas, dels projectes sol·licitats i/o acollits a altres ajuts públics.

  3. Relació de sol·licituds resoltes pel grup i amb contracte formalitzat amb el promotor, durant el quadrimestre anterior, amb indicació dels pressupostos d'inversió aprovats en cada cas, i els compromisos de subvenció corresponents.

  4. Relació de les certificacions efectuades pel grup durant el quadrimestre anterior amb indicació de les quanties d'inversió i subvenció certificada.

  5. Relació dels pagaments efectuats pel grup als beneficiaris finals durant el quadrimestre anterior.

  6. Certificat actualitzat de l'Agència Estatal d'Administració Tributària acreditatiu del fet que el grup d'acció local està al corrent de les obligacions tributàries estatals. Els grups d'acció local sol·licitants de l'ajut poden autoritzar el Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca per a l'obtenció de les dades econòmiques directament de l'Agència Estatal d'Administració Tributària. En aquest cas no cal l'aportació de la documentació econòmica esmentada, només es farà constar a l'imprès de sol·licitud.

  7. Certificat actualitzat de la Tresoreria General de la Seguretat Social acreditatiu del fet que el grup d'acció local està al corrent de les obligacions amb la Seguretat...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR