DECRET 217/1988, de 27 de juliol, pel qual s'autoritza a la Compañía Arrendataria del Monopolio de Petróleos, SA, (CAMPSA) la instal·lació del tram la Pobla de Mafumet-la Bisbal del Penedès de l'oleoducte Tarragona-Barcelona-Girona, i es declara l'expropiació forçosa i urgent ocupació dels béns i drets afectats per l'esmentada instal·lació.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

Mitjançant el Decret 244/1987, de 20 de juliol, del Consell Executiu de la Generalitat de Catalunya, es declarà d'utilitat pública la instal·lació de l'oleoducte Tarragona-Barcelona-Girona per l'empresa Compañía Arrendataria del Monopolio de Petróleos, SA, (CAMPSA).

Posteriorment CAMPSA va sol·licitar davant el Departament d'Indústria i Energia l'autorització administrativa del tram la Pobla de Mafumet-la Bisbal del Penedès, amb les instal·lacions annexes corresponents, així com l'expropiació forçosa i urgent ocupació dels béns i drets afectats per l'esmentada instal·lació.

Sol·licitats els informes preceptius als ajuntaments i organismes afectats i sotmès a informació pública el corresponent projecte, en el qual s'inclou la llista concreta i individualitzada dels béns i drets afectats, es van presentar diverses al·legacions, que van ser traslladades al peticionari per tal de respondre-hi, i que es poden resumir en: sol·licitud de rectificació d'errors quant a la titularitat i descripció dels béns i drets afectats, sol·licitud de modificacions de traçat per a evitar perjudicis a explotacions agrícoles, edificis o instal·lacions, o per problemes urbanístics, i sol·licitud de diversos aclariments.

CAMPSA va procedir a la correcció dels errors que van fer palès els titulars dels béns i drets afectats i va realitzar els aclariments que li van ser sol·licitats.

Quant a la zona de servitud i amb l'objecte de disminuir l'impacte de l'oleoducte en terreny agrícola al mínim, es va determinar reduir la franja de servitud temporal fins a 12 m com a màxim, permetent, així mateix, el conreu de vinya en l'amplada de la zona de servitud perpètua.

Pel que fa a les variacions de traçat, es van prendre les següents determinacions:

  1. Reconsiderar, a la vista de l'informe elaborat pel Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, el traçat del tram comprès entre l'Estació de Bombeig a la Pobla de Mafumet i la vàlvula de seccionament núm. municipal de Perafort, el qual serà objecte d'una nova modificació de projecte i un nou tràmit administratiu.

  2. Rebutjar la resta de modificacions sol·licitades ja que afectaven la seguretat i normal funcionament de la instal·lació, comportaven girs molt bruscs que feien el traçat de l'oleoducte inadequat des del punt de vista tècnico-econòmic o implicaven l'aparició de nous afectats, sense disminuir el perjudici causat.

    En relació amb els problemes urbanístics i afectació a instal·lacions de servei públic, el peticionari va acceptar els condicionats tècnics establerts pels ajuntaments i organismes afectats.

    Quant a la urgent ocupació sol·licitada, s'entén justificada pel gran nombre d'afectats resultants de la instal·lació de l'oleoducte i la necessitat de la seva prompta construcció per tal de garantir les existències mínimes de productes petroliers a Catalunya, augmentar la fiabilitat del subministrament, així com millorar les condicions de seguretat intrínseques en l'ús i manipulació d'aquests...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR