DECRET 232/1985 de 4 de juliol, pel qual s'aproven els Estatuts de la Universitat Politècnica de Catalunya.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament D'Educacio
Rango de LeyDecret

Elaborats els Estatuts de la Universitat Politècnica de Catalunya pel seu Claustre Universitari i un cop complerts tots els tràmits preceptuats a la Llei 11/1983, de 25 d'agost, de Reforma Universitària; de conformitat amb el que estableix l'article 12.1 de l'esmentada Llei, a proposta del Conseller d'Ensenyament i previ acord del Consell Executiu,

Decreto:

Article primer

- S'aproven els Estatuts de la

Universitat Politècnica de Catalunya que figuren transcrits a l'annex del present Decret.

Article segon

- De conformitat amb l'article 12.3 de la

Llei 11/1983, de 25 d'agost, els Estatuts aprovats entraran en vigor el mateix dia de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 4 de juliol de 1985

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

Joan Guitart i Agell Conseller d'Ensenyament

ESTATUTS Universitat Politècnica de Catalunya

Títol Preliminar

Article 1

r.

- La Universitat Politècnica de Catalunya és

una Institució de Dret Públic al servei de la societat, amb personalitat jurídica pròpia i patrimoni diferent del de l'Estat, del de la Generalitat de Catalunya i del d'altres entitats públiques, disposa de plena autonomia de recerca docent, de govern, administrativa i financera, en el marc de la Constitució Espanyola i de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, sense més limitacions que les normes que dictin l'Estat i la Generalitat en l'exercici de les seves respectives competències, i d'acord amb aquests Estatuts.

Article 2

n.

- L'àmbit d'implantació territorial propi de

la Universitat Politècnica de Catalunya és el de les comarques de Catalunya.

Article 3

r.

- La Universitat Politècnica de Catalunya és

una Institució concebuda com un conjunt interdisciplinari per al foment i l'exercici de l'estudi, de la recerca científica i artística i del desenvolupament tècnic i cultural, per a la formació que capaciti per a l'exercici d'activitats professionals i perquè doni el suport científic i tècnic al progrés social, cultural i econòmic de la societat, i en especial de la catalana.

Article 4

t.

- La Universitat Politècnica de Catalunya

cultivarà l'esperit crític de la ciència i de l'art i els principis de la llibertat de docència i de recerca i fomentarà l'ús pacífic dels coneixements tècnics i científics.

Article 5

è.

- El desenvolupament de la vida universitària

de la Universitat Politècnica de Catalunya s'inspira en els principis de llibertat i democràcia, i en el respecte de la pluralitat ideològica.

Article 6

è.

- La Universitat Politècnica de Catalunya és

un centre creador i difusor de cultura, com a via indispensable per a la consecució d'una societat més justa. Posarà especial atenció en el foment de la cultura i la llengua catalana, especialment en els seus aspectes científics i tècnics, en l'esperit d'universalitat consubstancial al concepte d'Universitat.

Article 7

è.

- La Universitat Politècnica de Catalunya

fomentarà la seva projecció en la societat i tindrà una cura especial en les tasques d'extensió universitària i de formació permanent. També promourà les activitats que ajudin a la formació i desenvolupament cultural dels membres de la seva comunitat universitària.

Article 8

è.

- El català és la llengua pròpia de la

Universitat Politècnica de Catalunya que el farà vehicle d'expressió normal. La Universitat Politècnica de Catalunya acollirà la llengua castellana, en recíproca convivència amb la catalana, en igualtat de drets per a tots els membres de la comunitat universitària, sobre la base del respecte a la llibertat d'expressar-se en cada cas en la llengua que prefereixin.

Article 9

è.

- Per al compliment de les seves finalitats,

la Universitat Politècnica de Catalunya establirà relacions amb altres Institucions culturals i científiques espanyoles i estrangeres, particularment les universitàries, i molt especialment amb les altres Universitats de Catalunya.

Article 10

è.

- L'autonomia, en els ordres acadèmic, de

govern, administratiu i financer de la Universitat Politècnica de Catalunya, comprèn, entre altres: 1. L'elaboració dels seus Estatuts i Reglaments. 2. La determinació de les seves estructures amb plena potestat per a constituir, organitzar, modificar i suprimir els òrgans de govern i els serveis, d'acord amb les seves competències, tant en l'ordre docent i de recerca com en el de suport administratiu. També elaborarà les seves plantilles. 3. L'elaboració i aprovació de plans d'estudi i de recerca. 4. La selecció, formació i promoció del personal docent i investigador i d'administració i serveis, així com també la determinació de les condicions en les quals ha de desenvolupar les seves activitats. 5. L'admissió, règim de permanència i verificació de coneixements dels estudiants. 6. L'expedició dels seus títols i diplomes. 7. L'elaboració, aprovació i gestió dels seus pressupostos i l'administració dels seus béns. 8. Qualsevol altra competència necessària per a l'adequat compliment dels seus objectius.

Títol I. Estructura

Article 11

è.

- La Universitat Politècnica de Catalunya

s'organitza en les següents Unitats Estructurals:

- Departaments.

- Escoles Tècniques Superiors, Facultats, Escoles Universitàries i d'altres Centres Docents que existeixin o que es puguin crear (en aquests Estatuts tots aquests centres s'anomenaran Centres Docents).

- Instituts Universitaris.

- Unitats de Serveis Universitaris.

- D'altres Centres i Unitats Funcionals que la Junta de Govern pugui constituir per a cobrir necessitats específiques.

Article 12

è.

- Territorialment, la Universitat

Politècnica de Catalunya s'organitza en diferents Campus, per atendre la demanda universitària de Catalunya.

Article 13

è.

- Els Departaments són els òrgans bàsics de

recerca i docència, que desenvolupen les seves funcions en un camp científic, tècnic o artístic determinat.

Article 14

è.

- Són funcions dels Departaments:

  1. Organitzar i desenvolupar la recerca relativa al camp específic respectiu. 2. Organitzar i fer la docència desenvolupant els ensenyaments propis del seu camp específic d'acord amb el Centre o Centres Docents. 3. Organitzar i desenvolupar programes de Doctorat. 4. Participar en el govern i la gestió de la Universitat. 5. Participar en el procés de selecció, formació, promoció i, en el seu cas, cessament del personal adscrit i assignat al Departament. 6. Totes les altres orientades a l'adequat compliment de les seves finalitats, o que els atribueixi la legislació vigent i els Estatuts i Reglaments de la Universitat. Així mateix, els Departaments podran:

  1. Organitzar i fer cursos dirigits o no a l'obtenció de títols i diplomes acadèmics.

  2. Organitzar i participar en activitats d'extensió universitària.

  3. Contractar amb entitats públiques o privades, o amb persones físiques, la realització de treballs de caràcter científic, tècnic o artístic.

  4. Assessorar en l'àmbit de la seva competència.

Article 15

è.

- Correspon a cada Departament d'elaborar la

proposta del personal necessari per a dur a terme les funcions esmentades abans. Correspon a cada Departament d'elaborar la proposta del personal necessari per a dur a terme les funcions esmentades abans. Correspon a cada Departament d'elaborar les diferents tasques entre els seus membres, en el marc de les lleis, d'aquests Estatuts i del Reglament del Departament. Es fomentarà que els Departaments prestin la seva col·laboració a la resta pel que fa a activitats conjuntes. Es valorarà adequadament aquesta col·laboració.

Article 16

è.

- Són membres d'un Departament:

  1. Els professors Ordinaris i Associats que hi estan adscrits. 2. Els investigadors que hi estan adscrits. 3. Els Ajudants que hi desenvolupen la seva tasca. 4. Els becaris graduats, els programes dels quals són dirigits pel Departament i que hi desenvolupen la seva tasca. 5. El personal d'Administració i Serveis assignat expressament al Departament. Podrà, a més, col·laborar temporalment en un Departament d'altre personal amb funcions específiques de docència...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR