DECRET 106/1989, de 17 d'abril, pel qual s'aprova la modificació de diversos aspectes de la concessió del Túnel del Cadí i accessos.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyDecret

El Decret 367/1981, de 18 de setembre, va establir l'assumpció per part de la Generalitat de Catalunya del caràcter d'Administració concedent i, en conseqüència, l'exercici de les facultats administratives inherents, en la concessió atorgada pel Decret 712/1973, de 22 de març, a Promociones Pirenaícas, SA (avui Túnel del Cadí, Concesionaria del Estado, SA) per construir, conservar i explotar un túnel a la serra del Cadí, amb els seus accessos des de Bagà, Bellver de Cerdanya i Alp.

L'article 24 de la Llei 8/1972, de 10 de maig, de construcció, conservació i explotació d'autopistes en règim de concessió, estableix que l'Administració concedent, per raons d'interès públic, pot modificar les característiques de la concessió.

En el cas de la concessió administrativa del Túnel del Cadí i accessos s'han vingut produint diverses desviacions respecte de les previsions contingudes en el seu Pla econòmico-financer degudes fonamentalment als factors següents:

  1. Increment de la inversió com a conseqüència del major volum d'obra consegüent a l'ampliació del traçat de la concessió (tram: Alp/N-152), per donar servei a les instal·lacions de la concessió.

  2. Menor trànsit del previst com a conseqüència de les dificultats existents per accedir al túnel.

  3. Tarifes inferiors a les previstes degut a una inflació menor que la programada i a la inviabilitat de la fórmula polinòmica de revisió.

  4. Augment dels tipus reals d'interès que ha fet més gravosa la càrrega financera del deute.

Aquestes circumstàncies, que poden comprometre seriosament el normal desenvolupament de la concessió constitueixen motiu suficient perquè la Generalitat de Catalunya, com a Administració concedent, adopti diverses mesures correctores en aplicació del precepte de la Llei 8/1972, ja esmentat. A aquests efectes, i d'acord amb l'estudi formulat per la mateixa Societat Concessionària, cal aprovar un nou Pla econòmico-financer de la concessió i, subsegüentment, modificar diversos aspectes establerts a l'annex de condicions al Decret 712/1973, de 22 de març, d'adjudicació de la concessió.

Per consegüent, a proposta del Conseller de Política Territorial i Obres Públiques, amb l'informe favorable previ del Conseller d'Economia i Finances, i d'acord amb el Consell Executiu, Decreto:

Article 1

S'aprova el Pla econòmico-financer de la concessió del Túnel del Cadí i accessos, contingut en l'estudi formulat per la Societat...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR