ORDRE ARP/26/2003, de 17 de gener, per la qual s'estableix el procediment per a la tramitació dels ajuts per a superfícies amb determinats productes agrícoles per a la campanya de comercialització 2003-2004 (collita 2003).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE ARP/26/2003, de 17 de gener, per la qual s'estableix el procediment per a la tramitació dels ajuts per a superfícies amb determinats productes agrícoles per a la campanya de comercialització 2003-2004 (collita 2003).

El Reial decret 1026/2002, de 4 d'octubre, sobre pagaments per a superfícies a determinats productes agrícoles, determina el marc bàsic aplicable a les actuacions de les administracions públiques competents per a la tramitació, la resolució, el pagament i el control dels ajuts comunitaris establerts per a determinats productes agrícoles com a part essencial de la regulació i l'ordenació dels mercats i amb la finalitat d'aconseguir els objectius que l'article 33 del Tractat de la Comunitat Europea assigna a la política agrària comuna.

La Llei 18/2001, de 31 de desembre, d'orientació agrària, defineix un marc de referència per adequar la política agrària als acords i tractats internacionals.

Sens perjudici de l'aplicació directa dels reglaments comunitaris que estableixen els esmentats ajuts, el Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca considera necessari, per a una millor comprensió i informació als destinataris, regular l'aplicació d'aquests ajuts en el seu àmbit territorial i establir el procediment aplicable als diferents aspectes de la tramitació.

En conseqüència, en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Objecte i àmbit d'aplicació

1.1 Aquesta Ordre té per objecte establir la normativa aplicable als règims d'ajuts comunitaris següents:

  1. Els pagaments per a superfícies als productors de determinats cultius herbacis, enumerats a l'annex I del Reglament (CE) 1251/1999.

  2. Els pagaments compensatoris als productors d'arròs, que preveu el Reglament (CEE) 3072/95.

  3. Els pagaments per a superfícies als productors de lleguminoses gra, que preveu el Reglament (CEE) 1577/96.

  4. El còmput de superfícies farratgeres als efectes del càlcul del factor de densitat ramadera.

1.2 Així mateix, aquesta Ordre determina la normativa en matèria de controls administratius i controls sobre el terreny a aplicar en aquesta campanya i estableix les bases per a l'aplicació del sistema integrat de gestió i control de determinats règims d'ajut comunitaris, d'acord amb el que preveu el Reglament (CE) 2419/2001, de la Comissió, d'11 de desembre, pel qual s'estableixen disposicions d'aplicació del sistema integrat de gestió i control de determinats règims d'ajut comunitaris introduïts pel Reglament (CE) 3508/92, del Consell.

Capítol 2

Sol-licitud d'ajut a superfícies

Article 2

Presentació i modificació de la sol-licitud

2.1 Presentació conjunta amb la declaració única agrària.

La sol-licitud de qualsevol dels ajuts a què fa referència l'article 1.1 d'aquesta Ordre s'haurà de realitzar conjuntament amb la declaració única agrària, que estableix i regula l'Ordre de 20 de desembre de 2000 (DOGC núm. 3294, de 29.12.2000), modificada per l'Ordre de 5 de desembre de 2001 (DOGC núm. 3539, de 21.12.2001), i per l'Ordre ARP/415/2002, d'11 de desembre (DOGC núm. 3784, de 18.12.2002).

2.2 Presentació de la sol-licitud.

La realització, la presentació i el registre de la declaració única agrària i de les sol-licituds d'ajut corresponents es regiran pel procediment que estableix l'article 6 de l'esmentada Ordre de 20 de desembre de 2000.

2.3 Termini de presentació.

Els sol-licitants hauran de presentar la declaració única agrària i la sol-licitud d'ajut corresponent entre el dia 2 de gener i el 14 de març de 2003, ambdós inclosos. Això no obstant, s'admetran sol-licituds fins a vint-i-cinc dies naturals següents a la finalització del termini establert, però l'import dels ajuts es reduirà en 1% per cada dia hàbil de retard, excepció feta que el retard en la presentació s'hagi produït per motius de força major. Les sol-licituds presentades amb posterioritat als vint-i-cinc dies següents abans esmentats, es consideraran com no presentades.

2.4 Lloc de presentació de la sol-licitud.

La declaració única agrària i les corresponents sol-licituds d'ajut es presentaran d'acord amb el que estableix l'article 5 de l'Ordre de 20 de desembre de 2000.

En cas que el titular de l'explotació agrària inclogui a la seva sol-licitud l'ajut de primes ramaderes, la declaració única agrària i les sol-licituds d'ajut, es presentaran a l'oficina comarcal on es localitzi l'explotació ramadera.

2.5 Modificacions de les sol-licituds i comunicacions de no sembra.

  1. Els titulars d'explotacions agràries que hagin presentat sol-licituds d'ajut a superfícies podran modificar-les, sense penalització, fins al 31 de maig de 2003. No s'admetran modificacions després d'aquesta data, segons el que preveu l'article 8 del Reglament (CE) 2419/2001.

  2. Les dates límit de sembra queden fixades de la manera següent:

Fins al 31 de maig de 2003, per a tots els cultius herbacis, excepte per al cànem.

Fins al 15 de juny de 2003, per al cànem.

Fins al 30 de juny de 2003, per a l'arròs.

Els titulars d'explotacions agràries que en aquestes dates no hagin sembrat en la seva totalitat, o en part, la superfície indicada a la sol-licitud d'ajut a superfícies, han de presentar una declaració de no sembra a l'oficina comarcal que tramita la seva sol-licitud.

Article 3

Contingut de les sol-licituds i identificació de les parcel-les agrícoles

3.1 Contingut.

A les sol-licituds d'ajuts a superfícies, assenyalats a l'article 1.1 d'aquesta Ordre, s'han d'incloure la totalitat de les subparcel-les cadastrals per les quals se sol-licita algun dels ajuts i/o la declaració del còmput de superfície farratgera. No són susceptibles de rebre ajut, les sol-licituds amb superfície inferior a 0,3 ha.

3.2 Identificació de les parcel-les agrícoles.

El sistema d'identificació de les parcel-les agrícoles s'elaborarà a partir de la declaració de les subparcel-les cadastrals i d'acord amb les dades que figuren al cadastre de rústica.

A les sol-licituds d'ajut caldrà fer constar en relació amb cada subparcel-la les dades següents:

  1. Referències alfanumèriques cadastrals identificatives del municipi, el polígon, la parcel-la i la subparcel-la.

  2. Superfície cultivada i/o declarada expressada en hectàrees, amb dos decimals. Únicament té dret a ajut la superfície sembrada, descomptant qualsevol element no sembrat, d'amplada superior a dos metres. En els casos amb elements estructurals que aconsellen una bona pràctica agrària compatible amb el medi ambient es podran considerar com a superfície sembrada els que no superin els dos metres d'amplada.

  3. Sistema d'explotació: secà o regadiu, segons correspongui.

  4. Ús o aprofitament de la superfície cultivada. En cas de blat dur, colza, arròs, lli tèxtil i cànem cal determinar la varietat sembrada.

  5. En els casos de declaració de superfície farratgera:

    Si el cultiu declarat es vol computar als efectes de la consideració de superfície farratgera, sense rebre en aquest cas els pagaments per a superfícies.

    Si la superfície és declarada a efectes del càlcul del factor de densitat ramadera de l'explotació, amb indicació expressa s'especificarà, si escau, la part que ha de considerar-se com a terra de pastura d'acord amb la normativa vigent en matèria d'ajuts ramaders.

    Si la superfície utilitzada per a la producció de farratgeres està destinada a deshidratació, bé mitjançant assecat artificial, bé mitjançant assecat al sol.

  6. Quan la qualificació cadastral de la subparcel-la declarada presenti alguna de les característiques que s'esmenten a continuació, cal indicar-ho expressament. Les característiques són:

    Estar qualificada de superfície urbana.

    Estar qualificada de concentració parcel-lària.

    Estar qualificada d'aprofitament en comú.

  7. Pel que fa a la retirada de cultius, cal...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR