DECRET 334/1989, d'11 de desembre, pel qual s'estableixen ajuts específics per a les entitats cooperatives i associatives agràries afectades per les pedregades ocorregudes els mesos de juny, agost i setembre de 1989. (Correcció d'errada en el DOGC. núm. 1244, pàg. 200, de 19.1.1990).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les correccions d'errada publicades en el DOGC.

Amb motiu de les pedregades que han danyat seriosament àmplies zones de cultiu, ocasionant pèrdues molt considerables, s'han establert els decrets 216/1989, de 28 d'agost, i 234/1989, de 12 de setembre, en els quals s'hi plasmen uns ajuts per pal·liar el desequilibri i perjudici ocasionats en les collites dels titulars d'explotacions agràries. Cal, com a complement i referit específicament a les cooperatives i entitats associatives agràries, establir ajuts per a aquestes entitats per tal de contribuir a resoldre els problemes econòmics i financers creats com a conseqüència dels danys ocasionats per les pedregades.

En conseqüència, a proposta del conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

S'estableix una línia d'ajut per a les entitats agràries a què fa referència l'article 2, amb la finalitat de pal·liar el desequilibri i perjudici econòmic i financer ocasionat per les pedregades ocorregudes en els mesos de juny, agost i setembre de 1989.

Article 2

Podran ser beneficiàries d'aquesta línia d'ajut les entitats associatives agràries i les cooperatives que es trobin ubicades en els municipis que assenyalen els decrets 216/1989, de 28 d'agost (DOGC núm. 1193), i 234/1989, de 12 de setembre (DOGC núm. 1204), i que hagin sofert pèrdues com a mínim del 40% de la seva producció normal. S'entén per producció normal, a aquests efectes, la mitjana de les produccions de les tres darreres campanyes. Als efectes d'aquesta norma s'entendrà per entitats associatives agràries les persones jurídiques que, entre les seves finalitats, tinguin les de producció, transformació i comercialització de productes agraris, i que estiguin constituïdes per un mínim de 25 socis, dels quals almenys el 75% siguin titulars d'empreses agràries, sense que cap dels socis hagi aportat més del 15% del capital social de l'entitat.

Article 3

Els ajuts consistiran en una subvenció del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca equivalent a un màxim de 2,5 punts d'interès dels préstecs subscrits amb entitats financeres. Aquesta subvenció no superarà la quantia de 6.500.000 pessetes per beneficiari i s'aplicarà a reduir el cost dels interessos meritats l'any 1989.

Article 4

4.1 Les sol·licituds es presentaran en imprès normalitzat als serveis territorials o a les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR