REIAL DECRET 615/2001, de 8 de juny, sobre l'ampliació dels mitjans adscrits als serveis de l'Administració de l'Estat traspassats a la Generalitat de Catalunya pel Reial decret 2809/1980, de 3 d'octubre, en matèria d'ensenyament (professorat de religió).

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyReial Decret

615/2001, de 8 de juny, sobre l’ampliació dels mitjans adscrits als serveis de l’Administració de l’Estat traspassats a la Generalitat de Catalunya pel Reial decret 2809/1980, de 3 d’octubre, en matèria d’ensenyament (professorat de religió).

L’Estatut d’autonomia de Catalunya, aprovat per la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, estableix a l’article 15 la competència plena de la Generalitat de Catalunya en matèria d’ensenyament.

Pel Reial decret 2809/1980, de 3 d’octubre, es van traspassar a la Generalitat de Catalunya les funcions i els serveis en matèria d’ensenyament; cal, doncs, ara, completar i ampliar el traspàs efectuat.

La Comissió Mixta de Transferències que preveu la disposició transitòria sisena de l’Estatut d’autonomia de Catalunya, per tal de procedir al traspàs esmentat, va adoptar, a la reunió del dia 22 de maig de 2001, l’Acord oportú, que, per tal que sigui vigent, exigeix l’aprovació del Govern mitjançant reial decret.

En virtut d’això, en compliment del que disposa la disposició transitòria sisena de l’Estatut d’autonomia de Catalunya, a proposta del ministre d’Administracions Públiques i amb la deliberació prèvia del Consell de Ministres, en la reunió del dia 8 de juny de 2001,

Disposo:

Article 1

S’aprova l’Acord de la Comissió Mixta de Transferències Administració de l’Estat-Generalitat de Catalunya, que preveu la disposició transitòria sisena de l’Estatut d’autonomia de Catalunya, pel qual s’amplien els mitjans adscrits a les funcions i els serveis traspassats a la Generalitat de Catalunya pel Reial decret 2809/1980, de 3 d’octubre, en matèria d’ensenyament, adoptat pel Ple d’aquesta Comissió en la reunió que va tenir lloc el dia 22 de maig de 2001, i que es transcriu com a annex a aquest Reial decret.

Article 2

Per tant, queden traspassats a la Generalitat de Catalunya els mitjans que figuren a la relació annexa, adjunta a l’Acord esmentat.

Article 3

L’ampliació dels mitjans a què es refereix aquest Reial decret serà efectiva a partir de la data assenyalada a l’Acord de l’esmentada Comissió Mixta, sens perjudici que el Ministeri d’Educació, Cultura i Esports produeixi, fins a l’entrada en vigor d’aquest Reial decret, si cal, els actes administratius necessaris per al manteniment dels serveis en el mateix règim i nivell de funcionament que tenien en el moment de l’adopció de l’Acord.

Article 4

Els crèdits pressupostaris que es determinin d’acord amb la relació número 1 de l’Acord seran transferits pel Ministeri d’Educació, Cultura i Esports als conceptes habilitats a la secció 32 dels pressupostos generals de l’Estat destinats a finançar els serveis assumits per les comunitats autònomes, i no es computaran en la revisió del percentatge de participació de la Comunitat Autònoma en els ingressos de l’Estat fins que no finalitzi el període d’homologació.

Disposició final única

Aquest Reial decret serà publicat simultàniament al Boletín Oficial del Estado i en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, i entrarà en vigor l’endemà de la seva publicació.

Madrid, 8 de juny de 2001

Joan Carles R.

Jesús Posada Moreno

Ministre d’Administracions Públiques

Annex

Els senyors Pilar Andrés Vitoria i Jaume Vilalta i Vilella, secretaris de la Comissió Mixta de Transferències prevista a la disposició transitòria sisena de l’Estatut d’autonomia de Catalunya,

Certifiquen:

Que a la sessió plenària de la Comissió Mixta de Transferències que va tenir lloc el dia 22 de maig de 2001 es va adoptar un acord sobre ampliació dels mitjans adscrits als serveis traspassats a la Generalitat de Catalunya pel Reial decret 2809/1980, de 3 d’octubre, en matèria d’ensenyament, en els termes que tot seguit s’expressen.

A) Normes en què s’empara l’ampliació

L’Estatut d’autonomia de Catalunya, aprovat per la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, estableix a l’article 15 la competència plena de la Generalitat de Catalunya en matèria d’ensenyament.

Pel Reial decret 2809/1980, de 3 d’octubre, es van traspassar a la Generalitat de Catalunya les funcions i els serveis en matèria d’ensenyament.

Sobre les bases d’aquestes previsions normatives, és procedent completar el traspàs aprovat al seu moment i ampliar els llocs de treball que van ser objecte del traspàs en matèria d’ensenyament.

B) Mitjans objecte de traspàs a la Generalitat de Catalunya

Es traspassen a la Generalitat de Catalunya els llocs de treball corresponents al personal que, en règim de contractació laboral, imparteix els ensenyaments de religió als centres públics d’educació infantil i primària ubicats en el territori de la Comunitat Autònoma.

Al personal que ocupi aquests llocs se li aplicarà el règim retributiu que, per assimilació al professorat interí que depèn de l’Administració de l’Estat, estableix l’article 93 de la Llei 50/1998, de 30 de desembre, de mesures fiscals, administratives i d’ordre social.

C) Valoració de les càrregues financeres dels serveis traspassats

El cost efectiu en pessetes de 2001 a què es refereix aquesta ampliació, i que figura a la relació número 1, es correspon amb 11.355 hores lectives setmanals. Aquest cost cobreix el 87,06% del total de les retribucions que corresponen al personal interí, en els termes que recull l’article 93 de la Llei 50/1998, de mesures fiscals, administratives i d’ordre social.

Aquest cost efectiu, actualitzat d’acord amb les previsions de la Llei 50/1998, de mesures fiscals, administratives i d’ordre social, i de les lleis de pressupostos generals de l’Estat, serà el que es computi a la revisió del percentatge de participació de la Comunitat Autònoma en els ingressos de l’Estat, quan conclogui el període d’equiparació retributiva a què fa referència l’article 93 de la Llei 50/1998 esmentada.

Transitòriament, fins al moment en què el cost efectiu es computi per revisar el percentatge en els ingressos de l’Estat, el cost d’aquesta ampliació de mitjans es finançarà mitjançant la consolidació a la secció 32 dels pressupostos generals de l’Estat dels crèdits relatius als diferents components del cost efectiu, actualitzats d’acord amb les previsions que contenen la Llei de pressupostos generals de l’Estat per a 2002 i la Llei 50/1998 esmentada.

D) Documentació i expedients dels mitjans que s’amplien

El lliurament de la documentació i dels expedients dels mitjans que s’amplien es realitzarà en el termini d’un mes a partir de la publicació del Reial decret pel qual s’aprova aquest Acord.

E) Data d’efectivitat de l’ampliació de mitjans

L’ampliació de mitjans objecte d’aquest Acord tindrà efectivitat a partir del dia 1 de setembre de 2001.

I perquè consti, estenem aquest certificat a Barcelona, a 22 de maig de 2001.

Pilar Andrés Vitoria i Jaume Vilalta i Vilella

Secretaris de la Comissió Mixta

Relació núm. 1

Valoració del cost efectiu de l’ampliació de mitjans a la Generalitat de Catalunya

Ministeri d’Educació, Cultura i Esports

Aplicació pressupostària Import en pessetes 2001 18.04.422A.131 1.280.934.840 18.04.422A.160.00 419.762.348 Total: 1.700.697.188

(01.162.017)

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR