DECRET 2/1987, de 15 de gener, d'adequació del Decret 302/1985, de 31 d'octubre, pel qual es va reestructurar el Departament d'Indústria i Energia (Correcció d'errades en el DOGC núm. 806, p. 734, de 20.2.1987).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les correccions d'errada publicades en el DOGC.

El Decret 302/85 determinà una profunda reestructuració del Departament d'Indústria i Energia, tot partint de tres grans imperatius. Primer, bastir una Administració pròpia, trencant el mimetisme condicionat pel corresponent procés de transferències. Segon, i en conseqüència, dotar de contingut administratiu les Direccions Generals alhora que definir els Serveis Territorials com a òrgans desconcentrats del Departament, segons criteris d'especialització, de coordinació i d'unicitat de tràmits i de procediments i impulsar també en aquest context els requeriments propis de la normalització lingüística. I tercer, implantar un model organitzatiu que acollís racionalment les exigències dels nous reptes industrials, tecnològics i energètics i, al mateix temps, que permetés una administració eficient en el procediment i eficaç en els resultats.

Ara, consolidada, en bona part, aquella reestructuració, es considera imprescindible dotar-la de factors addicionals que han de permetre una major identificació amb les tendències del desenvolupament industrial, amb la mateixa evolució de les nostres relacions amb la Comunitat Europea i, en definitiva, amb les exigències procedimentals que de tot això resulta respecte de la pròpia administració industrial.

En aquest sentit, convé donar un paper de major rellevància a les accions relativas a la prevenció de la contaminació industrial, així com a l'ordenació de l'activitat minera. En el primer cas, a més a més de le exigències creixents, pel que fa a la conservació del medi i de la natura, pels requeriments derivats de la reglamentació comunitària; i, en el segon cas, pel paper important d'aquestes activitats a Catalunya, sovint oblidat, i que de fet suposen que l'àrea de Barcelona sigui la segona de l'Estat en renda minera i Catalunya la quarta Comunitat Autònoma. I convé també regular, igualment i d'acord amb l'experiència acumulada, els aspectes operatius dels Serveis Territorials i, al mateix temps, enfortir els elements que donen suport funcional a aquells serveis d'aquestes demarcacions on hi concorren volums considerables de tramitació.

En conseqüència, a proposta del Conseller d'Indústria i Energia, i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

L'article 9 del Decret 302/1985 es substitueix pel següent: "Article 9 "9.1 Correspondrà a la Secció de Personal la gestió administrativa del personal del Departament. "9.2 La Secció de Personal comprendrà el Negociat de Gestió de Personal, al qual correspondrà la tramitació d'expedients que afecten la situació, el nomenament, el cessament, els expedients i el control de la nòmina del personal adscrit al Departament".

Article 2

L'article 14 del Decret 302/1985 es substitueix pel següent: "Article 14 "14.1 Correspondrà a la Direcció General d'Indústria d'Indústria l'exercici de les funcions del Departament relacionades amb la regulació dels establiments industrials, excepte per qüestions relatives a la segure tat, i a la mineria, aigües subterrànies i utilització d'ex plosius, plans de reestructuració sectorial, accions de foment industrial, tecnològic i miner de caràcter horit sectorial o territorial, prevenció de la contaminació industrial i artesania. "14.2 La Direcció General d'Indústria s'estructurarà en els òrgans següents: "Subdirecció General d'Indústria i Tecnologia. "Subdirecció General de Mines. "Subdirecció General d'Artesania".

Article 3

L'article 15 del Decret 302/1985 es substitueix pel següent: "Article 15 "15.1 Correspondrà a la Subdirecció General d'Indústria i Tecnologia la coordinació de les actuacions del Departament en matèria d'autoritzacions, instal·lacions, ampliacions, i trasllats d'indústries, foment industrial i tecnològic i prevenció de la contaminació industrial. "15.2 La Subdirecció General d'Indústria i Tecnologia s'estructurarà en els òrgans següents: "Servei d'Indústria. "Servei de Desenvolupament Empresarial. "Servei de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR