ORDRE AAR/503/2009, de 18 de novembre, per la qual es regula la formació i el procediment d'acreditació i formació contínua del personal tècnic de les entitats d'assessorament agrari de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Alimentacio i Accio Rural
Rango de LeyOrdre

ORDRE

AAR/503/2009, de 18 de novembre, per la qual es regula la formació i el procediment d'acreditació i formació contínua del personal tècnic de les entitats d'assessorament agrari de Catalunya.

El Reglament (CE) 73/2009, del Consell, de 19 de gener, que deroga el Reglament (CE) 1782/2003, del Consell, de 29 de setembre, disposa que els estats membres instaurin un sistema d'assessorament per garantir que s'incorporin correctament en la seva activitat empresarial els requisits legals de gestió (annex II de l'esmentat Reglament) i de les bones condicions agràries i mediambientals (annex III de l'esmentat Reglament).

El Reglament (CE) 1698/2005 del Consell, de 20 de setembre, incorpora als àmbits de l'assessorament establerts pel Reglament (CE) 73/2009 els aspectes normatius referents a la seguretat laboral fonamentats en la legislació comunitària.

El Decret 392/2006, de 17 d'octubre, regula el sistema d'assessorament agrari de Catalunya, amb una clara aposta per oferir a l'empresariat agrari el recolzament tècnic necessari per adoptar noves formes i tècniques de treball que incorporin els requeriments establerts per la normativa comunitària i alhora instaura un sistema orientat a la incorporació d'eines de gestió econòmica perquè les empreses agràries, amb una producció d'alta qualitat, orientin la seva activitat econòmica d'una forma competitiva a satisfer les necessitats del mercat.

L'article 6.1.c de l'esmentat Decret 392/2006, de 17 d'octubre, estableix que el departament competent en matèria d'agricultura i alimentació ha d'establir les condicions i els terminis en què ha d'estar acreditat i ha de realitzar la formació contínua del personal tècnic contractat per les entitats d'assessorament per tal de garantir que disposa dels coneixements necessaris per dur a terme eficaçment la tasca d'assessorament.

Valorada la necessitat d'establir definitivament el Sistema d'assessorament agrari de Catalunya i en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Objecte

Mitjançant aquesta Ordre s'estableix i es regula la formació i el procediment per a l'acreditació i formació contínua del personal tècnic assessor, contractat per les entitats d'assessorament agrari, per tal de garantir que disposen dels coneixements necessaris per dur a terme eficaçment la tasca d'assessorament.

Article 2

Formació per a l'acreditació del personal tècnic assessor

2.1 L'acreditació del personal tècnic assessor requereix la realització de 120 hores de formació dividida en els següents apartats:

  1. Formació bàsica: 60 hores. Formació amb caràcter informatiu i homogeneïtzador de coneixements en els àmbits de la condicionalitat, la seguretat laboral i la gestió de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR