DECRET 180/1987, de 19 de maig, pel qual s'acorden actuacions en matèria d'ordenació d'explotacions al Berguedà i als termes municipals de Cardona i Navàs (Bages).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Rango de LeyDecret

La situació actual del Berguedà fa palesa la problemàtica típica de la majoria de les comarques de muntanya de Catalunya: tendència al despoblament dels nuclis rurals, carència de les inversions necessàries per al desenvolupament i la modernització del sector agrari i notables deficiències d'infrastructura i d'hàbitat rural, que han portat a un endarreriment en els nivells de renda i qualitat de vida en relació amb altres zones catalanes. Aquestes circumstàncies, afegides a la regressió industrial, han repercutit en el conjunt sòcio-econòmic de la comarca.

Per tal de millorar aquesta situació es considera necessari emprendre una acció de suport integral del sector agrari a fi d'aconseguir una modernització de les explotacions agràries i un increment en la productivitat i, com a conseqüència, de la renda agrària, com també la mobilització i l'aprofitament de recursos potencials existents a la zona. Cal també portar a terme les actuacions adients per a la conservació de la natura, per tal d'evitar l'erosió, mantenir l'equilibri ecològic i restaurar les àrees naturals degradades.

Els estudis realitzats fins ara confirmen que la millor manera d'assolir aquests objectius és mitjançant actuacions previstes per a les zones d'ordenació d'explotacions.

La superfície de la zona afectada pel Decret és d'aproximadament 133.054 ha.

Atès el que estableix la Llei de Reforma i Desenvolupament Agrari, a proposta del Conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

1.1 Es declara zona d'ordenació d'explotacions el Berguedà, i els termes municipals de Cardona i Navàs, amb la finalitat de promoure explotacions agràries de dimensions suficients i de característiques adequades tenint en compte la seva estructura, capitalització i organització empresarial, així com de fomentar certes orientacions productives. 1.2 Es declara d'utilitat pública i d'interès social l'ordenació d'explotacions del Berguedà i dels termes municipals de Cardona i Navàs, als efectes previstos a la Llei de Reforma i Desenvolupament Agrari.

Article 2

2.1 El Berguedà, als efectes d'aquest Decret, comprèn els termes municipals de: Avià, Bagà, Berga, Borredà, Capolat, Casserres, Castell de l'Areny, Castellar de N'Hug, Castellar del Riu, Cercs, l'Espunyola, Fígols de les Mines, Gironella, Gisclareny...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR