ACORD GOV/107/2014, de 15 de juliol, pel qual s'aprova el Mapa de la Lectura Pública de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Cultura
Rango de LeyAcord

L'article 28 de la Llei 4/1993, de 18 de març, del Sistema Bibliotecari de Catalunya estableix que el Mapa de la Lectura Pública de Catalunya ha de recollir les necessitats de la lectura pública i establir el tipus de servei que correspon a cada població. El Departament de Cultura ha de mantenir actualitzat el Mapa.

Per Acord del Govern de 23 de juny de 2003 es va aprovar el Mapa de la Lectura Pública de Catalunya, al qual es va donar publicitat a través de la Resolució CLT/2142/2003, de 7 de juliol.

El Govern va aprovar un nou Mapa de la Lectura Pública de Catalunya mitjançant l’Acord GOV/131/2008, de 15 de juliol.

L’evolució de la població dels municipis catalans així com la voluntat de millorar i adaptar el Mapa de la Lectura Pública a la nova realitat han motivat la seva modificació. Entre els canvis més significatius cal posar de relleu que el nou Mapa es refereix, com a superfície requerida per als equipaments, a la superfície útil d’ús bibliotecari i no a la superfície construïda. Així mateix, atesa la situació pressupostària de les administracions, i com una moratòria fins a una futura actualització, les biblioteques existents es consideren adequades si assoleixen, com a mínim, el 50% de la superfície proposada, en lloc del 75% previst en el Mapa anterior. En la mateixa línia, s’ha substituït, en relació amb les biblioteques qualificades pel Mapa com a no adequades, la proposta d’actuació “construir un nou equipament” per la més inclusiva d’“ampliar o traslladar l’equipament”.

Pel que fa als municipis de més de 30.000 habitants, que han de prestar un servei de lectura pública de manera descentralitzada, el Mapa determina el nombre de biblioteques locals de proximitat, és a dir, les que no són biblioteques centrals urbanes, amb què el municipi ha de comptar, però remet el seu dimensionament a un pla municipal de biblioteques que s’emmarca dins els plans locals d’equipaments culturals que regula l’article 23 del Decret 40/2010, de 16 de març, pel qual s’aprova el Pla d’equipaments culturals de Catalunya 2010-2020. El Mapa incorpora el dimensionament de les biblioteques locals de proximitat respecte de les poblacions que han aprovat el pla municipal de biblioteques.

El Mapa de la Lectura Pública i les modificacions que s'hi fan han de ser aprovats pel Govern de la Generalitat, un cop escoltat el Consell de Biblioteques i les associacions representatives de l'Administració local de Catalunya, d'acord amb l'article 28 de la Llei 4/1993,...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR