ACORD GOV/156/2014, de 25 de novembre, de declaració d'ocupació urgent per l'Ajuntament de Lliçà d'Amunt (Vallès Oriental) dels béns i drets afectats pel Projecte de millora de la xarxa de clavegueram 2012-2013, tram 5, carrer Estany de Llanós.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació i Relacions Institucionals
Rango de LeyAcord

L’Ajuntament de Lliçà d’Amunt ha sol·licitat al Govern de la Generalitat que adopti l’acord de declarar urgent l’ocupació dels béns afectats per l’execució del Projecte de millora de la xarxa de clavegueram 2012-2013, tram 5, carrer Estany de Llanós, d’acord amb el que estableix l’article 52 de la Llei d’expropiació forçosa.

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament, en sessió de 17 de setembre de 2012, va aprovar inicialment el Projecte de millora de la xarxa de clavegueram 2012-2013, tram 5, carrer Estany de Llanós. El 8 de gener de 2013 es va publicar l’anunci d’aprovació inicial al DOGC (número 6288) i el 10 del mateix mes al BOPB. Així mateix, es va acordar la seva exposició al públic al tauler d’anuncis de l’Ajuntament i la notificació personal a les persones afectades pel Projecte.

En el tràmit d’exposició pública, es van presentar dues al·legacions que van ser desestimades per la Junta de Govern Local en la sessió del dia 23 de setembre de 2013 que també va aprovar definitivament el Projecte i va ordenar publicar els corresponents anuncis oficials, notificar l’acord a les persones que van formular al·legacions, amb el contingut dels informes tècnics, i a la resta de propietaris afectats, i iniciar el procediment d’expropiació forçosa dels terrenys afectats per l’execució de les obres del Projecte esmentat.

A l’expedient també consta que hi ha consignació suficient per fer front a les indemnitzacions corresponents, i que s’ha complert amb els requisits de tramitació i publicitat que exigeixen la Llei i Reglament d’expropiació forçosa.

Convé subratllar que el procediment expropiatori d'urgència és un procediment excepcional que, tal i com disposen l’article 52 de la Llei d'expropiació forçosa i l’article 56 del seu Reglament, requereix, per a la seva aprovació, l'existència de circumstàncies que justifiquin aquesta excepcionalitat.

En particular, l’Ajuntament de Lliçà d’Amunt ha acreditat l’existència de circumstàncies urgents i excepcionals que justifiquen la declaració d’ocupació urgent.

En aquest sentit, a la Memòria sobre les circumstàncies que justifiquen la urgent ocupació, l’Ajuntament especifica l’excepcionalitat que motiva la sol·licitud de declaració d’urgència de l’ocupació, la qual es concreta en el fet que és necessari eliminar un abocament d’aigües residuals que cau a la llera d’un torrent situat al nord de Can Rovira mitjançant la connexió des d’aquest punt a la xarxa de clavegueram municipal més propera. Actualment...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR