ACORD GOV/124/2016, de 13 de setembre, pel qual s'aprova la creació i la composició de la Taula i els grups de treball del Pacte nacional per a la indústria, i s'atribueix a la Comissió Executiva Permanent del Consell Català de l'Empresa la governança d'aquest Pacte.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament d'Empresa i Coneixement
Rango de LeyAcord

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha impulsat al llarg dels anys polítiques industrials compartides amb els agents econòmics i socials que s'han anat adaptant a les necessitats i les realitats de l'entorn empresarial de cada moment i que s'han instrumentat amb diferents plans d'actuació de suport a la indústria, la innovació i la internacionalització.

Actualment la indústria a Catalunya representa un 20% del nostre PIB i de l'ocupació, i més del 50% si considerem les diferents activitats associades a aquest sector.

Tant el Govern com els diferents agents econòmics i socials, així com altres entitats que van impulsar el Pacte Més Indústria, han manifestat la voluntat i el compromís d'aconseguir una indústria sòlida. En aquest sentit cal fer esment al disseny de l'Estratègia Industrial l'any 2014 per part del Govern, alineada amb l'Estratègia d'especialització intel·ligent (RIS3) i l'Estratègia industrial 2020 de la Unió Europea.

En aquesta direcció és necessari tenir presents els reptes que planteja la nova revolució industrial, la indústria 4.0, i la transformació que suposa el paradigma actual, que cal que lideri el Govern.

El 13 de juliol de 2016 el Ple del Parlament va adoptar per unanimitat la Resolució 251/XI, sobre la creació d'un Pacte nacional per a la indústria, que insta el Govern i els agents econòmics i socials que participen en el Consell Català de l'Empresa a impulsar el Pacte esmentat.

Per tal de concretar la iniciativa parlamentària i amb la intenció d'eixamplar l'abast de l'actuació de la política industrial dins els diferents àmbits competencials del Govern, i amb la necessària visió a llarg termini per assolir la transformació de la indústria del nostre país, cal un consens ampli de les diferents forces polítiques, els agents econòmics i socials, i d'altres agents implicats.

L'estructura del Pacte, la Governança i el seu desenvolupament s'impulsen des de la Comissió Executiva Permanent del Consell Català de l'Empresa. La metodologia consensuada inclou la creació d'una Taula que ha d'esdevenir un instrument de participació i de validació de les propostes que elaboren els diferents grups de treball del Pacte nacional per la indústria.

Així mateix es proposa la creació de sis grups de treball en els següents àmbits i temàtiques a desenvolupar:

Competitivitat empresarial.

Dimensió empresarial i finançament.

Indústria 4.0 i digitalització.

Formació.

Infraestructures i energia.

Sostenibilitat i economia circular.

Els...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR