ACORD GOV/113/2016, de 26 de juliol, pel qual es declara d'interès públic la realització de funcions docents per part del personal dels cossos de funcionaris al servei de l'Administració de justícia i del personal al servei de l'Administració de la Generalitat adscrit al Departament de Justícia, en el marc de la implementació de l'oficina judicial i fiscal i de les noves tecnologies de la informació i comunicació.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Justícia
Rango de LeyAcord

El desplegament del model organitzatiu d'oficina judicial i la implantació de l'expedient judicial electrònic mitjançant el sistema e-justicia.cat figuren entre les mesures executives del Pla de Govern de la XI legislatura, aprovat en la sessió del Govern del dia 19 d'abril de 2016 (eix 3, objectiu 3.4.1, adequar l'Administració de justícia a les necessitats específiques del segle XXI).

Aquestes mesures són una continuació de l'anterior Pla de Govern, aprovat en la sessió del Govern del dia 11 de juny de 2013, en el marc del qual, i en virtut de l'Acord del Govern de 25 de novembre de 2014, es va aprovar el Programa d'implementació i seguiment de l'oficina judicial i fiscal, el qual ha permès impulsar el procés d'implementació de l'oficina judicial i de les noves tecnologies a l'Administració de justícia arreu del territori de Catalunya.

L'oficina judicial no significa només un canvi de model organitzatiu, sinó que, a més, comporta tot un procés de renovació i de transformació de l'Administració de justícia, de modernització de les seves estructures i dels mètodes de treball.

Aquest procés de transformació també s'haurà de fer extensiu a l'oficina fiscal, un cop culminin els treballs de definició i disseny del nou model organitzatiu i de les corresponents relacions de llocs de treball endegats en aquest àmbit.

El projecte d'implementació de l'oficina judicial i fiscal afecta de manera directa un col·lectiu de més de 9.000 funcionaris de justícia (entre jutges i magistrats, fiscals, lletrats de l'Administració de justícia i funcionaris dels cossos de metges forenses, de gestió processal i administrativa, de tramitació processal i administrativa i d'auxili judicial). Aquest personal haurà de rebre la formació necessària en les noves tècniques d'organització i de gestió per adaptar-se a la nova realitat organitzativa i als nous mètodes de treball. L'èxit de la implementació de l'oficina judicial passa per assegurar que les persones que presten els seus serveis a l'Administració de justícia disposen dels coneixements necessaris per adaptar-se a aquesta nova realitat.

El Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada, com a organisme encarregat de planificar, organitzar i supervisar la formació que ha d'acompanyar aquesta reforma, ha elaborat un Programa de formació que es desplega en tots els partits judicials on s'implementa l'oficina judicial i que compta, com a personal formador, amb personal de la mateixa Administració de justícia...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR