Acord del Consell de Govern de 10 de novembre de 2017 pel qual es modifica l’Acord del Consell de Govern de 22 de març de 2013 en relació amb l’equivalència d’una formació determinada amb el requisit d’experiència per ocupar llocs de treball concrets

SecciónIII. Altres disposicions i actes administratius
EmisorCONSELL DE GOVERN
Rango de LeyAcord

Antecedents

  1. L’apartat 1a del punt segon de l’Acord del Consell de Govern de 22 de març de2013 estableix els criteris d’ocupació de determinats llocs de treball jerarquitzats.

  2. Aquests criteris preveuen com a referència l’experiència adquirida per haver ocupat llocs en les unitats de gestió econòmica (UGE), les de contractació, les de serveis jurídics o les de gestió de personal o funció pública, d’acord amb l’apartat1b del punt segon de l’Acord esmentat.

  3. La Resolució de la presidenta de l’Escola Balear d’Administració Pública (EBAP) de 17 de novembre de 2015 (BOIB núm. 182, de 15 de desembre) va fixar les àrees de formació en què s’han d’estructurar els plans de formació que organitza l’EBAP.

  4. Han transcorregut gairebé cinc anys des de l’adopció d’aquest Acord, i actualment es considera oportú que no hagin de promocionar només les persones que han aconseguit acumular experiència en una àrea determinada quan no hi havia establerts aquests requisits d’accés, ja que es limiten les possibilitats a les persones que ara no ho poden fer, atès que aquest requisit ha reduït molt la possibilitat d’adquirir-la. Així doncs, és necessari establir el tipus de formació i la durada per a cada una d’aquestes àrees funcionals per poder optar a ocupar un dels llocs jerarquitzats que estableix l’Acord esmentat, de conformitat amb l’article 115 de la Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, el qual preveu el dret a la carrera administrativa, d’acord amb els principis d’igualtat, mèrit i capacitat.

Per tot això, atès el que s’ha exposat, la direcció general competent en matèria de funció pública considera oportú i necessari modificar l’apartat 1a del punt segon de l’Acord del Consell de Govern de 22 de març de 2013, pel qual es varen determinar els criteris per poder establir un període d’experiència en una àrea determinada com a requisit d’ocupació de certs llocs de treball, i afegir un punt 4 a l’Acord esmentat, relatiu a la vigència de l’experiència i de la formació.

La proposta formulada es va negociar amb les organitzacions sindicals representades en la Mesa Sectorial de Serveis Generals de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears en la sessió de dia 18 d’octubre de 2017.

Per tot això, el Consell de Govern, a proposta de la consellera d’Hisenda i Administracions Públiques, en la sessió de dia 10 de novembre de 2017 adoptà, entre d’altres, l’Acord següent:

Primer. Modificar...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR