DECRET 68/1982, d'1 d'abril, pel qual s'accepta la transferència del Servei de Prevenció i Extinció d'Incendis de la Diputació de Barcelona a la Generalitat de Catalunya.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Governació i Relacions Institucionals
Rango de LeyDecret

La disposició transitòria sisena 7 de l'Estatut estableix que les Diputacions provincials podran transferir a la Generalitat aquells serveis que per llur pròpia naturalesa requereixin un planejament coordinat.

Tenint en compte que aquest supòsit es dóna en els Serveis de Prevenció i Extinció d'Incendis de les Diputacions i vist l'acord adoptat pel Ple de la Diputació de Barcelona el proppassat dia 26 de febrer de 1982, segons els qual es transfereix a la Generalitat l'esmentat Servei;

En virtut d'això, i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article únic

- Acceptar la transferència, acordada per la

Diputació de Barcelona, del Servei de Prevenció i Extinció d'Incendis d'aquesta Corporació en els termes establerts en el protocol que es publica com a annex al present Decret.

Barcelona, 1 d'abril de 1982

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

Annex

La regulació del Servei de Prevenció i Extinció d'Incendis d'aquesta Diputació ha estat objecte de diverses disposicions de diferent caire, entre les quals es poden destacar les següents:

  1. El Decret 93/1980, de 27 de juny, del Departament de Governació de la Generalitat de Catalunya, dictat en desplegament dels Decrets de la Presidència de 15 i 17 de maig de 1980, sobre transferències dels serveis i competències de les Diputacions, mitjançant el qual es va assumir per part de la Generalitat la gestió del Servei Provincial de Prevenció i Extinció d'Incendis d'aquesta Diputació. En l'article 5 de l'esmentat Decret 93/1980, s'establia que el personal i els funcionaris adscrits al dit Servei continuaria mantenint la seva dependència orgànica i retributiva respecte a aquesta Diputació.

  2. La Llei 6/1980, de 17 de desembre, del Parlament de Catalunya, de transferència urgent i plena de les Diputacions catalanes a la Generalitat, que en el seu article 6 establia que els funcionaris adscrits als Serveis traspassats passarien a dependre orgànicament i funcional de la Generalitat. Aquesta Llei fou objecte d'impugnació davant el Tribunal Constitucional el qual, amb data 21 de juliol de 1981, dictà sentència en la qual s'estimava el recurs d'inconstitucionaltiat interposat contra l'esmentada Llei.

  3. Finalment, el Reial Decret 2839/1981, de 27 de novembre, del Ministerio de Administración Territorial, pel qual es regula el règim dels funcionaris de les Diputacions que passin a prestar serveis a les Comunitats Autònomes, segons el qual els funcionaris de les Diputacions...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR