SAP Girona 239/2022, 5 de Mayo de 2022

PonenteILDEFONSO JUAN RAMON CAROL GRAU
ECLIECLI:ES:APGI:2022:1965
Número de Recurso362/2022
ProcedimientoRecurso de apelación. Juicio penal
Número de Resolución239/2022
Fecha de Resolución 5 de Mayo de 2022
EmisorAudiencia Provincial - Girona, Sección 3ª

AUDIÈNCIA PROVINCIAL

SECCIÓ TERCERA (PENAL)

GIRONA

ROTLLE D'APEL·LACIÓ Nº 362/2022

PROCEDIMENT ABREUJAT Nº 142/2020

JUTJAT PENAL Nº 2 DE FIGUERES

SENTÈNCIA NÚM. 239/2022

Il·lms. Srs.

MAGISTRATS:

FÁTIMA RAMÍREZ SOUTO (Presidenta)

ILDEFONS CAROL I GRAU

JUAN MORA LUCAS

Girona, 5 de maig de 2022

VIST en aquesta Sala el present recurs d'apel·lació interposat contra la sentència dictada el dia 10/2/2022 per la Sra. Jutgessa del Jutjat Penal nº 2 de Figueres, a la Causa nº 142/2020 seguida per delicte de conducció sense permís; essent part recurrent el senyor Arturo, representada per la procuradora senyora Enri Rodríguez Domingo i defensat pel lletrat senyor Francesc Massa Falgueras, i impugnant el recurs el Ministeri Fiscal.

Ha actuat com a Ponent l'Il·lm. Sr. Magistrat ILDEFONS CAROL i GRAU, el qual expressa en aquesta resolució el parer unànime del Tribunal.

ANTECEDENTS FÀCTICS

PRIMER

En la indicada sentencia va dictar-se la Decisió que, copiada de manera literal, és com segueix:

"Que CONDENO a Arturo como autor criminalmente responsable de un delito contra la seguridad vial del artículo 384.2.II del Código Penal, concurriendo la circunstancia agravante de reincidencia, a la pena de 23 meses de multa con una cuota diaria de 6 euros con la responsabilidad personal subsidiaria de un día de privación de libertad por cada dos cuotas de multa no satisfechas.

Todo ello con expresa imposición al mismo de las costas procesales causadas".

SEGON

El recurs va interposar-se mitjançant escrit del dia 8/3/2022, i contra la sentència de data 10/2/2022, basant-se en els fonaments que d'ell es dedueixen. Notif‌icat a les altres parts, el Ministeri Fiscal va presentar

escrit d'impugnació el dia 29/3/2022; remetent-se les actuacions tot seguit a aquesta Audiència, on van tenir entrada el dia 20/4/2022.

TERCER

S'accepten íntegrament els fets provats de la sentència apel·lada.

FONAMENTS DE DRET

PRIMER

L'apel·lant, sense discutir els fets pels que va ser condemnat, fonamenta el seu recurs en un motiu únic: un suposat error de valoració de la prova, que hauria infringit el principi de presumpció d'innocència; el que sustenta en que, segons l'escrit, caldria haver estimat l'atenuant de dilacions indegudes com a molt qualif‌icada. Pel que demana la imposició d'una pena entre els 6 i els 12 mesos de multa.

El Ministeri Públic, per la seva part, impugna el recurs d'apel·lació invocant els propis fonaments de la sentència.

SEGON

1- Cal recordar que és jurisprudència constant d'aquesta Secció la de que, encara que el recurs de apel·lació té caràcter ordinari, i pot dur-se a terme al seu si una nova valoració de la prova practicada en la instància, la transcendental importància que en la ponderació de les proves personals te la percepció directa pel Jutge de les diferents declaracions de les parts i dels testimonis, així com la inexistència en el Dret Penal espanyol de proves taxades o de regles que determinin el valor cert que hagi de donar-se a cada prova, fan que la revisió, tractant-se precisament d'aquesta mena de proves de caràcter subjectiu, estigui limitada a examinar -pel que fa al seu origen- la seva validesa i la regularitat processal; i a verif‌icar únicament, respecte...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR