SAP Tarragona 75/2023, 9 de Febrero de 2023

JurisdicciónEspaña
Fecha09 Febrero 2023
Número de resolución75/2023

Secció núm. 03 de l'Audiència Provincial de Tarragona. Civil

Avinguda Presid. Lluís Companys, 10 - Tarragona

43005 Tarragona

Tel. 977920103

Fax: 977920113

A/e: aps3.tarragona@xij.gencat.cat

NIG 0801942120208083319

Recurs d'apel·lació 524/2021 D

Matèria: Judici ordinari per quantia

Òrgan d'origen: Secció Civil. Jutjat de Primera Instancia i Instrucció núm. 5 de Tortosa (UPSD)

Procediment d'origen: Procediment ordinari 402/2020

Entitat bancària: Banc de Santander

Per a ingressos en caixa, concepte: 4249000012052421

Pagaments per transferència bancària: IBAN ES55 0049 3569 9200 0500 1274

Benef‌iciari: Secció núm. 03 de l'Audiència Provincial de Tarragona. Civil

Concepte: 4249000012052421

Part recurrent / Sol·licitant: EDISTRIBUCIÓN REDES DIGITALES, SLU

Procurador/a: Elisabet Carrera Portusach

Advocat/ada: Joan Roset Benito

Part contra la qual s'interposa el recurs: IBERDROLA CLIENTES S.A.U.

Procurador/a: Frederic Domingo Llaó

Advocat/ada: Eduardo Conde Jover

SENTÈNCIA NÚM. 75/2023

MAGISTRATS IL·LMS. SRS.

JOAN PERARNAU MOYA (President)

SILVIA FALERO SÁNCHEZ

MANUEL GALÁN SÁNCHEZ (Ponent)

Tarragona, a 9 de febrer de 2023.

Vist en aquesta Secció Tercera de l'Audiència Provincial el recurs d'apel·lació interposat per EDISTRIBUCIÓN REDES DIGITALES, S.L.U. representada per la Procuradora dels Tribunals Sra. Carrera Portusach i defensada pel Lletrat Sr. Roset Benito, contra la Sentència de 12 d'abril de 2.021 dictada pel Jutjat de Primera Instància nº 5 de Tortosa, procediment ordinari núm. 402/2020, en el que f‌igura com a part demandant IBERDROLA CLIENTES, S.A.U. representada pel Procurador dels Tribunals Sr. Domingo Llaó i assistida pel Lletrat Sr. Conde Jover.

ANTECEDENTS DE FET

Primer

La resolució recorreguda conté la següent Decisió:

" Se ESTIMA ÍNTEGRAMENTE la demanda interpuesta por el Procurador Sr. Domingo Llaó, en representación de IBERDROLA CLIENTES, S.A.U, contra la mercantil EDISTRIBUCIÓN REDES DIGITALES, S.L.U

DEBO CONDENAR A EDISTRIBUCIÓN REDES DIGITALES, S.L.U a abonar a IBERDROLA CLIENTES, S.A., la cantidad de NUEVE MIL DOSCIENTOS NOVENTA Y CINCO EUROS CON VEINTICUATRO CÉNTIMOS (9.295,24 euros), más los intereses legales desde la interposición de la demanda y desde la fecha de esta sentencia, los intereses legales incrementados en dos puntos, con expresa imposición de las costas procesales a la parte demandada. "

Segon

Contra la citada resolució es va interposar recurs d'apel·lació per EDISTRIBUCIÓN REDES DIGITALES, S.L.U., pels motius exposats al seu escrit.

Tercer

Donat trasllat del recurs a l'adversa IBERDROLA CLIENTES, S.A.U., S.A.U., per la seva representació processal s'ha presentat escrit d'oposició al mateix.

FONAMENTS DE DRET

Primer

Pronunciaments impugnats .

  1. Front al pronunciaments de la resolució d'instància que estima la demanda formulada per IBERDROLA CLIENTES, S.A.U. (comercialitzadora d'electricitat i gas), contra EDISTRIBUCIÓN REDES DIGITALES (empresa distribuïdora), exercitant una acció ( articles 1.101 i 1.145 del CC espanyol, i normativa del sector elèctric) de reclamació de quantitat derivada del que va haver de pagar al ser condemnada en un procediment anterior per l'alteració en el subministrament elèctric que va causar danys en vuit aparells d'aire condicionat, al·lega la part recurrent error en la valoració de la prova (falta de prova suf‌icient de la realitat del dany reclamat); error en la interpretació de l'informe de valoracions respecte de la inclusió o no de l'IVA; error en la imposició dels interessos i costes de l'inicial procediment.

Segon

Resolució del recurs .

  1. Pel que fa al primer motiu, error en la valoració de la prova (falta de prova suf‌icient de la realitat del dany reclamat): tal i com recull la resolució impugnada, " La alteración del suministro en la red eléctrica de la mercantil se ha acreditado con el informe pericial de la aseguradora SEGUROS BILBAO aportado como prueba documental, en el que el autor Sr. Juan Ramón concluye como causa del siniestro una subida de tensión en la línea provocada por una tormenta eléctrica que ocasionó la avería de 8 máquinas de aire acondicionado, un diferencial y dos PIAS del cuadro de mando de protección, conf‌irmada la causa por la consulta del mapa de rayos que elabora el Servicio meteorológico de la Generalitat de Cataluña que acompaña el informe. Tanto el frigorista como el electricista certif‌ican el origen externo de la avería.", v. informe als folis 16 a 20 de les actuacions. I les conclusions d'aquest informe no han estat contradites amb la suf‌iciència necessària per la part demandada, en concret pel seu informe pericial (folis 246 i ss.). El motiu, per tant, es rebutja.

  2. Respecte al segon motiu, error en la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR