AAP Barcelona 330/2022, 21 de Noviembre de 2022

JurisdicciónEspaña
Fecha21 Noviembre 2022
Número de resolución330/2022

Sección nº 01 de la Audiencia Provincial de Barcelona. Civil

Paseo Lluís Companys, 14-16 - Barcelona - C.P.: 08018

TEL.: 934866050

FAX: 934866034

EMAIL:aps1.barcelona@xij.gencat.cat

N.I.G.: 0802242120158218533

Recurso de apelación 1/2022 -C

Materia: Ejecuciones hipotecarias

Órgano de origen:Sección Civil. Juzgado de Primera Instancia e Instrucción nº 02 de Berga (UPSD)

Procedimiento de origen:Ejecución hipotecaria 583/2015

Entidad bancaria BANCO SANTANDER:

Para ingresos en caja. Concepto: 0647000012000122

Pagos por transferencia bancaria: IBAN ES55 0049 3569 9200 0500 1274.

Benef‌iciario: Sección nº 01 de la Audiencia Provincial de Barcelona. Civil

Concepto: 0647000012000122

Parte recurrente/Solicitante: RED MAT S.L.

Procurador/a: Jose Manuel Luque Toro

Abogado/a:

Parte recurrida: BANCO DE SABADELL, S.A.

Procurador/a: Mª Soletat López Garcia

Abogado/a: Olga Navarro Aix

AUTO Nº 330/2022

Barcelona, 21 de noviembre de 2022.

La Secció Primera de l'Audiència Provincial de Barcelona, integrada per les Magistrades Il·lma. Sra. Mª Dolors PORTELLA LLUCH, Il·lma. Sra. Amelia MATEO MARCO i Il·lma. Sra. Maria Dolors MONTOLIO SERRA la primera de les quals ha actuat com a presidenta del Tribunal, ha vist el recurs d'apel·lació núm. 1/22 interposat contra la interlocutòria dictada en data 3 de novembre de 2020 en el procediment núm. 583/15 tramitat pel Jutjat de 1a Instància núm. 2 de Berga (UPSD). Ha estat recurrent RED MAT S.L. i apel·lat BANCO DE SABADELL, S.A. Un cop feta la deliberació, ha pronunciat, en nom de S. M. el Rei d'Espanya, la següent resolució.

ANTECEDENTS DE FET

PRIMER

La part dispositiva de la interlocutòria objecte d'apel·lació és la següent: "DESESTIMO el recurs de reposició contra la provisió de data 23 de setembre de 2020."

SEGON

Les parts esmentades han manifestat en els escrits respectius d'apel·lació o, si s'escau, d'impugnació les seves peticions i arguments en què les fonamenten, segons costa en les actuacions.

La ponent d'aquesta resolució ha estat la Magistrada Il·lma. Sra. Maria Dolors MONTOLIO SERRA.

FONAMENTS DE DRET

PRIMER

Plantejament de la qüestió que es planteja

Banco de Sabadell va presentar una demanda d'execució hipotecària sent demandada la prestatària i hipotecant, la societat Red Mat SL.

La demandant va sol·licitar que el requeriment de la demandada i la notif‌icació de la resolució per la que s'acordava el despatx d'execució s'efectués a l'adreça que es va designar a la clàusula vuitena del contracte de préstec hipotecari.

La diligència resultà negativa i a petició de la demandant la notif‌icació i requeriment es practicà per edictes.

Celebrada la subhasta, ºaprovat el remat a favor de la demandant i practicada la taxació de costes, per DO de 23 de desembre de 2019 s'acordà donar trasllat a les parts als efectes de l' article 244 LEC. La comunicació amb la societat demandada es va efectuar en el domicili designat a la demanda en aquesta ocasió amb resultat positiu.

Pocs dies després, va comparèixer la procuradora Sra.Núria Arnau en nom i representació de Red-Mat,SL al·legant que mai se li havia requerit de pagament ni notif‌icat el despatx d'execució o qualsevol altre resolució. Ni tan sols se li va deixar un avís. Sol·licitava la nul·litat de la notif‌icació realitzada per edictes perquè no es donaven les circumstàncies requerides per acordar-ho i la retroacció de les actuacions a aquell moment processal.

Per provisió de 23 de setembre de 2020 es va desestimar la petició amb l'argument que el requeriment es va intentar practicar a la f‌inca designada a l'escriptura per rebre requeriments i notif‌icacions.

Contra la interlocutòria que desestima el recurs de reposició interposat contra aquesta provisió, recorre en apel·lació la representació de la demandada insistint en la petició de nul·litat perquè la diligència de notif‌icació i requeriment no es va practicar correctament i no resultava procedent la comunicació edictal. Invoca a l'efecte l' article 164 LEC.

SEGON

Requeriment i notif‌icació practicats per edictes en un procediment d'execució. Article 686.3 LEC . Doctrina constitucional.

  1. L' article 686 LEC en la redacció donada per la llei 19/2015 de 13 de juliol, ja vigent a la data que es va incoar el present procediment d'execució hipotecària, estableix el següent:

  1. En el auto por el que se autorice y despache la ejecución se mandará requerir de pago al deudor y, en su caso, al hipotecante no deudor o al tercer poseedor contra quienes se hubiere dirigido la demanda, en el domicilio que resulte vigente en el Registro.

    (...)

  2. Intentado sin efecto el requerimiento en el domicilio que resulte del Registro, no pudiendo ser realizado el mismo con las personas a las que se ref‌iere el apartado anterior, y realizadas por la Of‌icina judicial las averiguaciones pertinentes para determinar el domicilio del deudor, se procederá a ordenar la publicación de edictos en la forma prevista en el artículo 164.

    Pel seu cantó aquest article 164 LEC ( invocat expressament per l'apel·lant) estableix el següent en regular la comunicació edictal:

    " Cuando, practicadas, en su caso, las averiguaciones a que se ref‌iere el artículo 156, no pudiere conocerse el domicilio del destinatario de la comunicación, o cuando no pudiere hallársele ni efectuarse la comunicación con todos sus efectos, conforme a lo establecido en los artículos anteriores, o cuando así se acuerde en el caso a que se ref‌iere el apartado 2 del artículo 157, el secretario judicial, consignadas estas circunstancias, mandará que se haga la comunicación f‌ijando la copia de la resolución o la cédula en el tablón de anuncios de la of‌icina judicial "

    II.El Tribunal Constitucional s'ha referit en diverses resolucions a la previsió de la comunicació per edictes prevista en l'apartat 3r de l' article 686 LEC.

    En la recent STC 181/2021 de 25 d'octubre es fa referència a les vegades que s'ha pronunciat aquest tribunal en relació a la correcció-- als efectes de no causar...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR