STSJ Islas Baleares 299/2022, 2 de Mayo de 2022

JurisdicciónEspaña
Fecha02 Mayo 2022
Número de resolución299/2022

T.S.J.ILLES BALEARS SALA CON/AD

PALMA DE MALLORCA

SENTENCIA: 00299/2022

N.I.G: 07040 45 3 2019 0001414

Procedimiento: AP RECURSO DE APELACION 0000251 /2020

Sobre FUNCION PUBLICA

De D/ña . Blas

Abogado: ANDRES TOMAS BUADES DE ARMENTERAS

Procurador:

Contra D/ña. AYUNTAMIENTO DE SANTA EULALIA DEL RIO

Abogado: PABLO MIR CAPELLA

Procurador: LLUISA ADROVER THOMAS

SENTÈNCIA núm. 299

Il·lès. Srs.

PRESIDENT:

Gabriel Fiol Gomila.

MAGISTRATS:

Pablo Delfont Maza.

Carmen Frigola Castillón.

Palma, a 2 de maig de 2022

VIST per la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears el Rotlle d'apel·lació número 251 de 2020, dimanant de les actuacions número 342/2019 del Jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Palma, tramitades pel procediment abreujat, seguit entre parts, d'una, com a apel·lant, el Sr. Blas representat pel procurador Sr. Cerdà Bestard i assistit de l'advocat Sr. Buades de Armenteras, i, com a apel·lada. L'Administració demandada, l'Ajuntament de Santa Eulària des Riu (Eivissa), representat per la procuradora Sra. Adrover Thomàs i dirigida pel lletrat Sr. Pablo Mir .

L'objecte del recurs és la resolució desestimatòria dictada per l'Ajuntament de Santa Eulària des Riu el dia 2 d'agost de 2019 de la reposició articulada contra anterior, desestimada de forma presumpta per la f‌icció legal del silenci administratiu, de la sol·licitud efectuada pel Sr. Blas del reconeixement com a grau personal del

nivell 22 en el complement de destí degut al temps que va exercir com a policia interí entre els dies 13 de febrer de 2013 i f‌ins el 31 de desembre de 2015 a l'Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia (Eivissa).

La quantia es f‌ixà en indeterminada.

El procediment seguit ha estat el del tràmit de l'apel·lació, previst a la Llei Jurisdiccional 29/1998.

L'Il·lm. Sr. Gabriel Fiol i Gomila, en qualitat de Magistrat ponent expressà el parer de la Sala.

= ANTECEDENTS DE FET =

1r. - El Jutjat número 2 de l'Ordre Contenciós Administratiu de Palma, el dia 20 de maig de 2020, dictà la sentència núm. 141 on va desestimar el contenciós i va imposar les costes processals al recurrent en quantia que no poda excedir dels 300 € per tots el conceptes.

2n. - Interposat el recurs d'apel·lació per part de la representació de la part actora, en el termini pref‌ixat en la Llei Jurisdiccional de 1998, se li donà el tràmit processal adequat, oposant-se al mateix la direcció lletrada de la part demandada.

3r .- Per provisió s'assenyalà, per a la votació i decisió, el dia 22 de febrer de 2022.

FONAMENTS DE DRET

PRIMER

Hem assenyalat a l'encapçalament, que la revisió jurisdiccional ho era de la resolució desestimatòria dictada per l'Ajuntament de Santa Eulària des Riu (Eivissa) el dia 2 d'agost de 2019 de la reposició articulada contra anterior, desestimada de forma presumpta per la f‌icció legal del silenci administratiu, de la sol·licitud efectuada pel Sr. Blas del reconeixement com a grau personal del nivell 22 en el complement de destí degut al temps que va exercir com a policia interí entre els dies 13 de febrer de 2013 i f‌ins el 31 de desembre de 2015 a l'Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia (Eivissa).

El Jutjat número 2 de l'Ordre Contenciós Administratiu de Palma, el dia 20 de maig de 2020, dictà la sentència núm. 141 on va desestimar el contenciós i va imposar les costes processals al recurrent en quantia que no poda excedir dels 300 € per tots el conceptes.

En el 3r dels fonaments de dret de l'al·ludida, el jutge, en relació a la jurisprudència d'aplicació, es fa ressò i transcriu els fonaments de dret 5è i 6è. de la sentència de la Secció 4rta de la Sala Tercera del Tribunal Suprem núm. 1592 de 7 de novembre de 2018, dictada en el recurs de cassació 1781/2017. Després afegeix part de la fonamentació jurídica de la sentència de la Secció 5ena de la Sala Contenciosa Administrativa de l'Audiència Nacional dictada el 23 de gener de 2019 en el recurs 101/2018.

A continuació, en el 4rt fonament de dret resol la controvèrsia dient:

"Atendidos los artículos 70 y 71 del RD 364/1995, los artículos 63 a 66 de la Ley Autónomica transcritas en lo que resulta de interés al presente procedimiento, la Administración rechaza la pretensión de la parte recurrente negando que pueda equipararse a una situación de larga duración, comparable, existiendo razones objetivas para excluir al recurrente y es que no consta en el presente procedimiento que el trabajo que desempeñó fuese siempre el mismo y equiparable a funcionarios de carrera, existiendo argumentos para rechazarlo pues se le contrataba por razones de necesidad, puntualmente, tras lo que cesaba su relación anualmente, tratándose de adscripciones temporales.

Pretende la parte recurrente la aplicación de la doctrina del Tribunal Supremo, sustrato esencial de su pretensión, pero ello exige acreditar unos extremos relativos a la situación comparable, fundado en el carácter indef‌inido, que no se observa en el presente procedimiento. No puede pretenderse, en estos términos, que la conf‌ianza legítima resulte aplicable con ef‌icacia estimatoria en tanto no se acredita una situación de continuidad asimilable a la de un funcionario de carrera, como tampoco la doctrina de los actos propios pues pretende el reconocimiento en base al que realiza otra Administración diferente".

La part apel·lant discrepa del dit pronunciament en tant que no és certa la falta de continuïtat; tot el contrari, assenyala, va arribar de forma continuada com a policia interí per un període de 2 anys, 10 mesos i 17 dies de forma consecutiva entre els dies 13 de febrer de 2013 i f‌ins el 31 de desembre de 2015 a l'Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia (Eivissa). Després, un mes més tard, es va perllongar la seva situació per altre període de 10 mesos.

També mostra la seva discrepància en relació a què no havia estat acreditat que les funcions exercides fossin sempre equiparables o comparables als funcionaris de carrera.

...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR