SAP Lleida 530/2021, 23 de Julio de 2021

JurisdicciónEspaña
EmisorAudiencia Provincial de Lérida, seccion 2 (civil)
Fecha23 Julio 2021
Número de resolución530/2021

Sección nº 02 de la Audiencia Provincial de Lleida. Civil

Calle Canyeret, 1 - Lleida - C.P.: 25007

TEL.: 973705820

FAX: 973700281

EMAIL:aps2.lleida@xij.gencat.cat

N.I.G.: 2512042120208036051

Recurso de apelación 320/2021 -A

Materia: Procedimiento Ordinario

Órgano de origen:Juzgado de Primera Instáncia nº 9 de Lleida

Procedimiento de origen:Divorcio contencioso 231/2020

Entidad bancaria BANCO SANTANDER:

Para ingresos en caja. Concepto: 2206000012032021

Pagos por transferencia bancaria: IBAN ES55 0049 3569 9200 0500 1274.

Benef‌iciario: Sección nº 02 de la Audiencia Provincial de Lleida. Civil

Concepto: 2206000012032021

Parte recurrente/Solicitante: Tarsila

Procurador/a: Blanca Labella Sobrevals

Abogado/a: Daniel Baro Alonso

Parte recurrida: Braulio

Procurador/a: Montserrat Vila Bresco

Abogado/a: Isabel Cazorla Calderon

SENTENCIA Nº 530/2021

Presidente:

Ilmo. Sr. Albert Guilanyà i Foix

Magistrados/das :

Ilmo. Sr. Albert Montell Garcia

Ilma. Sra. Mª Carmen Bernat Álvarez

Lleida, 23 de julio de 2021

Ponente : Mª Carmen Bernat Álvarez

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

En fecha 16 de abril de 2021 se recibieron los autos de Divorcio contencioso n.º 231/2020 remitidos por el Juzgado de Primera Instancia nº 9 de Lleida a f‌in de resolver el recurso de apelación interpuesto por la Procuradora Blanca Labella Sobrevals, en nombre y representación de Tarsila contra la Sentencia de fecha 03/02/2021 y en el que consta como parte apelada la Procuradora Montserrat Vila Brescó, en nombre y representación de Braulio . Es parte el Ministerio Fiscal.

SEGUNDO

El contenido del fallo de la Sentencia contra la que se ha interpuesto el recurso es el siguiente:

" Decideixo: ESTIMAR parcialment la demanda interposada per la Procuradora Sra. Labella, en nom i representació de Tarsila, contra Braulio, i en conseqüència HAIG DE DECLARAR i DECLAROdissolt perraó deDIVORCI el matrimoni entre els expressats cònjuges, amb tots els efectes legals inherents a tal pronunciament, acordant les següents mesures personals o patrimonials derivades d'aquest divorci:

  1. - S'estableix un règim de guarda i custòdia compartida entre ambdós progenitors, Sra. Tarsila i Sr. Braulio, consistent en que els progenitors s'alternaran setmanalment la cura dels seus f‌ills menors Everardo, Cristobal i Fabio . És a dir, cadascun dels progenitors estarà amb els f‌ills una setmana, comptada des del dilluns, a la sortida del centre escolar, f‌ins l'altre dilluns a l'hora d'entrada del centre escolar, i així alternativament. En el supòsit que es tracti d'un dilluns festiu l'hora de canvi amb l'altre progenitor serà el dimarts següent a l'hora d'entrada al centre escolar.

    Es manté la titularitat conjunta de la pàtria potestat per ambdós progenitors.

  2. - S'estableix així mateix un règim de visites intersetmanals a favor del progenitor que no tingui cura dels menors aquella setmana, consistent en que podrà estar amb els seus f‌ills menors Everardo, Cristobal i Fabio els dimecres, des de la sortida del centre escolar a la tarda f‌ins a les 20:00 hores, retornant els menors al domicili del progenitor que en té cura aquella setmana. En el supòsit que es tracti d'un dimecres festiu, la visita intersetmanal es traslladarà al dia següent.

  3. - Respecte les vacances escolars de Nadal, aquest període quedarà dividit en dues parts: la primera des de l'últim dia lectiu del mes de desembre, a l'hora de sortida del centre escolar, f‌ins el dia 31 de desembre a les 12:00 hores. I la segona part del període comprendrà des de les 12:00 hores del dia 31 de desembre f‌ins el primer dia lectiu del mes de gener, a l'hora d'entrada al centre escolar. La primera meitat correspondrà al pare en els anys parells i a la mare en els anys imparells.

    Respecte les vacances de Setmana Santa, aquest període quedarà dividit en dues parts: la primera des de l'últim dia lectiu abans del començament de les vacances escolars, a l'hora de sortida del centre escolar, f‌ins el Dijous Sant a les 11:00 hores. I la segona part del període comprendrà des de les 11:00 hores del Dijous Sant f‌ins el dimarts següent, primer dia lectiu, a l'hora d'entrar al centre escolar. La primera meitat correspondrà al pare en els anys parells i a la mare en els anys imparells.

    Respecte les vacances d'estiu, aquest període quedarà dividit en sis períodes: el primer període comprendrà des de l'últim dia de curs escolar al mes de juny, a l'hora de sortida de l'escola, f‌ins el dia 1 de juliol, a les 10:00 hores. El segon període comprendrà des de l'1 de juliol a les 10:00 hores f‌ins 16 de juliol a les 10:00 hores. El tercer període comprendrà des del 16 de juliol a les 10:00 hores f‌ins al dia 31 de juliol a les 10:00 hores. El quart període comprendrà des del 31 de juliol a les 10:00 hores f‌ins al 16 d'agost a les 10:00 hores. El cinquè període comprendrà des del 16 d'agost a les 10:00 hores f‌ins al 31 d'agost a les 10:00 hores. I el sisè període comprendrà des del 31 d'agost a les 10:00 hores f‌ins al dia d'inici del curs escolar al mes de setembre, a l'hora d'entrada al centre escolar al matí. El pare gaudirà del primer, tercer i cinquè període els anys parells i del segon, quart i sisè període els anys imparells. I en conseqüència, en sentit contrari, la mare gaudirà del segon, quart i sisè període els anys parells i del primer, tercer i cinquè període els anys imparells.

    En el període de vacances escolars d'estiu cada un dels progenitors, quan estigui en companyia dels seus f‌ills menors Everardo, Cristobal i Fabio, procurarà i promourà la comunicació telefònica, no necessàriament amb videotrucada, dels menors amb l'altre progenitor, dins d'un horari que no interfereixi les seves hores d'oci, alimentació i descans, i per tant serà procedent acordar amb l'altre progenitor l'horari concret del dia que es produeixi la trucada, que en cap pas podrà excedir dels cinc minuts, excepte que els progenitors acordin i consensuïn una altra durada.

    Respecte al lliurement i retorn dels menors que no es pugui fer al centre escolar, correspondrà a cada progenitor que en tingui cura en aquell moment l'obligació de retornar-los al domicili de l'altre progenitor, on s'haurà de fer el canvi de custòdia.

  4. - Es f‌ixa una pensió d'aliments a favor dels quatre f‌ills en comú i a càrrec d'ambdós progenitors, de 800 euros mensuals (200 euros per cadascun dels f‌ills), aportant el Sr. Braulio un 60% i la Sra. Tarsila un 40% d'aquest import, és a dir aportant el Sr. Braulio la quantitat de 480 euros mensuals i la Sra. Tarsila la quantitat de 320 euros mensuals, que hauran d'ingressar dins dels cinc primers dies de cada mes en un compte bancari titularitat d'ambdós progenitors i destinat a sufragar les despeses ordinàries dels f‌ills en comú, import que serà actualitzable anualment d'acord amb la variació que experimenti l'IPC que normalment fa públic l'Institut Nacional d'Estadística, o organisme que el substitueixi.

    Així mateix ambdós progenitors hauran de contribuir al 50 % a sufragar les despeses extraordinàries que generi l'atenció dels f‌ills en comú, tals com activitats extraescolars i colònies prèviament pactades pels pares, operacions quirúrgiques, despeses per llargues malalties, ulleres, ortodòncia, pròtesis i anàlegs, així como qualsevol tipus d'assistència mèdica especial no coberta per la Seguretat Social de qualsevol dels progenitors, i tot això prèvia notif‌icació del fet que motiva la despesa i el seu import, per la seva aprovació, i en cas de no ser acceptat, resoldria el Jutjat.

  5. - Acordar la divisió del bé comú, Finca inscrita al Registre de la Propietat nº 4 de Lleida, al Tom NUM000

    , Llibre NUM001, Foli NUM002, Finca NUM003, DECLARANT que es tracta d'un bé comú materialment indivisible, i que essent ambdós copropietaris per meitats indivises en la proporció del 50% procedeix extingir la comunitat de propietaris existent sobre l'immoble referenciat i en conseqüència procedeix acordar la seva venta en pública subhasta, amb admissió de licitadors estranys, prèvia valoració pericial i altres formalitats. Venut aquest bé comú, i liquidades si s'escau les càrregues, impostos o despeses, procedeix lliurar a cada copropietari la part corresponent en virtut del seu percentatge de propietat. L'efectiu procediment de divisió d'aquesta f‌inca en comú es durà a terme en la fase d'execució de sentència.

    Respecte a l'ús d'aquesta f‌inca que ha constituït el domicili familiar procedeix la seva atribució a la Sra. Tarsila f‌ins que es faci efectiva la divisió de la cosa comú.

    No s'efectua pronunciament respecte les costes processals causades. [...]"

TERCERO

El recurso se admitió y se tramitó conforme a la normativa procesal para este tipo de recursos.

Se señaló fecha para la celebración de la deliberación, votación y fallo que ha tenido lugar el 23/07/2021.

CUARTO

En la tramitación de este procedimiento se han observado las normas procesales esenciales aplicables al caso.

FUNDAMENTOS DE DERECHO
PRIMERO

La sentencia de primera instancia declara disuelto por razón de divorcio el matrimonio entre las partes, con los efectos legalmente inherentes, acordando las siguientes medidas derivadas del mismo: Establece un régimen de guarda y custodia compartida de los 3 hijos menores, Everardo, Cristobal y Fabio, entre ambos progenitores con alternancia semanal, siendo la parte potestad compartida entre ambos progenitores. Acuerda un régimen de visitas intersemanal a favor del progenitor que no tenga el cuidado de los menores aquella semana, consistente en los miércoles desde la salida al centro escolar hasta las 20 horas, regulando igualmente las vacaciones escolares de Navidad, Semana Santa y Verano. Fija una pensión alimenticia a favor de los cuatro hijos en común y a cargo de ambos progenitores, de 800 € mensuales (200 € por cada uno de los hijos),...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR