SAP Girona 409/2021, 26 de Octubre de 2021

JurisdicciónEspaña
Número de resolución409/2021
Fecha26 Octubre 2021

Sección nº 02 Civil de la Audiencia Provincial de Girona (UPSD AP Civil Sec.02)

Plaza Josep Maria Lidón Corbí, 1, pl. 5a - Girona - C.P.: 17001

TEL.: 972942368

FAX: 972942373

EMAIL:upsd.aps2.girona@xij.gencat.cat

N.I.G.: 1707942120198194136

Recurso de apelación 526/2021 -2

Materia: Apelación civil

Órgano de origen:Juzgado de Violencia sobre la Mujer nº 1 de Girona

Procedimiento de origen:Divorcio contencioso 8/2020

Entidad bancaria BANCO SANTANDER:

Para ingresos en caja. Concepto: 1647000012052621

Pagos por transferencia bancaria: IBAN ES55 0049 3569 9200 0500 1274.

Benef‌iciario: Sección nº 02 Civil de la Audiencia Provincial de Girona (UPSD AP Civil Sec.02)

Concepto: 1647000012052621

Parte recurrente/Solicitante: Natalia

Procurador/a: ESTHER SIRVENT CARBONELL

Abogado/a: ANDRES ALMAR AMER

Parte recurrida: MINISTERI FISCAL, Onesimo

Procurador/a: CRISTINA PEYA ESTEVEZ

Abogado/a: MARIA FIGA CRUZ

SENTENCIA Nº 409/2021

Ilmos. Sres:

PRESIDENTE

D. JOSÉ ISIDRO REY HUIDOBRO

MAGISTRADOS

Dª. MARIA ISABEL SOLER NAVARRO

D. JAUME MASFARRÉ COLL

Girona, 26 de octubre de 2021

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

En fecha 27 de julio de 2021 se han recibido los autos de Divorcio contencioso 8/2020 remitidos por el Juzgado de Violencia sobre la Mujer nº 1 de Girona a f‌in de resolver el recurso de apelación interpuesto por la Procuradora Dª ESTHER SIRVENT CARBONELL, en nombre y representación de Dª Natalia, contra la Sentencia de fecha 26 de marzo de 2021, en el que constan como partes apeladas la Procuradora Dª CRISTINA PEYA ESTEVEZ, en nombre y representación de D. Onesimo, y el MINISTERIO FISCAL.

SEGUNDO

El contenido del fallo de la Sentencia contra la que se ha interpuesto el recurso es el siguiente:

"Decisió

Estimo parcialment la demanda formulada per la Procuradora Sra. CRISTINA PEYA ESTEVEZ, en nom i representació de Onesimo contra Natalia, representada per la Procuradora Sra. ESTHER SIRVENT CARBONELL i estimo parcialment la demanda reconvencional formulada per la Procuradora Sra. ESTHER SIRVENT CARBONELL, en nom i representació de Onesimo contra Natalia, representada per la Procuradora Sra. CRISTINA PEYA ESTEVEZ i acordo el divorci de les parts, celebrat el dia 1 de maig de 2008 a la localitat de DIRECCION000 (Girona), amb tots els efectes legals inherents a aquest pronunciament (dissolució del règim econòmic matrimonial, cessament de la convivència i revocació de poders) i l'adopció de les següents mesures def‌initives:

1).- La responsabilitat parental sobre els f‌ills menors Juan Ramón i Coral serà compartida per la mare Sra. Natalia i pel pare Sr. Onesimo, en la forma que s'exposarà a continuació.

2).- s'estableix un sistema de guarda setmanal amb una pernocta amb el progenitor no custodi. L'intercanvi dels menors s'efectuarà els divendres de cada setmana a la sortida del centre escolar i el progenitor al que li correspongui estar amb els menors haurà de recollir-los al centre escolar. Així mateix, s'estableix com a dia intersetmanal els dimarts, amb pernocta, i, per tant, aquest dia, el progenitor amb el que no estiguin els menors aquesta setmana els recollirà a la sortida del centre escolar i els tindrà amb ell f‌ins al dimecres, que els retornarà al centre escolar. En cas de ser festiu aquest dia intersetmanal, es realitzarà el lliurament a les 17 hores i la devolució a les 11 hores en el supòsit que l'endemà dimecres també sigui festiu.

Les vacances de Nadal es dividiran per meitats, iniciant-se el primer torn o meitat, des de la sortida de l'escola el dia que f‌inalitzi el període lectiu i acabant el 31 de desembre a les 10 hores i el segon torn o meitat des de les 10 hores del dia 31 de desembre f‌ins el primer dia lectiu al matí, en el qual portarà als menors al centre escolar el progenitor que els tingui en la seva companyia.

Els períodes seran alterns, elegint el torn el pare els anys imparells i la mare els anys parells

Les vacances escolars de Setmana Santa es dividiran per meitats, iniciant-se el primer torn des de la sortia de l'escola l'últim dia lectiu f‌ins el Dimecres Sant a les 19 hores i el segon torn des del Dimecres Sant a les 19 hores f‌ins el primer dia lectiu al matí, en el qual portarà als menors al centre escolar el progenitor que els tingui en la seva companyia.

Els períodes seran alterns, elegint el torn el pare els anys imparells i la mare els anys parells

Les vacances escolars d'estiu es distribuiran, el primer torn des de l'últim dia d'escola f‌ins el 30 de juny a les 20h; el segon torn del 30 de juny a les 20h f‌ins el 15 de juliol a les 20 hores; el tercer torn des del dia 15 de juliol a les 20 hores f‌ins el 31 de juliol a les 20 hores; el quart torn del 31 de juliol a les 20 hores f‌ins el 15 d'agost a les 20 hores; el cinquè torn des del 15 d'agost a les 20 hores f‌ins el 31 d'agost a les 20 hores; i el sisè torn, des del 31 d'agost a les 20 hores f‌ins el dia abans de l'inici del curs escolar a les 20h.

Els períodes es gaudiran de forma alterna entre ambdós progenitors, sense que puguin gaudir-se de forma consecutiva. Els anys imparells li correspondrà al pare elegir si inicia el règim de vacances el primer o el segon torn i els anys parells a la mare, i gaudiran cadascun d'un torn de forma successiva i alterna.

Els canvis de guarda durant els períodes de vacances escolars es produiran, en defecte d'acord, al domicili del progenitor que passi a assumir la guarda i, per tant, el progenitor que deixi de tenir la guarda haurà de portar als menors al domicili del progenitor que comenci a exercir la guarda en les dates i horaris que s'estableixen.

Durant el període de Setmana Santa, Nadal i vacances d'estiu quedarà en suspens el règim de visites ordinari.

Els dies festius escolars dels menors que no estiguin recollits als apartats anteriors es gaudiran pel progenitor al que correspongui la guarda setmanal, segon l'establert amb caràcter general. Quan els dies festius es converteixin en un pont, correspondrà al progenitor que en aquell moment tingui al menor allargar el període setmanal f‌ins a la f‌inalització del pont, sense que el progenitor que perdi els dies corresponents al seu període setmanal tingui dret a recuperar-los.

El dia de l'aniversari dels menors o d'algun dels progenitors, es mantindrà el règim de guarda ordinari. El progenitor al que no li correspongui la guarda aquesta setmana tindrà dret a gaudir de la companyia dels seus f‌ills en la forma que ambdós progenitors acordin. En defecte d'acord, el progenitor al que no li correspongui la guarda la setmana que es tracti podrà estar en companyia del menor des de la sortida de l'escola, o,en el seu defecte, des de les 17 hores f‌ins a les 19 hores, amb lliurament del menor al domicili del progenitor que ostenti la guarda setmanal.

3).- Aquelles despeses ordinàries dels menors que estiguin directament relacionades amb la presència física amb un o altre progenitor durant la guarda alterna seran satisfets íntegrament pel progenitor que ostenti la guarda durant el període que correspongui. Entre aquestes despeses s'han d'incloure les d'alimentació en sentit estricte, vestit i calçat ordinari, despeses d'oci, petites despeses quotidianes i la part proporcional de despeses de l'habitatge imputables als menors.

L'aportació d'ambdós progenitors a les despeses comunes i ordinàries que es generin amb independència de quin dels progenitors ostenti la guarda en cada moment haurà efectuar-se en la mateixa proporció, al 50 %.

Així, les despeses es pagaran amb els diners del compte bancari comú amb disposició mancomunada entre ambdós progenitors, que aquests obriran a l'entitat bancària que elegeixin, en el qual es domiciliaran tots els càrrecs relatius a les despeses de la menor. Per tal que el compte tingui fons necessaris, entre els dies 1 i 5 de cada mes, cada part hi ingressarà la quantitat de 200 euros al mes.

Si fos necessari, a conseqüència d'alguna despesa concreta, un ingrés superior, es realitzarà amb la mateixa proporció del 50%.

4).- Ambdós progenitors hauran de contribuir al pagament de les despeses extraordinàries que requereixin els menors Juan Ramón i Coral de la següent manera:

  1. - Les despeses extraordinàries de caràcter necessari o imprescindible per un creixement i un desenvolupament físic, emocional o educatiu adequat dels menors seran satisfetes per meitat entre els dos progenitors, f‌ins i tot encara que no hi hagi acord entre ells.

    En aquest grup s'hi poden incloure, a títol d'exemple, les següents despeses: 1) les despeses mèdiques, quirúrgiques o farmacèutiques no cobertes per la Seguretat Social o per les mútues mèdicoprivades que puguin tenir subscrites els progenitors - per exemple, oftalmologia, odontologia, farmàcia, ortopèdia, suport psicològic necessari, etc... -, o en la part que no estigui coberta; 2) les despeses derivades de l'educació dels f‌ills que no siguin previsibles a l'inici del curs escolar i que sorgeixin durant el curs, com per exemple, llibres de lectura que demandi el col·legi durant el curs, classes complementàries de reforç i suport psicopedagògic que siguin necessàries per a un millor rendiment acadèmic, excursions i sortides culturals amb l'escola, transport per a les citades excursions i sortides, activitats extraescolars futures i necessàries no consensuades, així com el material i roba necessàries per a la seva realització, recanvi del xandall i calçat escolar, recanvi d'uniformes i, en el futur, estudis universitaris o de formació professional en centres públics; 3) activitats esportives que no suposin elevats desemborsaments.

  2. - Les despeses extraordinàries de caràcter accessori o complementari (o el que és el mateix, aquelles que no són estrictament necessàries o imprescindibles per a un adequat creixement i desenvolupament físic, emocional o educatiu dels f‌ills), seran...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR