STSJ Cataluña 3081/2021, 23 de Junio de 2021

JurisdicciónEspaña
Número de resolución3081/2021
Fecha23 Junio 2021

Tribunal Superior de Justícia de Catalunya

Sala Contenciosa Administrativa

Secció Segona

Recurs ordinari núm. 58/2019

Parts: Secundino

c/ DEPARTAMENT DE TREBALL, AFERS SOCIALS I FAMÍLIES

SENTÈNCIA Núm. 3081/2021 - (Secció: 635/2021)

Magistrats:

Il·lm. Sr. Jordi Palomer Bou

Il·lma. Sra. Montserrat Figuera Lluch

Il·lma. Sra. Rocio Colorado Soriano

Barcelona, 23/06/2021

LA SECCIÓ SEGONA DE LA SALA CONTENCIOSA ADMINISTRATIVA DEL TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA DE CATALUNYA s'ha constituït per resoldre el recurs ordinari núm. 58/2019, el qual va ser interposat per Secundino, representat pel procurador Sr. JOSE MARIA RAMIREZ BERCERO, i assistit de lletrat, contra el DEPARTAMENT DE TREBALL, AFERS SOCIALS I FAMÍLIES, representat i defensat pel LLETRAT DE LA GENERALITAT.

Aquesta Secció ha pronunciat la Sentència següent en nom de SM el Rei.

Hi ha actuat com a ponent l'il·lma. magistrada Sra. Montserrat Figuera Lluch, qui expressa el parer de la Sala.

ANTECEDENTS DE FET

Primer

La representació de la part actora va interposar un recurs contenciós administratiu contra Desestimación por silencio del recurso de alzada interpuesto contra la resolución de fecha 6-04-18, que deniega el derecho a percibir la prestación de la Renda Garantida de Ciutadania/Prestació Complementaria Expt.: NUM000 .

Segon

Acordada la incoació d'aquestes actuacions, se'ls va donar el curs processal previst per la Llei d'aquesta jurisdicció. Les parts van despatxar els tràmits conferits de demanda i contestació, en el seu moment i per ordre, i d'acord amb els fets i fonaments de dret dels seus escrits, van sol·licitar, respectivament i en els termes que hi consten, que s'anul·lessin els actes objecte del recurs i que aquest es desestimés.

Tercer

Per interlocutòria es va obrir el procés a prova que es va fer d'acord amb el que es troba a les actuacions i tot seguit es va continuar pel tràmit de conclusions succintes, que les parts van evacuar fent-hi les al·legacions

que van considerar aplicables, i f‌inalment, es va assenyalar dia i hora per a la votació i decisió, que va tenir lloc el dia 9-6-2021.

Quart

En la substanciació d'aquest procediment s'han observat i complert les prescripcions legals,

FONAMENTS DE DRET

Primer

La representació processal del senyor Secundino formula aquest recurs contenciós administratiu contra la desestimació tàcita del recurs d'alçada que interposà en data de maig de 2018 contra la Resolució de la Generalitat de Catalunya, de 6 d'abril de 2018, que va denegar la seva sol·licitud de percepció de la prestació de Renda Garantida a la Ciutadania a l'Expedient NUM000 .

Segon

La part actora exposa que el 14 de novembre de 2017 va sol·licitar la percepció de la Prestació de Renda Garantida, petició que li va ser denegada per Resolució, de 6 d'abril de 2018, de la Direcció General d'Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i la Autoempresa. Al·lega que, en data 17 de maig de 2018, va interposar recurs d'alçada en el qual, entre d'altres qüestions, va al·legar que la seva sol·licitud havia de ser estimada per silenci administratiu positiu. Atesa la manca de resposta per part de l'Administració, interposà recurs contenciós administratiu. Manifesta també que, el 25 de febrer de 2019, el secretari general de Departament de Treball, Afers Socials i Famílies dictà resolució expressa desestimatòria del recurs d'alçada que li va ser notif‌icada el 27 de febrer de 2019. Cal fer constar que en al petitum de la demanda el recurrent ha sol·licitat que " Es tingui per presentat aquest escrit amb totes les seves còpies i documents adjunts i per interposat RECURS CONTENCIOS ADMINISTRATIU contra la DESESTIMACIO DEL RECURS D'ALÇADA interposat contra la DENEGACIO EXTEMPORANEA DE LA RENDA GARANTIDA DE CIUTADANIA sol·licitada pel meu representat [i] en els seus mèrits es serveixi admetre-la i un cop admesa dicti SENTENCIA per la qual S'ESTIMI LA DEMANDA interposada indicant que aquesta SOLLICITUD va ser ESTIMADA per [la] administració Demandada per SILENCI ADMINISTRATIU tal[i] com s'ha plantejat en aquest RECURS i que qualsevol altra RESOLUCIÓ ha de ser conf‌irmatòria [de la] que s'ha estimat per la via del SILENCI ADMINISTRATIU i no havent altra possibilitat en el present RECURS més enllà que l'administració demandada procedeixi a la REVISIO D'AQUESTA CONCESSIO per una altra via administrativa[...] "

L'advocat de la Generalitat de Catalunya s'oposa a les pretensions de l'actora, fa referència al silenci positiu en la sol·licitud de percepció de la Renda Garantida de Ciutadania i a l'anul·lació del reconeixement de la percepció de la Renda mitjançant la revisió d'of‌ici perquè considera que la part recurrent, no complia, al temps en el qual la va demanar, els requisits legals necessaris per a ser perceptora d'aquesta renda, atès que, verif‌icant les dades de la Tresoreria General de la Seguretat Social, es va constatar que la senyora Carolina, membre de la unitat familiar, havia treballat amb un contracte a jornada completa des de l'1 de febrer de 2011 f‌ins al 14 de febrer de 2019.

Respecte a la revisió d'of‌ici cal assenyalar que el director general d'Economia Social, el Tercer Sector, els Cooperatives i la Autoempresa dictà, en data 13 de juny de 2009, resolució acordant l'inici de la revisió d'of‌ici per...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR