SAP Tarragona 305/2020, 23 de Julio de 2020

JurisdicciónEspaña
Número de resolución305/2020
Fecha23 Julio 2020

Secció núm. 03 de l'Audiència Provincial de Tarragona. Civil

Avinguda Presid. Lluís Companys, 10 - Tarragona

43005 Tarragona

Tel. 977920103

Fax: 977920113

A/e: aps3.tarragona@xij.gencat.cat

NIG 4301442120178181505

Recurs d'apel·lació 930/2018 D

Matèria: Judici verbal altres supòsits

Òrgan d'origen: Secció Civil. Jutjat de Primera Instància i Instrucció núm. 1 d'Amposta (UPSD)

Procediment d'origen: Judici verbal (250.2) (VRB) 506/2017

Part recurrent / Sol·licitant: Florentino

Procurador/a: JESUS ESCOLANO CLADELLES

Advocat/ada: IGNASI MARIA JORNET FORNER

Part contra la qual s'interposa el recurs: Luz, Maite

Procurador/a: MARIA MAGDALENA SANCHO BALADA

Advocat/ada: Francesca Balanza Bel

SENTÈNCIA NÚM. 305/2020

MAGISTRATS IL·LMS. SRS.

JOAN PERARNAU MOYA (President)

LUIS RIVERA ARTIEDA

MANUEL GALÁN SÁNCHEZ (Ponent)

Tarragona, a 23 de juliol de 2.020.

Vist per aquesta Secció Tercera de la Audiència Provincial el RECURS D'APEL·LACIÓinterposat pel Sr. Florentino representat pel Procurador dels Tribunals Sr. Escolano Cladelles i defensat pel Lletrat Sr. I. Jornet Forner, contra la Sentència de 24 de maig de 2.018 dictada pel Jutjat de Primera Instància núm. 1 d'Amposta, judici verbal núm. 506/2017, al qual f‌igura com a part demandant les Sres. Maite i Luz representades per la Procuradora dels Tribunals Sra. Sancho Balada i assistides per la Lletrada Sra. Balanzà Bel, i com a part demandada l'ara apel·lant.

ANTECEDENTS DE FET

Primer

La resolució recorreguda conté la següent Decisió:

" ESTIMO la demanda presentada por la Procuradora de los Tribunales Dª. Magdalena Sancho Balada, en nombre y representación de Dª. Maite, contra D. Florentino, representado por el Procurador de los Tribunales D. Jesús Escolano Cladelles y en consecuencia, CONDENO a D. Florentino a retirar los elementos constructivos de la terraza efectuada, reponiendo el patio de luces a su estado anterior, con la advertencia de que en caso de no ejecutarlo en el plazo de DOS MESES, se realizará a su costa.

Respecto a las costas procesales, éstas se imponen a la parte demandada."

Segon

Contra la citada resolució es va interposar recurs d'apel·lació per la representació processal del Sr. Florentino, pels motius exposats al seu escrit.

Tercer

Per la representació processal de la part apel·lada les Sres. Maite i Luz es va presentar escrit d'oposició al recurs.

FONAMENTS JURÍDICS

Primer

Pronunciaments impugnats.

  1. Interposa el Sr. Florentino el present recurs d'apel·lació contra la sentència d'instància que estima la demanda formulada per l'adversa i el condemna a retirar els elements constructius de la terrassa, retornant el pati de llums al seu estat anterior a l'obra.

  2. Denuncia la part apel·lant error en la valoració de la prova respecte a la servitud de que gaudeix la f‌inca de la part actora; subsidiàriament, al cas de que es considerés que la servitud és de llums i vistes, considera que també ha hagut error en l'apreciació de la prova i la demanda s'havia d'haver desestima.

Segon

Resolució del recurs.

  1. Motiu: error en la valoració de la prova respecte a la servitud de que gaudeix la f‌inca de la part actora :

    1. Considera la part recurrent que la f‌inca registral nº NUM000 titularitat de la part actora, ostenta sobre la f‌inca registral nº NUM001 titularitat de la part demandada, una servitud de llums però no de vistes, efectuant una amplíssima i exhaustiva exposició respecte de la normativa vigent a Catalunya i les diferents etapes legislatives referents a les servituds.

    2. Ara bé, considera la Sala que la qüestió és més senzilla de resoldre per una raó objectiva: a la inscripció 2ª de la f‌inca registral NUM000 expressament es diu que " ... con luces y vistas sobre el patio de la casa de la calle del Convento a partir del primer piso alto de lo que se edif‌ique" (foli 87 revers), essent predi sirvent la f‌inca registral nº NUM001 del demandat.

    3. Per tant, s'ha de tenir present el principis registrals. Així, diu per exemple la SAP de Lleida, secció 2ª, del 23-12-2019 (ROJ: SAP L 1038/2019): " en el mismo sentido...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR