SAP Tarragona 361/2020, 1 de Octubre de 2020

PonenteJOAN PERARNAU MOYA
ECLIES:APT:2020:1330
Número de Recurso84/2019
ProcedimientoRecurso de apelación
Número de Resolución361/2020
Fecha de Resolución 1 de Octubre de 2020
EmisorAudiencia Provincial - Tarragona, Sección 3ª

Secció núm. 03 de l'Audiència Provincial de Tarragona. Civil

Avinguda Presid. Lluís Companys, 10 - Tarragona

43005 Tarragona

Tel. 977920103

Fax: 977920113

A/e: aps3.tarragona@xij.gencat.cat

NIG 4312342120168083860

Recurs d'apel·lació 84/2019 D

Matèria: Judici ordinari altres supòsits

Òrgan d'origen: Jutjat de Primera Instància núm. 1 de Reus

Procediment d'origen: Procediment ordinari 571/2016

SENTÈNCIA NÚM. 361/2020

Il·lm. Sr. JOAN PERARNAU MOYA (President i Ponent)

Il·lm. Sr. LUIS RIVERA ARTIEDA

Il·lm. Sr. MANUEL GALAN SANCHEZ

Tarragona, 1 d'octubre de 2020

Vist en aquesta Secció 3a de l'Audiència Provincial recurs d'apel·lació interposat per Secundino, gaudint del benefici de justícia gratuïta, representat en aquesta instància pel Procurador/a Sr. Pascual Vallès i defensat pel Lletrat/da Sr. Guillén García, contra Sentència del Jutjat de 1a Instància 1 de Reus de data 15-10-2018, en procediment Ordinari 571/16, en el que figura com a demandant el recurrent i com a demandat Victorio .

ANTECEDENTS DE FET

PRIMER

La Sentència d'instància disposa: "Desestimo la demanda interposada per Secundino i absolc Victorio de totes les peticions fetes en ella, imposant les costes processals a la part demandant".

SEGON

Es va presentar per Secundino recurs d'apel·lació contra la Sentència d'instància.

TERCER

Victorio es va oposar al recurs.

QUART

En la tramitació del present procediment, en aquesta alçada, s'han observat les normes i formalitats legals.

FONAMENTS JURÍDICS

PRIMER

S'interposa demanda al·legant que l'actor va arrendar un local al demandat el dia 1-6-2014; que tres mesos després varen sorgir en el sostre humitats, procedents de la filtració d'aigua quan plou des del pis de sobre; que l'arrendador no va eliminar el problema; reclama a la demanda que es condemni al arrendador a fer els treballs necessaris per a reparar el defecte i indemnitzi al actor en 2.250 euros pels perjudicis que ha patit per les filtracions; en l'audiència prèvia, al haver-se extingit ja el contracte d'arrendament, es limita a reclamar la indemnització.

La sentència impugnada desestima la demanda.

SEGON

Interposa recurs l'actor al·legant error en la valoració de la prova, considerant que l'arrendador quan va llogar sabia del problema i que no el va corregir.

Segons reiterat criteri jurisprudencial, la valoració probatòria és facultat dels Tribunals sostreta als litigants, els quals encara que evidentment poden aportar les proves que la Llei autoritza, de cap manera poden tractar d'imposar-la als Jutjadors, ja que no pot substituir-se la valoració que el Jutjador fa de tota la prova legalment practicada per la valoració que de la mateixa fa la part recurrent, al correspondre la valoració de la prova única i exclusivament al Jutjador i no a les parts, valoració que ha de fer de manera lliure però mai arbitrària. Mitjançant el recurs d'apel·lació, es transfereix al Tribunal de segona instància o ad quem el coneixement ple de la qüestió, però quedant reduïda la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR