SJPII nº 1 16/2020, 24 de Enero de 2020, de El Vendrell

PonenteJOSE BOSCH MITJAVILA
Fecha de Resolución24 de Enero de 2020
ECLIES:JPII:2020:283
Número de Recurso388/2019

Jutjat Primera Instància 1 El Vendrell (UPSD)

C/ Francesc Riera, 13

43700 El Vendrell

Procediment: Judici verbal (desnonament per manca de pagament) 388/2019

Secció: B

NIG : 43163 - 42 - 1 - 2019 - 8181977

Part demandant: Rosa

Procurador : Mª ASSUMPCIO POLO AIBAR

Part demandada: Socorro i Efrain Procurador : ANA ADORACION CALLES DURAN

SENTÈNCIA

El Vendrell, a 24 de gener de 2020

Vistes per mi, Josep Bosch Mitjavila, magistrat titular d'aquest jutjat, les actuacions de judici verbal de desnonament per falta de pagament en les quals és part actora Rosa, representada per la procuradora Sra. Polo i assistència lletrada del Sr. Sarret contra Socorro, representada per la procuradora Sra. Calles i assistència lletra del Sr. Crua, i Efrain

ANTECEDENTS DE FET

PRIMER

Les presents actuacions es van iniciar per mitjà de demanda interposada davant del SCPG del Vendrell el dia 31 de juliol de 2019. En ella es demanava que es condemnés la part demandada desallotjar la finca, així com també a satisfer la suma de 1.829,08 euros per les despeses i serveis que es van pactar que anessin a càrrec de la part demandada i tots aquells altres que es generin fins la recuperació de l'immoble.

SEGON

Es va notificar la demanda per mitjà del Jutjat de Pau de Creixell el dia 11 de novembre de 2019. Es va sol·licitar assistència jurídica gratuïta per part de Socorro . Es va contestar la demanda per la seva part per escrit de 19 de desembre de 2019, demanant la desestimació de la demanda amb imposició de les costes a la part actora.

TERCER

Es va celebrar la vista el dia 20 de novembre de 2020, on després que les parts es ratifiquessin en els seus escrits i s'admetés com a prova només la documental que consta a les actuacions i l'aportada per la part actora, van quedar les actuacions vistes per a sentència.

FONAMENTS DE DRET

PRIMER

La part actora fonamenta la seva pretensió en els següents extrems:

1) Que la Sra. Rosa és propietària de l'immoble situat a l'Avinguda del Mar 7 de Creixell.

2) Que es va celebrar contracte d'arrendament, el dia 1 de gener de 2017, amb els demandats, a raó de 200 euros mensuals, acordant que la part demandada s'encarregaria del pagament dels serveis i subministraments.

3) Existeix un únic comptador per a l'aigua i la llum i es va pactar que l'arrendatària satisfaria la meitat d'aquells consums o la suma total en cas de ser els únics inquilins de la finca.

4) Des de principis de 2017 s'hauria desatès l'obligació de pagar els subministraments.

5) Sumen els consums reclamats 1.829,08 euros.

6) Els intents de solució amistosa de la controvèrsia han estat impossibles.

La part demandada entén que són nuls els pactes relatius al pagament d'aquestes despeses. Això perquè la finca no té divisió horitzontal però consta de dos pisos. També el pacte relatiu al pagament de tributs s'hauria d'haver determinat la seva suma anual. També era obligació de la part demandant la individualització dels consums.

SEGON

S'ha de valorar la validesa dels pactes cinquè i sisè de del contracte subscrit entre les parts.

En primer terme, pel que fa a serveis i subministraments es pacta a l'estipulació cinquena del contracteque "el arrendador liquidará la mitad de la parte a la propiedad o la cantidad íntegra o...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR