SAP Barcelona 132/2019, 22 de Marzo de 2019

PonenteJOSE MARIA PLANCHAT TERUEL
ECLIES:APB:2019:5161
Número de Recurso51/2019
ProcedimientoPenal. Apelación procedimiento abreviado
Número de Resolución132/2019
Fecha de Resolución22 de Marzo de 2019
EmisorAudiencia Provincial - Barcelona, Sección 8ª

AUDIÈNCIA PROVINCIAL DE BARCELONA

Secció Vuitena

Rotlle d'apel lació núm. 51/19

Procediment abreujat núm. 61/18

Jutjat Penal núm. 2 de Manresa (Barcelona)

S E N T È N C I A NÚM.

Il lm. Sr. JOSE MARIA PLANCHAT TERUEL

Il lm. Sr. JESUS NAVARRO MORALES

Il lma. Sra. MARIA JOSE TRENZADO ASENSIO

Barcelona, a vint-i-dos de març de dos mil dinou.

VIST en grau d'apel lació davant la SECCIÓ VUITENA d'aquesta Audiència Provincial de Barcelona aquest Rotlle que deriva del Procediment Abreujat expressat a l'encapçalament provinent del Jutjat Penal de referència i que es troba en aquest Tribunal en virtut del/dels recurs/os interposat/s per la representació processal d' Esperanza contra la Sentència dictada en dites actuacions amb data dos de novembre de dos mil divuit pel/ per la Sr./a Jutge/ssa del Jutjat esmentat.

Ha estat Ponent l'Il.lm. Sr. JOSE MARIA PLANCHAT TERUEL, qui expressa la decisió del Tribunal

RELACIÓ DE FETS

PRIMER

La part dispositiva de la Sentència objecte d'apel lació diu: "FALLO: Debo condenar y condeno a Doña Esperanza, como autora responsable de un delito de estafa, previsto y penado en los artículos 248 y 249 del Código Penal, a la pena de siete meses de prisión e inhabilitación especial para el ejercicio del derecho de sufragio pasivo durante el tiempo de condena. Costas . Se condena a Doña Esperanza al pago de las costas del presente procedimiento. Responsabilidad civil . Se condena a Doña Esperanza a indemnizar a Don Saturnino en la cuantía de seiscientos euros (600,00 euros)".

SEGON

Admès el/els recurs/os es varen trametre les actuacions originals a aquest Tribunal, i es va tramitar d'acord amb allò que disposen les normes de procediment, sense celebrar vista pública, que no va estar demanada ni es va entendre procedent.

TERCER

En la tramitació del present recurs s'han observat les prescripcions legals establertes.

FETS PROVATS

S'ACCEPTA en la seva integritat el relat de fets provats de la Sentència apel lada, que expressa:

PRIMERO

Probado y así se declara que Saturnino, contactó, a través de la plataforma de venta entre particulares "Wallapop", con quien se identificó como Jose Manuel, resultando ser en realidad Esperanza, mayor de edad y sin antecedentes penales a la fecha de los hechos.

Esperanza, con ánimo de obtener un enriquecimiento ilícito, haciéndose pasar por el Sr. Jose Manuel, y sin intención desde un principio de cumplir con su parte, ofreció en venta al Sr. Saturnino, a través de la aplicación "wallapop", un teléfono móvil Iphone 6S, por valor de 600 euros.

Saturnino, efectuó, en fecha 4 de enero de 2016, transferencia bancaria por valor de 600 euros al número de cuenta facilitado por la Sra. Esperanza, de la entidad CaixaBank, de la que era la única titular, no recibiendo el teléfono, ni obteniendo la devolución del importe ingresado."

FONAMENTS DE DRET

PRIMER

S'accepten els fonaments jurídics que es contenen a la Sentència d'instància, als quals s'afegeixen els següents.

SEGON

El motiu principal del recurs d'apel lació formulat per la representació processal de la condemnada, en absència, en el Jutjat penal d'origen, es refereix al que considera errònia valoració de les proves i vulneració de la presumpció d'innocència que ha conduit al pronunciament de condemna.

A diferència d'altres ordenaments jurídics, en el nostre la segona instància no es configura como un novum iudicium sinó com una revisió del anterior ( revisio prioris instantie ), limitant per això l'àmbit de les apel lacions a idèntic material que el ja aportat i valorat en els òrgans jurisdiccionals d'origen, amb la lògica excepció de les proves aptes i pertinents per se practicades en la alçada.

També, en línia de principis, cal insistir que l'òrgan d'apel lació no té la força alliçonadora de què va gaudir, gràcies a la immediació, la Sra. Jutgessa "a quo" davant la qual es va desenvolupar la vista oral i pública amb la totalitat dels mitjans probatoris, per molt que ara compti...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR