SAP Barcelona 220/2019, 11 de Marzo de 2019

JurisdicciónEspaña
Número de resolución220/2019
Fecha11 Marzo 2019

Audiència Provincial de Barcelona

Secció Vint-i-dosena

Rotlle apel lació penal núm. 5/2019 - L

Referència de procedència:

JUTJAT PENAL 7 BARCELONA

Procediment Abreujat núm. 329/2018

Data sentència recorreguda: 11/10/2018

SENTÈNCIA NÚM. 220/2019

Magistrats/des:

Joan Francesc Uría Martínez

Juli Solaz Ponsirenas

Patricia Martínez Madero

La dicta la Secció Vint-i-dosena de l'Audiència Provincial de Barcelona en recurs d'apel lació núm. 5/2019, interposat contra la Sentència pronunciada pel JUTJAT PENAL 7 BARCELONA en data 11/10/2018, en procediment Abreujat núm. 329/2018. Han estat parts: apel.lant, Camino, representada pel Procurador Pedro Larios Roure i assistida per la Lletrada Elisa Martín González; apel.lada, Miguel Ángel, representat pel Procurador Lluís Ricart Ribalta i assistit per la Lletrada Araceli Requena Raya, i el Ministeri Fiscal. D'aquesta sentència, que expressa l'opinió del Tribunal, ha estat ponent Joan Francesc Uría Martínez.

Barcelona, onze de març de dos mil dinou.

Antecedents de fet

Primer

L' 11 d'octubre de 2018 el Jutjat Penal núm. 7 de Barcelona dictà sentència amb la decisió següent: " Que debo condenar y condeno a Camino como autor responsable de un delito de malos tratos en el ámbito familiar previsto y penado en el art 153.2 y 3 del C.P ., sin la concurrencia de circunstancias modificativas de la responsabilidad criminal, a la pena de 7 meses y 16 días de prisión, la inhabilitación especial para el derecho de sufragio pasivo durante el tiempo de la condena, privación del derecho a la tenencia y porte de armas por dos años y un día la prohibición de aproximarse a Miguel Ángel a menos de 1000 metros de la víctima, su domicilio, lugar de trabajo o cualquier otro que ésta frecuente así como de comunicarse con él por cualquier medio durante un periodo de un año superior a la pena privativa de libertad durante un seis meses, todo ello con la imposición de las costas, incluidas las de la acusación particular.

Camino deberá indemnizar a Miguel Ángel en la suma de 210 euros, con los intereses del art 577 de la L.e.c .".

A la sentència es declaren provats els fets següents: "que el día 20 de octubre de 2016 Sobre las 20:15 horas en el domicilio sito en la CALLE000 n° NUM000 escalera NUM001 piso NUM002 puerta NUM003 de la localidad de DIRECCION001 se inició una discusión entre Camino y su exmarido Miguel Ángel, tras retirar éste a la hija menor Noemi, en el transcurso de la cual Camino, con ánimo de menoscabar la Integridad física de su exmarido, le agredió dándole un rodillazo en los genitales en presencia de su hija menor Noemi .

Como consecuencia de estos hechos Miguel Ángel sufrió lesiones consistentes en edema e hidrocele en testículo izquierdo, lesiones que requirieron de una primera asistencia facultativa y 7 días de curación, en los que no se encontraría impedido para sus tareas habituales por los que reclama".

Segon

Formulat recurs d'apel lació per la representació processal de Camino, el Jutjat l'admeté a tràmit, hi donà curs i finalment va remetre les actuacions a aquest Tribunal per a la decisió. Al recurs s'oposaren el Ministeri Fiscal i la representació processal de Miguel Ángel .

Fets provats

Acceptem el relat de fets declarats provats en la sentència recorreguda.

Fonaments de dret

Primer

L'apel lant combat la sentència dictada en primera instància enunciant dos motius d'impugnació: " vulneración del derecho a la presunción de inocencia de la acusada, al no haberse practicado en el plenario prueba de cargo bastante para acreditar su culpabilidad " i " por infracción del principio de tipicidad establecido en el artículo 25 de la Constitución al haberse aplicado de forma indebida el artículo 153.1 i 3 del Código Penal " (en realitat a la sentència no es fa aplicació de l' article 153.1, sinó del 153.2 del Codi penal -Cp -).

Segon

Per donar resposta al primer motiu de recurs cal examinar la gravació digital del judici oral, que constitueix l'acta del plenari, i d'aquest examen resulta que en aquest acte es van practicar les proves següents:

1) interrogatori de l'acusada (minuts 3 a 11 de la gravació); 2) declaració de l'acusador particular (minuts 12 a 25); 3) testifical de Apolonia (minuts 26 a 28); 4) documental consistent en audició de gravació digital (minuts 28 a 31); 5) exploració preconstituïda de la menor Noemi, la qual, a l'igual que NUM003 ) la restant documental, les parts donaren per reproduïda (primer minut del segon arxiu de gravació de la vista), restant documental de la qual destaquen els...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR