SAP Girona 73/2019, 5 de Febrero de 2019

PonenteILDEFONSO JUAN RAMON CAROL GRAU
ECLIES:APGI:2019:544
Número de Recurso78/2019
ProcedimientoPenal. Apelación procedimiento abreviado
Número de Resolución73/2019
Fecha de Resolución 5 de Febrero de 2019
EmisorAudiencia Provincial - Girona, Sección 3ª

AUDIÈNCIA PROVINCIAL

SECCIÓ TERCERA (PENAL)

GIRONA

ROTLLE D'APEL LACIÓ Nº 78/2019

PROCEDIMENT ABREUJAT Nº 75/2018

JUTJAT PENAL Nº 1 DE FIGUERES

SENTÈNCIA Nº 73/2019

Il lms. Srs.:

MAGISTRATS:

SONIA LOSADA JAÉN

ILDEFONS CAROL I GRAU

MANUEL MARCELLO RUIZ

Girona, cinc de febrere de 2019.

VIST en aquesta Sala el recurs d'apel lació interposat contra la sentència dictada el dia 27/9/2018 per la Sra. Jutgessa del Jutjat Penal nº 1 de Figueres, a la Causa nº 75/2018 seguida per un delicte contra la salut pública; essent part recurrent el senyor Jose María, defensat per la Lletrada senyora Patricia Valls Matos i representat per la Procuradora senyora Edurne Díaz Tarragó, i impugnant el recurs el Ministeri Fiscal.

Ha actuat com a Ponent l'Il lm. Sr. Magistrat ILDEFONS CAROL I GRAU, que expressa en aquesta resolució el parer unànime del Tribunal.

ANTECEDENTS FÀCTICS

PRIMER

En la indicada sentencia va dictar-se la Decisió que, copiada de manera literal, és com segueix:

" Debo CONDENAR a Jose María como autor de un delito contra la salud pública, en su modalidad de posesión preordenada al tráfico de sustancias estupefacientes que no causan grave daño a la salud a la pena de UN AÑO DE PRISIÓN Y MULTA DE 2.000 EUROS con responsabilidad personal subsidiaria de TRES DÍAS para el caso de impago de la citada multa.

Todo ello junto al pago de las costas.

Se ordena el comiso tanto del dinero como del teléfono móvil Samsung incautado, a los que se dará el destino legalmente previsto, y la destrucción de la sustancia intervenida en su día."

SEGON

El recurs va interposar-se mitjançant escrit del dia 18/10/2018, i contra la sentència de data 27/9/2018, basant-se en els fonaments que d'ell es dedueixen. Notificat a les altres parts, el Ministeri Fiscal va impugnar-lo per escrit de 31/10/2018; remetent-se les actuacions tot seguit a aquesta Audiència, on van tenir entrada el dia 23/1/2019.

TERCER

S'accepten els fets provats de la sentència apel lada.

FONAMENTS DE DRET

PRIMER

L'apel lant fonamenta el seu recurs en un motiu principal: un suposat error en la valoració de la prova que, segons ell considera, hauria vulnerat el principi de presumpció d'innocència; conclusió a la que arriben per entendre que no s'ha acreditat de manera suficient que la droga que transportava fos seva; i, en cas de que això s'estimi acreditat, que no fos pel seu propi consum.

El Ministeri Fiscal, per la seva part, entén que cal desestimar el recurs, doncs no hi han raons objectives que permetin impugnar la valoració de la prova .

SEGON

És jurisprudència constant d'aquesta Secció la de que, encara que el recurs de apel lació té caràcter ordinari, i pot dur-se a terme al seu si una nova valoració de la prova practicada en la instància, la transcendental importància que en la ponderació de les proves personals te la percepció directa pel Jutge de les diferents declaracions de les parts i dels testimonis, així com la inexistència en el Dret Penal espanyol de proves taxades o de regles que determinin el valor cert que hagi de donar-se a cada prova, fan que la revisió, tractant-se precisament d'aquesta mena de proves de caràcter subjectiu, estigui limitada a examinar -pel que fa al seu origen- la seva validesa i la regularitat processal; i a verificar únicament, respecte de la seva valoració, si las conclusions que el Jutge ha obtingut resulten congruents amb els resultats probatoris, i si...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR