AAP Tarragona 32/2020, 30 de Enero de 2020

JurisdicciónEspaña
EmisorAudiencia Provincial de Tarragona, seccion 3 (civil)
Número de resolución32/2020
Fecha30 Enero 2020

Secció núm. 03 de l'Audiència Provincial de Tarragona. Civil

Avinguda Presid. Lluís Companys, 10 - Tarragona

43005 Tarragona

Tel. 977920103

Fax: 977920113

A/e: aps3.tarragona@xij.gencat.cat

NIG 4316342120148004991

Recurs d'apel·lació 598/2018 D

Matèria: Execució sobre béns hipotecats o pignorats

Òrgan d'origen: Servei Comú Processal d'Execució de El Vendrell (secció Civil)

Procediment d'origen: P.S. Oposició a l'execució hipotecària 8487/2015

Part recurrent / Sol·licitant: Armando, Remedios

Procurador/a: Jose Luis Martinez Garcia, Jose Luis Martinez Garcia

Advocat/ada: Joaquim Fibla Valls

Part contra la qual s'interposa el recurs: FORMENTERA DEB HOLDINGS DAC

Procurador/a: Miriam Torreblanca Mendoza

Advocat/ada: Encarnacion Gonzalez Corraliza

INTERLOCUTÒRIA 32/2020

PRESIDENT

Il·lm. Sr. JOAN PERARNAU MOYA (Ponent)

MAGISTRATS

Il·lma. Sra. MATILDE VICENTE DIAZ

Il·lm. Sr. MANUEL GALAN SANCHEZ

Tarragona, 30 de gener de 2020

Vist en aquesta Secció 3a de la Audiència Provincial recurs d'apel·lació interposat per Armando i Remedios, representats en aquesta instància pel Procurador/a Sr. Martínez García i defensats pel Lletrat/da Sr. Fibla Valls, contra Interlocutòria del Jutjat de 1a Instància del Vendrell de data 11-1-2018, en procediment Execució hipotecària 8487/15, sent part executant Formentera Deb Holdings S.A. i part executada la recurrent.

ANTECEDENTS DE FET

PRIMER

La resolució d'instància disposa: "Desestimo l'oposició formulada per la part executada, ordenant que segueixi endavant l'execució per la quantitat objecte del despatx. Es condemna a la part executada al pagament de les costes causades en aquest incident".

SEGON

Es va presentar per Armando i Remedios recurs d'apel·lació contra la resolució d'instància.

TERCER

Formentera Debt Holdings S.A. es va oposar al recurs.

QUART

En la tramitació del present procediment, en aquesta alçada, s'han observat les normes i formalitats legals.

FONAMENTS JURÍDICS

PRIMER

Front a resolució que desestima l'oposició a l'execució interposa recurs la part executada demanant la nul·litat d'actuacions i la retroacció del procediment al moment anterior a la compareixença de l' art. 695.2 LEC.

Al·lega que varen ser citats per fer tal compareixença el dia 9-1-2018 a les 13 hores; que el mateix dia va demanar la suspensió de la mateixa per coincidir amb un judici al Jutjat Penal 1 de Tarragona, judici que estava assenyalat a les 11:30 hores; que tal escrit no va ser resolt pel jutjat i es va fer la compareixença, dictant-se seguidament la resolució aquí impugnada.

SEGON

1. L' art. 225 LEC disposa que "Els actes processals són nuls de ple dret en els casos següents: 3r. Quan es prescindeixi de normes essencials del procediment, sempre que, per aquesta causa, s'hagi pogut produir indefensió".

  1. L' art. 695.2 LEC (" Formulada l'oposició a què es refereix l'apartat anterior, el secretari judicial ha de suspendre l'execució i convocar les parts a una compareixença davant el tribunal que hagi dictat l'ordre general d'execució, i ha de deixar passar quinze dies des de la citació, compareixença en què el tribunal ha d'escoltar les parts, admetre els documents que es presentin i acordar en forma d'interlocutòria el que consideri procedent dins del segon dia") estableix, com efecte de la presentació de l'oposició per part dels executats, una compareixença obligatòria de les parts davant del Tribunal, a efectes d'escoltar-los i admetre, en el seu cas, els documents en que les parts fonamentin les seves posicions, compareixença que fins que no es produeix suspèn la tramitació del procediment d'execució.

  2. L' art. 188 LEC estableix que es poden suspendre les vistes: " 6è. Pel fet de tenir l'advocat defensor dos assenyalaments de vista per al mateix dia en diferents tribunals, i sigui impossible, per l'horari fixat, que assisteixi a tots dos, sempre que acrediti suficientment que, a l'empara de l'article 183, va intentar, sense resultat, un nou assenyalament que evités la coincidència.

    En aquest cas, té preferència la vista relativa a una causa criminal amb pres i, en defecte d'aquesta actuació, la de l'assenyalament més antic, i si els dos assenyalaments són de la mateixa data, se suspèn la vista corresponent al procediment més modern.

    No es pot acordar la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR