SAP Girona 286/2019, 3 de Julio de 2019

PonenteJAIME MASFARRE COLL
ECLIES:APGI:2019:924
Número de Recurso199/2019
ProcedimientoRecurso de apelación
Número de Resolución286/2019
Fecha de Resolución 3 de Julio de 2019
EmisorAudiencia Provincial - Girona, Sección 2ª

Secció núm. 02 Civil de l'Audiència Provincial de Girona (UPSD AP Civil Sec.02)

Plaça Josep Maria Lidón Corbí, 1, pl. 5a - Girona

17001 Girona

Tel. 972942368

Fax: 972942373

A/e: upsd.aps2.girona@xij.gencat.cat

NIG 1706642120168184677

Recurs d'apel lació 199/2019 2

Matèria: Apel lació civil

Òrgan d'origen: Secció Civil. Jutjat de Primera Instància i Instrucció núm. 2 de Figueres

Procediment d'origen: Procediment ordinari 554/2016

Part recurrent / Sol licitant: CTAT. PROP. DIRECCION000 DE ROSES

Procurador/a: Felipe Luis Fernandez Cuadros

Advocat/ada: Antonio Segura Alvarez

Part contra la qual s'interposa el recurs: Calixto, Casimiro

Procurador/a: Enri Rodriguez Domingo

Advocat/ada: Josep Sala Dilme

SENTÈNCIA NÚM. 286/2019

Il lms. Srs.:

PRESIDENT

Sr. JOSÉ ISIDRO REY HUIDOBRO

MAGISTRATS

Sra. MARIA ISABEL SOLER NAVARRO

Sr. JAUME MASFARRÉ COLL

Girona, 3 de juliol de 2019

ANTECEDENTS DE FET

PRIMER

El 19 de març de 2019 es van rebre les actuacions de Procediment ordinari 554/2016, procedents del Jutjat de Primera Instància i Instrucció núm. 2 de Figueres, a fi de resoldre el recurs d'apel lació interposat pel procurador Felipe Luis Fernandez Cuadros en representació de CTAT. PROP. DIRECCION000 DE ROSES, contra sentència de 16 de juliol de 2018, en què consta com a part apel lada la procuradora Enri Rodriguez Domingo, en representació de Calixto i de Casimiro .

SEGON

El contingut de la decisió de la Sentència objecte de recurs és el següent:

"QUE DEBO ESTIMAR Y ESTIMO ÍNTEGRAMANTE la demanda interpuesta por la procuradora de los tribunales, Enri Rodríguez Domingo, en nombre y representación de Casimiro y Calixto, contra la comunidad de propietarios del edificio " DIRECCION000 ", sito en AVENIDA000, número NUM000, de Roses, y, en consecuencia:

  1. Declarar que Casimiro y Calixto son propietarios del apartamento NUM001, situado en la planta NUM002, del bloque NUM003 del edificio " DIRECCION000 ".

  2. Condenar a la comunidad de propietarios del edificio " DIRECCION000 " a estar y pasar por esta declaración y a entregar la finca a los demandantes.

QUE DEBO DESESTIMAR Y DESESTIMO ÍNTEGRAMANTE la demanda interpuesta por el procurador de los tribunales, Felipe Fernández Cuadros, en nombre y representación de la comunidad de propietarios del edificio " DIRECCION000 ", sito en AVENIDA000, número NUM000, de Roses, contra Casimiro y Calixto .

Todo ello, sin condena al pago de las costas procesales, debiendo cada parte abonar las devengadas a su instancia y las comunes por mitad.".

TERCER

El recurs es va admetre i es va tramitar de conformitat amb la normativa processal per a aquest tipus de recursos.

Es va assenyalar la data per dur a terme la deliberació, votació i decisió, que han tingut lloc el 03/07/2019.

QUART

En la tramitació d'aquest procediment s'han observat les normes processals essencials aplicables al cas.

Es va designar com a ponent el magistrat JAUME MASFARRÉ COLL

FONAMENTS DE DRET

PRIMER

La part recurrent reitera en aquesta alçada com, al seu parer, el títol de propietat en el qual els demandants fonamenten les seves pretensions no seria vàlid. Fan, en aquest sentit, tot una sèrie de disquisicions jurídiques relatives al dret francès que miren d'emparar en un informe jurídic que aporten a les actuacions.

Com posa de manifest el jutge d'instància, el títol dels actors s'han sotmès a la qualificació jurídica d'un notari i del registrador de la propietat i, a més a més, existeix una resolució judicial d'un tribunal francès que resol el litigi successori amb l'aprovació d'una transacció judicial. Amb aquestes premisses no es possible qüestionar la validesa del títol. Per una banda, per aquest diferent control jurídic a què ja ha estat sotmès. Per altra banda, perquè és un títol que tindria una eficàcia jurídica derivada d'una resolució ferma d'un tribunal francès que, correcta o incorrectament, comportaria uns drets establerts en una resolució ferma (amb el seu corresponent reflex registral) que aquest tribunal ha de respectar com a premissa de la controvèrsia que se sotmet a decisió de la Sala.

SEGON

En relació al segon motiu d'apel lació, referit a la possible aplicació al cas del que disposa l' article 553-34 CCCat, ens trobem, com denuncia la part apel lada, amb una qüestió nova no plantejada a la instància, que suposa una modificació en la causa de demanar que, de ser tractada en aquesta alçada, comportaria una clara situació d'indefensió per la contrapart proscrita per la nostra llei rituaria.

TERCER

El recurrent insisteix en el fet...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR