STSJ Cataluña 410/2007, 11 de Mayo de 2007

PonenteJORDI MORATO-ARAGONES PAMIES
ECLIES:TSJCAT:2007:8839
Número de Recurso1166/2003
Número de Resolución410/2007
Fecha de Resolución11 de Mayo de 2007
EmisorSala de lo Contencioso

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA DE CATALUNYA

SALA CONTENCIOSA ADMINISTRATIVA

SECCIÓ SEGONA

Recurs núm. 1.166/2003

Part recurrent: Marcos , Edurne , Laura i, Salvador

Procurador: Angel Joaniquet Ibarz

Advocada: Carmen Cararach Gomar

Part contra la qual es recorre: Jurat Provincial d'Expropiació Forçosa de Tarragona

Procurador: Advocat de l'Estat

Advocat: Advocat de l'Estat

Part contra la qual es recorre: Gestor de Infraestructuras Ferroviarias

Procuradora: Advocat de l'Estat

Advocat: Advocat de l'Estat

SENTÈNCIA NÚM. 410

Magistrats:

Emilio Berlanga Ribelles

Maria Fernanda Navarro de Zuloaga

Maria Pilar Rovira del Canto

Javier Aguayo Mejía

Joaquín Herrero Muñoz Cobo

Magistrat suplent i ponent:

Jordi Morató Aragonés i Pàmies

Barcelona, onze de maig de dos mil-setANTECEDENTS DE FET

Primer

El procurador esmentat, en representació de la part actora, va interposar un recurs contenciós administratiu contra l'acord del Jurat de 31 de març de 2003 que fixava el preu just de la finca urbana núm. NUM000 de El Vendrell propietat dels actors que és afectada pel Projecte de línea fèrrea d'alta velocitat -AVE- de Madrid a França per Barcelona. La part actora fixa la quantia del recurs en 702.759,46#.

Segon

Acordada la incoació d'aquestes actuacions, se'ls va donar el curs processal previst a la Llei d'aquesta jurisdicció. Les parts van evacuar els tràmits conferits de demanda i contestació, en els quals, en virtut dels fets i fonaments de dret que hi consten, van sol·licitar, respectivament, que s'anul·lessin els actes objecte del recurs i que aquest fos desestimat en els termes que apareixen en els escrits esmentats.

Tercer

Per interlocutòria d'1 de setembre de 2005 es van obrir les actuacions a prova i tot seguit es va continuar pel tràmit de conclusions succintes, que les parts van evacuar fent-hi les al·legacions que van considerar aplicables, i finalment, es va assenyalar dia i hora per a la votació i decisió, que va tenir lloc el dia 19 d'abril de 2007.

FONAMENTS DE DRET

Primer

La representació dels germans Salvador Edurne Marcos Laura impugna en aquest recurs contenciós administratiu l'acord del Jurat de 31 de març de 2003, expedient núm. 1/2003, que fixava el preu just de la finca urbana número NUM000 de El Vendrell, propietat de la part actora. Demana l'anul lació de l'acord del jurat perquè no està suficientment motivada, perquè no té en compte en els seus càlculs la real i veritable qualificació urbanística de la finca, perquè nega el demèrit de part de la finca no expropiada i, perquè no indemnitza altres perjudicis com l'haver privat a la finca d'accés directe des de la via pública. Per tot això, demana que es fixi el preu just de la finca en 1.094.508,23# i es condemni en costes a l'Administració.

L'Advocat de l'Estat, en la seva doble representació, s'hi oposa al legant que la resolució està adequadament motivada i exposa la presumpció d'encert que es predica de les resolucions dictades pels jurats d'expropiació; que la part actora no va recórrer l'acta d'ocupació i no va demanar l'expropiació total de la finca, fet que li hauria permès, en el supòsit d'haver-se-li denegat, demanar una indemnització per demèrit; que no ha acreditat els perjudicis que siguin conseqüència directa de l'expropiació; finalment, quant al demèrit per incomunicació de la finca, al lega una inadmissibilitat parcial d'aquesta pretensió perquè no ho havia fet en via administrativa. Per tot això, demana la desestimació de la demanda.

Segon

Quant a la manca de motivació de la resolució impugnada al legada per la part actora, direm que el fet que el Jurat faci seves les dades extretes del dictamen del seu vocal tècnic no suposa una manca de motivació de l'acord del Jurat, ja que, hem de recordar que l'informe emès pel vocal tècnic no és vinculant i, com a òrgan col legiat, funciona per un procediment de presa de decisions per majoria ( article 33.2 de la Llei d'expropiació forçosa ), sense que el parer d'un dels vocals s'imposi al dels demés. D'aquesta manera, per analitzar el grau de motivació de la resolució del Jurat, no hem de fer tant un exercici de comparació amb la proposta del vocal tècnic com comprovar si de les dades i informació que la resolució ens proporciona se n'extreuen les conclusions que determinen i fixen el preu just de la finca que és objecte d'apreuament. A més, l' article 35.1 de la Llei d'expropiació forçosa ja demana que la resolució sigui motivada i raoni els criteris de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
1 sentencias
  • STS, 10 de Mayo de 2011
    • España
    • 10 Mayo 2011
    ...y representación de D. Hilario , Dª. Marina y Dª. Reyes , contra la sentencia de fecha 11 de mayo de 2007, dictada en el recurso número 1166/2003 por la Sección Segunda de la Sala de lo Contencioso-Administrativo del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña . Siendo parte recurrida el Abog......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR