SAP Tarragona 120/2019, 9 de Abril de 2019

PonenteMANUEL GALAN SANCHEZ
ECLIES:APT:2019:326
Número de Recurso206/2018
ProcedimientoRecurso de apelación
Número de Resolución120/2019
Fecha de Resolución 9 de Abril de 2019
EmisorAudiencia Provincial - Tarragona, Sección 3ª

Secció núm. 03 de l'Audiència Provincial de Tarragona. Civil

Avinguda Presid. Lluís Companys, 10 - Tarragona

43005 Tarragona

Tel. 977920103

Fax: 977920113

A/e: aps3.tarragona@xij.gencat.cat

NIG 4312342120168207219

Recurs d'apel lació 206/2018 D

Matèria: Judici verbal per quantia

Òrgan d'origen: Jutjat de Primera Instància núm. 5 de Reus

Procediment d'origen: Judici verbal (250.2) (VRB) 1367/2016

Part recurrent / Sol licitant: Celestino

Procurador/a: Jose Farre Lerin

Advocat/ada: GERARD PUJOL CODINACH

Part contra la qual s'interposa el recurs: AIGÜES DE REUS-EMPRESA MUNICIPAL, SA

Procurador/a: Rafael Gallego Veciana

Advocat/ada: Roberto Valls De Gispert

SENTÈNCIA NÚM. 120/2019

MAGISTRAT IL LM. SR.

Manuel Galan Sanchez

Tarragona, a 9 d'abril de 2.019.

Vist per aquesta Secció Tercera de la Audiència Provincial el RECURS D'APEL LACIÓ interposat pel Sr. Celestino representat pel Procurador dels Tribunals Sr. Farré Lerín i defensat pel Lletrat Sr. Pujol Codinach, contra la sentència de 22 de desembre de 2.017 dictada pel Jutjat de Primera Instància núm. 5 de Reus, judici verbal núm. 1367/16, al qual figura com a part demandant l'apel lant, i com a part demandada REUS SERVEIS MUNICIPALS, S.A. representada pel Procurador dels Tribunals Sr. Gallego Veciana i defensada pel Lletrat Sr. Valls de Gispert.

ANTECEDENTS DE FET

Primer

La resolució recorreguda conté la següent Decisió:

"DESESTIMO ÍNTEGRAMENTE LA DEMANDA INTERPUESTA POR Celestino CONTRA AIGÜES DE REUSEMPRESA MUNICIPAL, SA Y LE ABSUELVO DE TODOS LOS PEDIMENTOS DE LA DEMANDA.

Las costas se impondrán a la parte actora."

Segon

Contra l'esmentada resolució es va interposar recurs d'apel lació per la representació processal del Sr. Celestino d'acord a les al legacions contingudes al seu escrit.

Tercer

Donat trasllat a l'adversa, per la seva representació processal es va presentar escrit d'oposició.

FONAMENTS JURÍDICS

Primer

Pronunciaments impugnats.

Interposa el Sr. Celestino el present recurs d'apel lació contra la sentència d'instància que desestima íntegrament la seva demanda formulada en exercici d'una acció de reclamació de quantitat per responsabilitat extracontractual derivada dels danys ocasionats per la inundació del seu immoble per un embús en el col lector general de la xarxa de sanejament municipal. El punt controvertiu, tal i com manifesta al seu recurs, és la causa del sinistre patit: aquest embús al col lector general o un embús a la xarxa de desguàs de la Comunitat de Propietaris al legant, en definitiva, error en la valoració de la prova.

Segon

Resolució del recurs.

Amb caràcter general, per tal de que es pugui apreciar la responsabilitat extracontractual és necessari la concurrència dels següents requisits: a) una acció o omissió de l'agent; b) que la conducta li sigui imputable per haver obrat culposament; c) un dany cert, reial i ja produït, avaluable econòmicament; i d) una relació causal adequada entre l'acció i el resultat produït; "Ahora bien, en todo caso para que pueda apreciarse responsabilidad en la conducta culposa (entendida la culpa en un sentido amplio) es...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR