STSJ Cataluña 4073/2018, 9 de Julio de 2018

PonenteANDREU ENFEDAQUE I MARCO
ECLIES:TSJCAT:2018:6244
Número de Recurso2372/2018
ProcedimientoRecurso de suplicación
Número de Resolución4073/2018
Fecha de Resolución 9 de Julio de 2018
EmisorSala de lo Social

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA

CATALUNYA

SALA SOCIAL

NIG : 08019 - 44 - 4 - 2017 - 0003175

EBO

Recurs de Suplicació: 2372/2018

IL LM. SR. ANDREU ENFEDAQUE MARCO

IL LMA. SRA. NATIVIDAD BRACERAS PEÑA

IL LMA. SRA. MARIA PILAR MARTIN ABELLA

Barcelona, 9 de juliol de 2018

La Sala Social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, formada pels magistrats esmentats més amunt,

EN NOM DEL REI

ha dictat la següent

SENTÈNCIA NÚM. 4073/2018

En el recurs de suplicació interposat per Instituto Nacional de la Seguridad Social a la sentència del Jutjat Social 3 Barcelona de data 22 de novembre de 2017 dictada en el procediment Demandes núm. 67/2017 en el qual s'ha recorregut contra la part Azucena, ha actuat com a ponent Il lm. Sr. ANDREU ENFEDAQUE MARCO.

ANTECEDENTS DE FET

Primer

En data 26 de gener de 2017 va arribar al Jutjat Social esmentat una demanda sobre Invalidesa general, en la qual l'actor al.lega els fets i fonaments de dret que va considerar procedents i acabava demanant que es dictés una sentència d'acord amb el que es demanava. Admesa la demanda a tràmit i celebrat el judici, es va dictar la sentència en data 22 de novembre de 2017, que contenia la decisió següent:

"Estimo en part la demanda presentada per la Sra. Azucena, contra Institut Nacional de la Seguretat Social, i declaro la part actora en situació d' incapacitat permanent total per a la seva professió habitual, derivada de malaltia comuna, i en conseqüència condemno l'Institut Nacional de la Seguretat Social que aboni a la part demandant una pensió vitalícia equivalent al 75 % de la base reguladora de 604,05 euros mensuals, catorze vegades a l'any, i amb efectes jurídics des del dia 02.11.16, més les millores i mínims que siguin procedents."

Segon

En aquesta sentència es declaren com a provats els fets següents:

Primer

La Sra. Azucena, amb DNI núm. NUM000, amb núm. afiliació a la SS NUM001, data de naixement NUM002 .58, es trobava d'alta en el règim especial de treballadors autònoms com a conseqüència de la seva activitat com a comerç minorista tèxtil.

Segon

Tramitat el corresponent expedient administratiu, l'Institut Català d'Avaluació Mèdica va emetre el preceptiu informe en data 02.11.16, en el qual proposava la no qualificació d'incapacitat permanent i assenyalava com a lesions les següents: "

Fibromialgia. Fatiga crónica. Rinofaringitis crónica vasomotora. Síndrome DAO (Déficit de diaminoxisad). Síndrome ansioso-depresivo en tratamiento". La Comissió d'Avaluació d'Incapacitats va proposar la denegació de la incapacitat permanent; aquesta proposta va ser acceptada pel director provincial de l'entitat gestora demandada i en la resolució de data 18.11.16 va desestimar la declaració d'incapacitat permanent. La part actora va presentar una reclamació prèvia que es va desestimar per resolució de data 13.12.16.

Tercer

La base reguladora de la prestació reclamada és de 604,05 euros mensuals.

Quart

Les lesions que presenta la part demandant són les següents: Fibromiàlgia, amb 18 punts, amb son poc reparador i astènia; Síndrome de fatiga crònica; Tendinosi supraespinós i artrosis acromioclavicular espatlla esquerra; Espondiloartrosi amb discopatia L4-S1; Rizartrosi bilateral; Trastorn depressiu reactiu.

Tercer

Contra aquesta sentència la part demandada va interposar un recurs de suplicació, que va formalitzar dins del termini. Es va donar trasllat a la part contrària la qual va a impugnar. Es van elevar les actuacions a aquest Tribunal i es va formar aquest rotlle.

FONAMENTS DE DRET

PRIMER

Enfront la sentència dinstància, que estimà la demanda presentada per la part actora, en reclamació per incapacitat permanent total,...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
1 sentencias
  • ATS, 3 de Abril de 2019
    • España
    • April 3, 2019
    ...por la Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña de fecha 9 de julio de 2018, en el recurso de suplicación número 2372/18 , interpuesto por el Instituto Nacional de la Seguridad Social (INSS), frente a la sentencia dictada por el Juzgado de lo Social nº 3 de los de Bar......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR