SAP Lleida 301/2009, 4 de Septiembre de 2009

PonenteALBERTO GUILAÑA FOIX
ECLIES:APL:2009:750
Número de Recurso303/2008
Número de Resolución301/2009
Fecha de Resolución 4 de Septiembre de 2009
EmisorAudiencia Provincial - Lleida, Sección 2ª

SENTENCIA nº 301/2009

Ilmos./as. Sres./as.

PRESIDENTE

D.ALBERT GUILANYA FOIX

MAGISTRADOS

D.ALBERT MONTELL GARCIA

DÑA. ANA CRISTINA SAINZ PEREDA

En Lleida, a cuatro de septiembre de dos mil nueve

La Sección Segunda de esta Audiencia Provincial, constituída por los señores anotados al margen, ha visto en grado de apelación, las actuaciones de Divorcio contencioso número 483/2007, del Juzgado Primera Instancia e Instrucción de Solsona, rollo de Sala número 303/2008, en virtud de del recurso interpuesto contra la sentencia de fecha 24 de enero de 2008. Es apelante Rosana , representada por la procuradora Paulina Roure Vallés y defendida por el letrado Joaquim Betriu Monclús. Es parte apelada Heraclio , representado por el procurador Jordi Daura Ramon y defendido por el letrado Candi Pujol Corominas.Es parte EL MINISTERIO FISCAL. Es ponente de esta sentencia el Ilmo. Sr. ALBERT GUILANYA FOIX, Magistrado Presidente de esta Adiencia Provincial.

VISTOS,

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

La transcripción literal de la parte dispositiva de la sentencia dictada en fecha 24 de enero de 2008 , es la siguiente: " DECISIÓ Estimo parcialment la demanda presentada per Heraclio contra Rosana , i:1. Declaro la dissolució del seu matrimoni per causa de divorci, amb els efectes de l'article 102 del Codi civil espanyol.

  1. Declaro la dissolució del seu règim econòmic matrimonial.

  2. Atribueixo a Heraclio l'ús de l'habitatge familiar ubicat al carrer DIRECCION000 número NUM000 , NUM001 NUM002 , de Ponts.

  3. Els cònjuges exerciran la pàtria potestat i la custòdia del menor de manera conjunta, d'acord amb el règim següent:

    1. Cadascun dels pares tindrà la companyia del menor durant setmanes alternes, des de diumenge a les 20.00 hores fins al diumenge següent a la mateixa hora. El cònjuge que tingui al menor a la seva companyia l'ha d'acompanyar al domicili de l'altre, o encarregar-ho a un familiar. Si els cònjuges no acordin altra cosa, el règim s'iniciarà el diumenge dia 2 de març i correspondrà aquesta primera setmana a la mare, per tal que disposi d'uns dies per adequar l'habitatge.

    2. En les setmanes en què correspongui a un dels progenitors tenir la companyia del menor, l'altre pare podrà visitar-lo dos dies intersetmanals, des de la sortida del col·legi fins a les 20.00 hores. Aquests dies queden a l'elecció dels pares, i si no es posen d'acord seran els dimarts i dijous.

    3. En les vacances d'estiu, el menor estarà en companyia de cadascun dels progenitors la meitat d'aquest període. Correspon a la mare elegir el període en els anys parells, i al pare en els imparells. Durant les vacances de Setmana Santa i Nadal, s'aplicarà el mateix sistema anterior. El menor ha de ser lliurat a l'altre pel progenitor que el tingui en la seva companyia.

  4. Cada un dels progenitors ha de contribuir amb 240 # mensuals a les despeses ordinàries del menor, que han d'ingressar en el compte comú en els cinc primers dies de cada mes. Si aquesta quantitat excedeix de les necessitats del menor, el romanent acumulat s'aplicarà a les despeses extraordinàries que es puguin generar, sense perjudici que els pares puguin acordar de comú acord no ingressar quantitats en algun mes en concret o reduir-les si resulten excessives i sempre que estiguin cobertes les necessitats del menor. D'aquest compte corrent es pagaran, com a despeses ordinàries, les de menjador i escolarització del menor, activitats extraescolars normals, roba, oci, medecines i tractaments mèdics comuns. Es consideraran despeses extraordinàries els tractaments mèdics i farmacèutics no comuns, les activitats extraescolars no ordinàries (llibres i resta de material escolar, colònies i excursions especials, etc); aquestes despeses extraordinàries les pagaran els pares a parts iguals.

  5. Heraclio ha de pagar a Rosana la quantitat de 2.400 euros per tal de moblar i enllestir el pis on viurà aquesta, també ha de lliurar-li la propietat del vehicle Ford Focus matrícula ....QQQ . Aquesta quantitat i la tramitació necessària pel canvi de titularitat del vehicle s'han d'abonar i començar a realitzar-se en els 30 dies següents a la data d'aquesta resolució. També ha d'abonar el pagament de l'assegurança sanitària del menor.

    No imposo les costes processals a cap de les parts.

    Emeteu un ofici amb una testimoniança d'aquesta resolució al Registre Civil de la inscripció del matrimoni, per tal que practiquin la corresponent anotació al marge de la inscripció principal.[...]"

SEGUNDO

Contra la anterior sentencia, Rosana interpuso un recurso de apelación que el Juzgado admitió y al que se adhirió parcialmente el Ministerio Fiscal , oponiéndose al mismo la parte contrària , seguidos los trámites pertinentes, remitió las actuaciones a esta Audiencia, Sección Segunda.

TERCERO

La Sala decidió formar rollo y designar magistrado ponente a quien se entregaron las actuaciones para que, una vez deliberada, propusiera a la Sala la resolución oportuna. Se señaló el dia 4 de septiembre de 2009 para la votación y decisión.

CUARTO

En la tramitación de esta segunda instancia se han observado las prescripciones legales esenciales del procedimiento.

FUNDAMENTOS JURÍDICOS
PRIMERO

Tanto la parte demandada como el Ministerio Fiscal se alzan contra la sentencia deprimera instancia y muestran su disconformidad en especial con el régimen de guarda y custodia compartida que se fija en la sentencia a quo, solicitando la atribución en exclusiva a uno de los progenitores así como las medidas adecuadas consecuencia de aquella.

La parte actora apelada se opone al recurso y solicita la íntegra confirmación de la sentencia de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR